EltenLink

Czy istnieje możliwość usunięcia konta i/lub wszystkich swoich wpisów?

Wróć do Pytania i odpowiedzi

#81 Zuzler

Zaloguje się, przecież jeszcze ze mną nie skończył. :P

2022-07-21 15:56

#82 misiek

Zastanawiam się jak bardzo trzeba mieć nudne życie, by dziennie kasować setki wpisów edytując je, a za razem ile trzeba mieć złości i jadu by tylko dlatego dawać moderacji dodatkowej całkowicie zbędnej roboty. Kiedyś cię miałem za jednego z bardziej ogarniętych ludzi tutaj, ale teraz widzę jak grubo się pomyliłem. Wiesz co, //Usunięty obraźliwy fragmentu wpisu na prośbę obrażonego użytkownika.// Żegnam ozięble.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
Edytowano 2022-07-21 16:55

#83 Postukujacy

Edit.

INFP
Edytowano 2022-07-21 16:58

#84 mucha

moment moment. Tak w zasadzie ten człowiek osiągnął swój cel doskonale. Wszyscy zrobiliśmy dokładnie to o co mu chodziło, a mianowicie zwrócił na siebie uwagę całej społeczności

2022-07-21 18:26

#85 Zuzler

No wiesz, za to dawno się tak nie ubawiłam.

2022-07-21 18:42

#86 magmar Konto zarchiwizowane

A ja sobie na chłodno to czytam, i zastanawiam się, czy osoby zgłoszone we wpisach zostaną pociągnięte do odpowiedzialności.
Poniżej przytaczam treść wpisów:
Papierek:
A bezprawne to powinno być twoje pierdolenie głupot, ale niestety głupota i zwracanie na siebie uwagi tłumów jest rzeczą dozwoloną, chociaż źle widzianą. No bo, jakim to trzeba być człowiekiem, jak bardzo trzeba mieć nawalone w głowie, jak bardzo trzeba się nudzić, żeby wykasować coś koło 400 wpisów? Po drugie, wejdź człowieku na jakiekolwiek forum, dodaj kilka wpisów, usuń konto i zobacz potem z innego, czy wpisy się skasują. Niestety, nie.
4 użytkowników lubi ten wpis

21.07.2022 00:01
204/284
Zuzler:
W sumie to już sobie zasłużył tymi debilizmami, które odwala.
3 użytkowników lubi ten wpis

21.07.2022 11:50
270/284

Misiek, wielokrotnie obrażał użytkowników, w prawdzie wpis po edycji, ale cytuję oryginał:
Zastanawiam się jak bardzo trzeba mieć nudne życie, by dziennie kasować setki wpisów edytując je, a za razem ile trzeba mieć złości i jadu by tylko dlatego dawać moderacji dodatkowej całkowicie zbędnej roboty. Kiedyś cię miałem za jednego z bardziej ogarniętych ludzi tutaj, ale teraz widzę jak grubo się pomyliłem. Wiesz co, jesteś tylko pełnym nienawiści i jadu zwykłym dupkiem. Żegnam ozięble.

Regulamin I.13:
13. "Spamerem" nazywa się osobę zamieszczającą na portalu treści nieadekwatne do toczonych dyskusji, powielające się,

III.3. 3. Członkostwo w Administracji Portalu nie zwalnia z obowiązku przestrzegania niniejszego regulaminu.

6. Zabrania się nadużywania uprawnień wynikających z członkostwa w Administracji Portalu.

V.4.B.
B. Jawnego obrażenia użytkownika portalu, innej osoby bądź instytucji,

Podsumowując wymienione przeze mnie trzy osoby złamały regulamin.

2022-07-22 23:57

#87 papierek

Po pierwsze, Złamała regulamin może jedna osoba, misiek i podlegać to może ewentualnie pod punkt obrażanie, ale post został edytowany. Reszta roszczeń, po mojemu jest całkiem bezzasadna. A szczególnie zuzler, która nazwała debilizmami zachowanie Dariusza, gdzie obrażanie można by uznać, kiedy by nazwała go bezpośrednio debilem, podobnie jak z moim postem, gdzie jedyne, czego można czepić się bezpośrednio to wulgaryzm. Dalej, nie widzę tu nadużywania władzy przez administrację, ani nie widzę łamania punktu 13. "Spamerem" nazywa się osobę zamieszczającą na portalu treści nieadekwatne do toczonych dyskusji, powielające się, a jeśli nawet, to wszyscy złamaliśmy ten punkt, bo cały wątek dotyczy czego innego, w tym i ty.

po co mi sygnatura?
2022-07-23 08:04

#88 magmar Konto zarchiwizowane

Czekam na konsekwencje. Czepiacie się Dariusza, a to WY szerzycie mowę nienawiści.
Jeśli chodzi o Miśka to nie pierwsza taka akcja, dostałam kiedyś od niego ostrzeżenie za zadanie pytanie co to jest rekta, a on potępia wszystko to, co odbiega od jego schematu myślenia.
Dariusz poza tym, że usunął swoje wpisy, nikogo nie obraził, nie przeklął etc. nawet Ciebie poniosło, Papierku. Ja wiem, że to niby w słusznej sprawie, ale fakt pozostaje faktem.

2022-07-23 12:14

#89 Monia01

Odpowiedni wpis Papierka został zagwiazdkowany. Nie wyciągnę też innych konsekwencji w stosunku do Miśka. Nie uważam, żeby było to konieczne

🇺🇦 🇵🇱
2022-07-23 12:17

#90 magmar Konto zarchiwizowane

No cóż, udowodniliście, że rękopisy nie płoną, dobrze niech będzie i tak.
Oto ostrzeżenie wyslane mi onegdaj przez użytkowniczkę @Monia01.

Informuję, że otrzymujesz ostrzeżenie za użycie wulgaryzmów w wątku wirusowe statystyki, znajdującym się na forum pandemia covid 19. Kolejne ostrzeżenie skończy się banem nie przekraczającym dwóch tygodni. Za chwilę dostaniesz wzmiankę do wpisu, za który dostałaś ostrzeżenie. Został on też zmodyfikowany w celu usunięcia wulgaryzmów
2022-01-11 13:53:45

Użytkownik @Misiek również wysłał mi ostrzeżenie:
Jeśli nie jesteś zainteresowana ogłoszeniem Korekta stworzenie tekstu to nie pisz proszę nie na temat. Następnym razem dostaniesz bana w grupie.
2022-04-16 16:52:32
Rada starszych i cała administracja PSE przymyka oczy na gorsze procedery na przekleństwa, na wyzwiska
Dlaczego?

2022-07-23 16:10

#91 magmar Konto zarchiwizowane

W kuluarach piszą, że ostrzeżenie wysłane przez Miśka jest nieważne, bo nie było konsultowane, ale ostrzeżenie użytkowniczki @Monia01 już ma swoją wagę.

2022-07-23 16:16

#92 daszekmdn

Nie ładnie udostępniać publicznie pm.
Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę, znowu przesadzasz.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edytowano 2022-07-23 16:17

#93 daszekmdn

Szukanie dziury w całym jest chyba jednym z waszych ulubionych zajęć. Zbyt spokojnie było nie?

2022-07-23 16:18

#94 magmar Konto zarchiwizowane

Nie, to jest dowód na uchybienie.
Nie ma w regulaminie paragrafu sugerującego, że nie wolno udostępniać treści. Nie są to dane wrażliwe tylko konwersacja służbowa.

2022-07-23 16:41

#95 Julitka

Przypominam, że szeroko omawiany tu użytkownik posiada jedno, alternatywne konto. Teoretycznie zgłosił Radzie Starszych, że to ono jest jego kontem aktywnym, a konto, o którym tu mowa, jest już niaktualne. Potem jednak wrócił na stare konto bez wyjaśnienia. To, że nie został pociągnięty do odpowiedzialności za tę praktykę, wynika z dobrej woli RS i braku chęci rozpętywania trudnego do szybkiego rozwiązania sporu.
W związku z powyższym, nawet, gdyby ww. konto zostało faktycznie zbanowane, pozostaje wciąż owo drugie, nowsze i zarazem starsze.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-07-23 16:42

#96 magmar Konto zarchiwizowane

Zawsze można zbanować dwa konta.
To dla Was problem?

2022-07-23 16:44

#97 Postukujacy

Sprawa, która została już załatwiona, a jest właśnie nadal rozgrzebywana, może - myślę- przyczynić się do zbanowania większej ilości kont. :)

INFP
2022-07-23 16:47

#98 magmar Konto zarchiwizowane

Tu chodzi o mechanizm działania.
Na początku powołalam się na regulamin, nic, potem udowodniłam niekonsekwencję i to też nie spodobało się apologetom, no trudno.
Mieli racje Ci, którzy uważali, że to koło wzajemnej adoracji.

2022-07-23 17:09

#99 daszekmdn

Jedynym problemem jest chyba u niektórych nuda, przez którą rozpętują burze.
Moja wiadomość nie miała charakteru służbowego, więc...

2022-07-23 17:11

#100 MarOlk

All animals are equal, but some animals are more equal than others.

2022-07-23 17:12