No... Czyli po zrobieniu boruty ze szpitalem dowiedziałam się dlaczego prawie od miesiąca jestem odcięta od leku. Szpital nie robi przelewów bo nie ma z czego - jak by ktoś pytał jeszcze o stan jego dofinansowania. Co ja mam teraz zrobić z tym, że mnie złożyło i mój stan jest zależny od tego, czy księgowy zrobi przelew?
A przecież w TVP powiedzieli, że jest tak cudownie i tylko Tusk przeszkadza. :P Zatkane ucho. Brr.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
To jest Polska - kurwa mać... Reumatycy mają przejebane. Co jest tańsze? Zapewnienie leczenia czy wypłacanie rent dożywotnio? Kiedyś jeszcze ten program leczenia biologicznego działał tak, że zabierano leki jak tylkko ktoś poczuł się dobrze. Teraz już tak nie jest. Dowiedziałam się dziś jeszcze w metadonowni, że kiedyś było tak, że trzeba było obcinać w którymś mieście dawki metadonu, bo na normalne nie było kasy. Oby chociaż metadon wydawano stabilnie :DD
Reumatolog mi zdalnie pomógł i dał receptę na sterydy, których używamy w ostateczności ze względu na skutki uboczne. Zapewniają, że we wtorek lub środę już ów lek dostanę - tylko tak już od kilku tygodni zapewniają :P
Pogoda do kitu. Czy co weekend musi padać deszcz? To już trzeci weekend, kiedy pada! Poza tym, mój urlop dobiega końca. Założę się, że w tygodniu będzie znowu słonecznie.
Zaraz mnie już szlak trafi, całą noc karta sieciowa mi świruje, łączy, rozłącza, niby jest dostęp do internetu a go nie ma, nawet z telefonu po usb to samo, albo to znowu UPC bo wieczorem były chyba jakieś problemy z telewizją, a telefon nie radzi sobie zbyt dobrze z udostępnianiem neta. Przerzuciłem się na przenośny router, zobaczymy czy się wysypie czy nie.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Kurcze, jak ja mam zapłacić za to durne NIC? Jak nie zapłacę, to mnie zbanują, a nie mam jak zapłacić, bo nie umiem wysłać elektronicznie tych pieniędzy za to głupie NIC. Następnym razem nie biorę udziału w głupich licytacjach. Jeszcze mnie zbanują za NIC.