EltenLink

Licytacja charytatywna na rzecz Fundacji Prowadnica - podejście drugie

Wróć do Archiwum Eltena

#161 pajper

Tajemniczy link...
O, to byłby dobry tytuł książki!

Tajemniczy link

Grupa przyjaciół trafia przypadkiem na tajemniczy link. Zdecydowanie wskazuje on na jakąś witrynę, ale żadna z klasycznych przeglądarek nie jest w stanie obsłużyć starego, zabugowanego serwera HTTP.
Wspólnie wyruszają w podróż do siedziby W3C, by pozyskać kod źródłowy prototypowego serwera HTTP i dowiedzieć się, co kryje się na zagadkowej witrynie.

PS. Już ze mną źle, bo w głowie mam podtytuły "Internet Explorer kontratakuje" i "Zemsta Netscape Navigatora".
PPS. Playlista też już się tworzy, a otwiera ją przebój "Opera must go on"...
PPPS. A "Upiór w Operze" nabiera nowego znaczenia...

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edytowano 2022-07-07 21:47

#162 pates

@Dawid, jak chcesz, to ci mogę ładną pastę napisać na ten temat.
A co do karty cf, kurde, jak masz jakąś na zbyciu, bardzo, bardzo chętnie przygarnę, potrzebna mi taka, chociaż jedna i to dość pilnie!

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2022-07-07 21:51

#163 pates

@Marolk tajemniczy serwer.

2022-07-07 22:03

#164 Postukujacy

Piękne :)
"Enlace misterioso"
Un grupo de amigos encuentra un enlace misterioso por accidente. Definitivamente apunta a algún sitio, pero ninguno de los navegadores clásicos puede manejar el antiguo servidor HTTP con errores.
Juntos, emprenden un viaje a la sede del W3C para obtener el código fuente del prototipo de servidor HTTP y descubrir qué se esconde en el misterioso sitio.

INFP
2022-07-07 22:07

#165 balteam

Mi siępodoba tajemnicza wirtualna chmura.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-07-07 22:14

#166 pates

Do kiedy planujecie licytację ogólnie, do niedzieli?

2022-07-07 22:37

#167 pajper

W sumie nie wiem, bo zaczynają powoli spływać oferty od was...

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-07-07 22:37

#168 Julitka

Jeszcze tajemniczy Blueray. Czy no, jak to się pisze. Tajemnicze kasety VHS, w tym 8, też w końcu są. Uoooo, takich to ja mam z kolei pod dostatkiem. Ale no, nie chcecie wiedzieć, co na nich jest. xd

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-07-07 23:01

#169 pates

Jak coś ciekawego uda mi się znaleść/opracować, to też się dorzucę. A z rzeczy, które bym chętnie zobaczył na licytacji, to jak pisałem wcześniej etui na iphona, ale z klapką, może jakaś karta cf, te zaślepki do pacmate, bo wsumie nie wiem, ile byś za to chciał, a tak to się jakoś samo ustali :D.

2022-07-07 23:02

#170 pates

Aa wiem, jakieś gadżety typowo, eltenowe? Breloczki, podkładki pod kubek etc z logiem fundacji, ludzie to lubią.

2022-07-07 23:02

#171 Zuzler

Ej, a co powiedzielibyście na Czytaka pierwszej generacji z tajemniczą kartą, pełną tajemniczych jehowickich treści? :D

2022-07-07 23:05

#172 Postukujacy

Meh futerały na Braille Sensa (myślę o U2) i to nie tylko okazyjnie dla licytacji. Tamte szybko się niszczą i brzydko się niszczą. Ciekawe czy trudno byłoby zaprojektować nowe, mozę mniej tak szczelnie obudowane, ale coś tam chroniące. Koszt oryginałów kiedyś to było 400 zł o ile mnie pamięć nie myli. Teraz spokojnie z pół tysiąca. To takie z wydruku może byłyby ciut tańsze i łatwiej dostępne?

INFP
2022-07-07 23:06

#173 Zuzler

Bo mogłabym taką ofertę przesłać, tylko chciałabym wiedzieć, czy znajdzie się tu ktokolwiek zainteresowany nie samą kartą, tylko całym urządzeniem.

2022-07-07 23:06

#174 Postukujacy

Ja bym kajetka może kupił tak za 50 zł :D

INFP
2022-07-07 23:07

#175 Zuzler

Hm... gdzieś leżał, ale taki jakby... No, zepsuty, wyładowany, aktualnie chyba zgubiony. :D

Edytowano 2022-07-07 23:08

#176 pates

@Zuzler chętnie to wezmę, pierwszy czytak akurad miał tyflosens, jak na swoje lata.

2022-07-07 23:29

#177 pates

No i jest to jednak klasyk.

2022-07-07 23:45

#178 Zuzler

Nie, wiesz co, przyznam, że jednak ten pomysł nie jest jakiś super. Tu wystawię coś bardziej sensownego, a CIebie zaproszę na prv, może dobijemy targu.

2022-07-07 23:57

#179 pates

Też czegoś poszukam, poprzegarniam, kto wie, co się znajdzie. :D ale wsumie to już mam.

2022-07-07 23:59

#180 misiek

Serio to napisałeś? Ja mam tego klasyka i z chęcią zamienię się na jakiegoś nowszego, bo na to gówno już nawet książki nie mogę wrzucić.
-- (pates):
No i jest to jednak klasyk.

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-07-08 01:51