Licytacja charytatywna na rzecz Fundacji Prowadnica - podejście drugie
Wróć do Archiwum Eltena#181 pates
No jak nie można, jak można?
#182 Monte
Też mam starego, nigdy nieużywanego czytaka i nie wiem, co z nim zrobić, bo on sobie leży i leży, a ja i tak nie będę z niego korzystać, bo nie chce mi się kupować tych dziwnych kart i słuchać tego dziwnego głosu. Poza tym wolę książki w audiobukach i w wersji elektronicznej.
#183 Monte
Myślicie, że taki czytak nadawałby się na licytację, czy jest na to za stary?
#184 daszekmdn
A czy kot będzie jeszcze jeden? To już jest bardzo wysoka kwota :(
#185 misiek
Wszystko by się nadawało na licytację.
-- (Monte):
Myślicie, że taki czytak nadawałby się na licytację, czy jest na to za stary?
--
#186 misiek
A propo kotów, domyślam się że pluszowych maskotek nie da się zrobić?
#187 Zuzler
No nie bałdzo, jak wystawisz beleco, to nikt nie kupi.
#188 pates
Ee. Są tacy, co wezmą, nawet z sentymentu, czy coś.
Wgl, co wy wszyscy macie te czytaki? :D
#189 Monte
Mi to kiedyś wzięli z PZNu chyba. Nawet nie pamiętam, czy pytali mnie, czy go chcę. Nigdy go nie chciałam.
#190 balteam
Co do czytaka, jak normalnie działa, bateria w miarę trzyma, to wrzuć go od 10 zł, ale ryzykujeszz, że ktoś za 11 kupi, chociaż moim zdniem jeśli przynajmniej dwie osoby by chciały kupić, to spokojnie do 50 zł dojdzie, wyżej raczej nie, bo jednak ludzie mają swoje sprzęty.
#191 Monte
Działa bez zarzutu. Prawie nieużywany. Wczoraj mama go włączyła.
#192 Monte
A jak się wrzuca coś na licytację? Jak to zrobić? Nie widzę żadnego skrutu.
#193 Monte
Proszę pomóżcie.
#194 balteam
Napisz do Monia01
informację co chcesz wrzucić i poniżej tekst, który ona ma umieścić dla wszystkich osób zaitneresowanych licytcją.
Czyli napisz mniej więcej to co ludzie piszą w swoich licytacjach
#195 Postukujacy
Czy informacje o kolejnych ofertach w danej licytacji są zbierane na wypadek np. czyjejś niewypłacalności?
#196 Monte
Dzięki @Balteam.
#197 Zuzler
A właściwie mam pytanie: jeśli ktoś ma wykupiony jakiś pakiet, a po licytacji przysługiwać mu będzie miesiąc sponsora, to w tym momencie jego pakiet zostanie na miesiąc przekonwertowany czy dostanie sponsora, a potem jego wykupiony pakiet będzie ważny miesiąc dłużej niż przed sponsorem?
#198 Zuzler
O, a jeszcze regulamin portalu i taki piękny przepis, który kto wiw? może dałoby się wykorzystać preciw osobom, które nie zrealizują licytacji?
"W wypadku naruszenia dóbr osobistych osoby prywatnej lub organizacji przez użytkownika portalu w zakresie określonym prawem rezydencji użytkownika, na wniosek poszkodowanego Rada Starszych może zabezpieczyć dowody i złożyć zawiadomienie popełnienia przestępstwa do organów ścigania."
W końcu fundacja Prowadnica jest organizacją.
#199 grzezlo
Poczytaj sobie zuzler o znikomej szkodliwości społecznej czynu i kwocie, poniżej której on występuje, bo mam wrażenie, że licytacje spokojnie dla organów by tak podpadały.
#200 daszekmdn
No i nie wygrałem płyty ani kota. Zasnąłem chwilę przed końcem... :/