EltenLink

stardew valley kolejna dostępna gra video dla miłośników farmy i nietylko

Wróć do Nowości

#301 matius

Jak zrobić, gdzie w pliku konfiguracji ustawić ile czas ma płynąć? Jak wpisywałem jakieś wartości gdzie mi się wydawało, to potem nie mogłem zapałzować czasu.
I jak się dostać do tego budynku, gdzie można dostać zadanie do naprawy mostu? BO co idę to zamknięte.
Co robić, kiedy postać nie chce iść, bo a to z jednej kamień, drugiej kij, itp.? A jak chce urzyć narzędzia to nie mogę. Nie wybiera go.
Przy instalacji smapi warto połączyć to z grą w steamie, aby Steam uwzględniał osiągnięcia i czas w grze. Aby to zrobić, przy instalacji smapi jest widoczna ścieszka. Należy ją skopiować całą. Nalerzy pozbyć się nie potrzebnych spacji. Po Czym w Steamie należy znaleść grę i sprubować na grze otworzyć kontekstowe. Mi się to udało za którymś razem. Tam wybrać właściwości i przejść do pola edycji. W to pole wkleić skopiowaną linijkę. I gotowe. Jeszcze wywalić skrót z pulpitu i z poziomu Steama jeszcze raz otworzyć kontekstowe na grze i przejść do opcji przed właściwościami. Zapomniałem nazwy. Tam kliknąć, aby zrobiło skrut na pulpicie. Dzięki temu klikając w ten skrót gra będzie się uruchamiać z modami oraz odrazu będzie załączał się Steam, aby gra miała łączność z serwisem.

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Edytowano 2023-08-01 11:27

#302 exterminator

mi to nie potrzebne, ale jak kto woli.

Zapraszam was na zawody! w rzucaniu ludźmi do zimnej wody! Kabuum! kabuum! puf puf puffffffffffffffffffffffffff!
2023-08-02 19:11

#303 mojsior

witajcie pojawiła się nowa beta stardew access 1.5..0.1.
Od teraz będzie wymagana instalacja moda project fluent, gdyż mod będzie mógł być tłumaczony na inne języki.
można go pobrać z tąd
https://www.nexusmods.com/stardewvalley/mods/12638?tab=files&file_id=56519
albo z tąd
https://github.com/Shockah/Stardew-Valley-Mods/releases/download/release%2Fproject-fluent%2F1.1.0/ProjectFluent.1.1.0.zip
Project fluent instalujemy tak jak inne mody.
Teraz stardew access zaczyna dostawać funkcje od moda accessible tiles.
Tak więc od teraz autotracker już się powinien zatrzymać kiedy naciśniemy strzałkę kierunku albo kiedy użyjemy narzędzia.
Wtedy postać przestanie chodzić i użyje narzędia po zatrzymaniu się.
dotatkowo stardew access może się komunikować z innymi modami.
Od teraz potrafi się komunikować z modem gift helper, który pokazuje w kalendarzu co lubi dana postać, kiedy ma urodziny, więc już będziemy wiedzieć, co komu dać .
Link do bety gift helpera znajduje się tutaj
https://github.com/khanshoaib3/GiftTasteHelper/releases/tag/v2.9.2-beta.1
A link do pobrania bety stardew access znajduje się tutaj
https://github.com/khanshoaib3/stardew-access/releases/download/v1.5.0-beta.1/stardew-access-1.5.0-beta.1.zip

Pamiętajcie, że to jest beta więc spodziewajcie się, że coś nie będzie działać poprawnie, instalujecie na własną odpowiedzialność.
Jak narazie accessible tiles jest nadal potrzebny

2023-08-05 21:50

#304 matius

Jak dotrzeć do sklepu stolarza?

Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
2023-08-24 10:17

#305 sylwinka

Ale w stardew valley nie ma stolarza, jest kowal czyli blacksmit,

a
2023-09-08 20:22

#306 Zuza

Jest jest

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2023-09-08 20:38

#307 matius

Jest, tylko nie moge jakoś do niego dotrzeć.

2023-09-08 21:32

#308 sylwinka

a wiem robin musisz iść w góry i tam w górach jest dom robin razem ze sklepem.

a
2023-09-10 01:30

#309 zegarmistrz

Zgadza się, RObin potem nam buduje całą posiadłość.

2023-09-10 19:09

#310 Adasadula

Ej, pytanie, czy ktoś prubował grać online? Ja zastanawiam się jak to zrobić, bo niestety mi to niechce działać. Gra u dwuch osob kupiona na steamie, ale niechce się razem łączyć. Może ktoś wie co zrobić?

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2023-10-30 19:47

#311 krzywy

Jak przy użyciu ip to wiem, normalnie wklejasz ctrl v ip serwera znaczy osoby, a z tym dziwnym kodem zaproszenia to ni wiem jak tego użyć.

Edytowano 2023-12-27 14:19

#312 Adasadula

my ogarneliśmy jakoś, graliśmy przez kod

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2023-12-27 20:02

#313 krzywy

A to gdzie się ten kod wkleja? Bo nie mam pojęcia, w sdv czy na steamie gdzieś?

2023-12-27 20:22

#314 Adasadula

chociaz teras ci nie napiszę bo niemam kompa z sdv, ale chyba było tam coś w stylu enter invite code i tam normalnie wklejałeś kod od drugiego gracza, nam to działało

2023-12-27 21:26

#315 mojsior

to się robi w grze tam gdzieś jest opcja wpisz id przyjaciela czy jakoś tak.

2023-12-29 12:49

#316 krzywy

Ok dzięki

2023-12-29 14:55

#317 exterminator

podobno kiedyś ma powstać polska wersja stardew access, czy ktoś wie kiedy?

Zapraszam was na zawody! w rzucaniu ludźmi do zimnej wody! Kabuum! kabuum! puf puf puffffffffffffffffffffffffff!
2024-02-23 16:28

#318 mojsior

zdaje mi się że patryk kubaszczyk robi obecnie tłumaczenie a przynajmniej tak z discorda wynikało, jeśli tu jest to może powie coś więcej.

2024-02-23 17:04

#319 mojsior

witajcie.
Pragne poinformować, że w dniu 26 marca pojawi się wersja 1.6 gry, która zapowiada spory kontent.
A co to oznacza dla modów, modderzy już dostali betę tej gry.
Stardew access jest przygotowywany pod nową wersję ale z tego co widziałem na streamie Pana Katie durdena, jednego z twórców moda, trochę rzeczy trzeba dopieścić pod nową wersję.
Myślę że smapi powinno też się zaktualizować.
Może być tak, że po aktualizacji ze steama tego 26 marca pewne mody będą źle działać albo wcale.
Zróbcie sobie kopie obecnej wersji gry i odpalajcie ją przez ikonkę stardewmoddingapi.exe.
Mam Jak coś to będę informował czy nasz mod jest gotowy na wersje 1.6.
Ten nowy patch jest związany z rocznicą powstania gry, więc pewnie sporo nowości się szykuje, co cieszy.

Edytowano 2024-03-01 20:45

#320 mojsior

witajcie.
Dzisiaj pojawiła się wersja gry o której wspominałem oznaczona jako 1.6.
Ze zmian istotnych, to napewno pojawił się nowy kontent.
Mamy jakąś nową farmę z niebieską trawą, która powinna się spodobać zwierzętom, no i będziemy mieć od razu kurnik.
Pojawiły się jakieś dwa nowe festivale zimowe, nowe dialogi, i wiele więcej.
Dodatkowo w kodzie gry pojawiło się szereg zmian mających na celu ułatwienie życia modderom.
Jeżeli chodzi o stardew accessa, to jest nowa beta, która wspiera nową wersję, ale jak sprawdzałem jakieś pomniejsze błędy się mogą trafić.
Z tego co sprawdzałem to stary mod jeśli w ogóle miał by działać, to tylko z najnowszym smapi.
Betę można pobrać z tąd.

https://github.com/khanshoaib3/stardew-access/releases

Smapi trzeba pobrać z githuba i zainstalować.
Wtedy powinno wszystko działać.
Jeżeli ktoś z was nie chce używać tej najnowszej wersji stardewa a chce zostać przy wersji 1.5, to jest rozwiązanie.
Jeżeli jest gra kupiona na steamie, to należy odnaleść ją w bibliotece gier, następnie kliknąć w nią prawym klawiszem myszy.
Teraz odnajdujemy właściwości.
We właściwościach w zakładce ogólne znajdujemy wersje beta.
Po kliknięciu w tą opcje powinna pojawić się możliwość downgradu do wersji 1.5
Podejrzewam, że ten trick zadziała tylko z wersją gry na steamie.
xbox pas z tego co wiem nie ma możliwości downgradu.
Dajcie znać jak ten mod wam działa i czy siedzicie na wersji gry 1.6 czy udało się wam przejść na starszą wersję.
Ja jak będę grał to wrócę do starsszej wersji, bo spolszczenie w tej nowej jakoś mi nie działa, podobnie jak fast travel, nie wiem czy te mody są zaktualizowane do najnowszej wersji.

2024-03-20 14:14