stardew valley kolejna dostępna gra video dla miłośników farmy i nietylko
Wróć do Nowości#281 exterminator
dawno wszystko jest aktualne. od dłuższego czasu niema nowych wersji
#282 exterminator
Ludzie! Naprawiłem! Mój komputer ma 11 lat, więc niema dziwoty że były problemy. a oto link do poradnika który znalazłem.
https://stardewvalleywiki.com/Modding:Player_Guide/Troubleshooting
#283 exterminator
a oto cytat ktury mi pomógł
2. (Windows only) Run the game on your dedicated graphics card:
File:SMAPI_dedicated_GPU_on_Wi…
Enlarge
The 'high performance' option described in the steps on the left.
Many computers have two options for running games: integrated graphics (part of the processor) and dedicated graphics (a separate graphics card by NVIDIA or AMD). Stardew Valley should be run on the dedicated graphics, but that's not always the default (especially on laptops). If you're not sure if this applies to your computer, it's safe to just try the instructions below anyway — they just won't do anything if it doesn't apply.
To fix this:
1. From the start menu, search for Graphics Settings and open it.
2. In the window that opens, click "Browse" near the top and choose SMAPI mascot.png StardewModdingAPI.exe in your game folder (or Stardew Valley executable icon.png Stardew Valley.exe if you play without mods).
3. In the app list, click "Options" under StardewModdingAPI (or Stardew Valley if you play without mods).
4. Change the Graphics preference to "High performance".
5. Save.
6. Check whether it launches fine now.
Miałem problema z kartą graficzną, zwłaszcza że jest stara i zintegrowana... Dziękuję wam za wasze sugestje i odpowjedzi, i przepraszam jeśli napisałem coś źle. Wrazie czego moje idjotyczne wpisy można usunąć. Pozdro!
#284 mojsior
jak to dobrze że ja mam kompa z dydekowaną grafiką.
Dobrze też że idzie to rozwiązać.
Znam gry, które są bez listosne kiedy się je chce odpalić na zintegrowanej grafice.
Np taki mortal 11, to nawet nie podchodź bez jakiegoś geforce.
#285 exterminator
ale akurat mk11 na zintegrowanej działa dobrze, ale np. taki nowoczesny thelast of us już nie.
#286 pates
Tlou jest generalnie źle zoptymalizowane.
#287 mojsior
akurat niedługo o tym się przekonam jak dostane z dofinansowania sprzęt, ale nie róbmy już o.
ffftopu
#288 AXM04
Jak TLOU ma być dobre na integrze kiedy jest wiele rzeczy jakie muszą się doczytywać w jednym czasie (często proceduralnie).
Mortal to zwykła bijatyka w której tylko nie wielka część zasobów będzie wykożystana i napewno nie będzie to na tej samej zasadzie działąło jak w grze fabularnej.
Sorry za oftop, ale aż mnie w ucho zakuło...
#289 exterminator
jeśli cie w ucho zakuło to co ja napisałem, to sorry, jeszcze dużo nie wiem, dopiero się wszystkiego uczę. Wróćmy do tematu! Jakiś czas temu zostało nam udostępnione łowienie ryb. Co o tym myślicie? używacie? czy nadal korzystacie z autofishing?
#290 mojsior
autofishing jakoś nie umiem się tego systemu nauczyć
#291 AXM04
Ja kiedy jeszcze grałem, czasem dla zabawy łowiłem bez niczego i nawet jakoś szło, xD
#292 matius
Jak urzywać skrzyni na przedmioty? Zbudowałem ją, ale dalej nie wiem. Udaje mi się tylko przestawiać rzeczy w ekwipunku.
#293 matius
Jak tu zapisywać grę? Bo co ładuje zapis, to od nowa mam.
#294 mojsior
gra się zapisuje kiedy śpisz
#295 matius
Dzięki. Skrzynie też ogarnołem.
-- (mojsior):
gra się zapisuje kiedy śpisz
--
#296 mojsior
no, to nagraj jakiś letsplay w sumie niktz polski z naszego środowiska nic nie nagrał z tej gry.
Ja zamierzam to zrobić, jak dostanę nowego lapka, bo ten mój asus jakoś się nie kocha z obsem za bardzo.
#297 matius
Narazie nie nagram, ponieważ narazie za mało umiem w tej grze. Chciałem sobie obejrzeć prezentację zbudowaniem obiektów i zwierzętami, ale już link nie działa.
#298 mojsior
o to nie wiedziałeś że była jakś prezentacja z tego.
#299 AXM04
Swego czasu opisywałem jednej osobie tu na wątku jak to się robi, jeśli mnie pamięć nie myli. Oczywiśie o ile się nic w modzie w tym względzie nie zmieniło.
-- (matius):
Narazie nie nagram, ponieważ narazie za mało umiem w tej grze. Chciałem sobie obejrzeć prezentację zbudowaniem obiektów i zwierzętami, ale już link nie działa.
--
#300 mojsior
a tak w ogóle to jest nowa beta stardew accessa, gdzie się przepisuje te funkcje z moda accessible tiles, aby nie był on wymagany a wszystko było w jednym modzie.