EltenLink

Polowanie na pisanki 2022

Wróć do Archiwum Eltena

#181 magmar Konto zarchiwizowane

I współczuję CI, bo wiem jak takie rozczarowanie boli, zauważ, że nie autor tego pomysłu, Koordynator Tego Projektu, tylko ekhem kto inny się wypowiedział?
Jak myślisz, że to pierwszy raz, wypadek przy pracy czy notoryczna praktyka?

-- (grzezlo):
Gdyby się do mnie ileś tam lat temu gospodyni akademikowej imprezy zwróciła w podobnie uprzejmym tonie, jaki tu czytam w wypowiedziach jednej z gospodyń tej sieciowej imprezki, to by znaczyło, że jej chyba bąbelki od wody sodowej musiały zaszkodzić.
Apeluję o rozważenie na czym polega ten fenomen, że zawsze gościom więcej wolno niż gospodarzom.
Albo, że obywatel może się unieść, zrobić lekką wiochę w urzędzie, a obsługującej go załodze nie bardzo wolno odpowiedzieć tym samym, albo na tym samym poziomie.
Z tym leceniem głów i offtopów to już się ludzkich historii w wątku o Eltenie na innym forum naczytałem, więc zaczynam rozumieć o co ludziom chodziło, bo myślałem, że przesadzają.
Pojawia się tam też ciekawa wypowiedź praktykującego prawnika na temat potencjalnej niezgodności z prawem kasowania całych wątków, co się tu ponoć praktykuje.
Nigdy nie byłem kibicem sportowych imprez, ale zaczynam rozumieć ten uczuć, gdy drużyna, której kibicujesz, postanawia sobie strzelić parę piłek do własnej bramki, bo tak.

--

2022-05-12 20:50

#182 MarOlk

Zdarzają się takie charaktery, które otrzymawszy ociupinkę jakiejś władzy nagle stają się we własnym mniemaniu ważniejsi od cesarza :P

2022-05-12 20:53

#183 magmar Konto zarchiwizowane

Albo są ekhem zbyt blisko spokrewnieni z cesarzem.

2022-05-12 20:54

#184 MarOlk

No powiedzmy, że pierwsza dama to nie to samo co prezydent.

2022-05-12 20:55

#185 grzezlo

@marolk, wcale nie myślę, że to akurat ten przypadek, ale kapitalny cytat mi ostatnio wpadł w ucho, więc zanim mi poleci głowa za offtopa, to się nim podzielę:
Cyt:Chełpić się można każdą rzeczą, jeżeli jest ona wszystkim, co mamy.
Możliwe, że im mniej mamy, tym więcej musimy się chełpić.

John Steinbeck - Na wschód od Edenu.

2022-05-12 20:57

#186 magmar Konto zarchiwizowane

Trrafione zatopione, Grzezlo, co do metafory Niestety, czasem pierwsza dama więcej może niż prezydent, a rzeczony prezydent to tylko figura, czy retoryczna? Pewnie w jakimś stopniu.

2022-05-12 21:00

#187 MarOlk

A jak się pierwszej damie wydaje, że jest prezydentem to radzę kubeł zimnej wody na łeb.

2022-05-12 21:00

#188 magmar Konto zarchiwizowane

A ja posłużę się piosenką:

https://www.youtube.com/watch?v=bYZpwWIEOCg

2022-05-12 21:02

#189 Julitka

Jeżeli ktoś uznał któryś z moich wpisów za agresywny lub urażający jego godność osobistą w jakimkolwiek momencie lub stopniu, niniejszym serdecznie za to przepraszam.
Jednocześnie informuję, iż, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, tak dyskusja dotycząca kebabów, jak i ta, która rozwinęła się pod moimi wpisami, zostaną usunięte jako niezgodne z tematem tego wątku.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-05-12 23:11

#190 magmar Konto zarchiwizowane

Przeprosiny przyjęte Pani Julito.
Przepraszam i ja za Marylkę i inne takie, ale mimo wszystko:
1. W sprawie pisanek powinien się wypowiedzieć Dawid Pieper, jako autor wątku.
2. Powinna być informacja o zwłoce.
Nie wyrobimy się, bo, termin zostanie przedłużony z przyczyn losowych.

-- (Julitka):
Jeżeli ktoś uznał któryś z moich wpisów za agresywny lub urażający jego godność osobistą w jakimkolwiek momencie lub stopniu, niniejszym serdecznie za to przepraszam.
Jednocześnie informuję, iż, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, tak dyskusja dotycząca kebabów, jak i ta, która rozwinęła się pod moimi wpisami, zostaną usunięte jako niezgodne z tematem tego wątku.

--

2022-05-12 23:15

#191 daszekmdn

Wszelka krytyka jest niezgodna z tematem jakiegokolwiek wątku w którym się rozwinie. Normalnym było by ją zarchiwizować lub wydzielić, bo jakoś inne posty, pozytywne etc wydzielać umiecie.
Ale spoko, ja sobie archiwizuję na własną rękę.

Koniec kropka, idź do żłobka. A ze żłobka na ulicę, i pocałuj babę w cyce.
Edytowano 2022-05-12 23:18

#192 magmar Konto zarchiwizowane

Jestem pozytywnie zdziwiona, że Pani Julita przeprosiła.
Poprzestawajmy na małem.

2022-05-12 23:20

#193 daszekmdn

A ja jestem negatywnie, nie zdziwiony, że wszystko znowu zostanie wykasowane, standard proszę państwa, to już norma. Nie chodzi o dyskusję o kebabach, bo fakt, pośmiać się można z umiarem i później czystka, ale kasacja krytyki?

Edytowano 2022-05-12 23:21

#194 magmar Konto zarchiwizowane

DO każdego to musi dojść i na każdego przychodzi takie zdziwienie, ja je już mam za sobą.

-- (daszekmdn):
A ja jestem negatywnie, nie zdziwiony, że wszystko znowu zostanie wykasowane, standard proszę państwa, to już norma.

--

2022-05-12 23:22

#195 daszekmdn

Ale ja już się nie dziwię, tylko raczej bardziej zniechęcam do pisania w pewnych grupach, bo mój post może zostać skasowany jak za dyktatury.

2022-05-12 23:23

#196 magmar Konto zarchiwizowane

Daszku, właśnie znikneły Twoje wpisy masz co chciałeś, proszę o odpowiedź na dwa pytania,

2022-05-12 23:26

#197 daszekmdn

Które?

2022-05-12 23:27

#198 magmar Konto zarchiwizowane

Mój komputer się zawiesił, tym razem ja PRZEPRASZAM.

2022-05-12 23:28

#199 pajper

Jeżeli ktoś uważa, że wpisy dotyczące kebabów mają swoje miejsce w wątku dotyczącym pisanek, to chyba coś jest nie tak ze światem.
A jeśli jednak wpisy dotyczące kebabów nawiązywały do pisanek, to jakby to powiedzieć, przeczy to wpisowi @190.

Ciekawi mnie, że większość konstruktywnej krytyki nigdy z forum nie zniknęła. Ale cóż...

Żeby natomiast nie powielać tylko offtopu, w następnym wpisie oficjalna informacja za chwilę.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-05-12 23:51

#200 pajper

Drodzy Eltenowicze!
Bardzo przepraszamy was za tak długi czas rozpatrywania kwestii pisankowej. Do przejrzenia było dużo materiału i dużo decyzji do podjęcia.

Tak jak to wcześniej zapowiadałem, pisanki odejmowaliśmy:
* Użytkownikom, którzy w wątkach pisankowych tworzyli wiele treści niewnoszących nic do dyskusji,
* Konkretnym wpisom o takim charakterze.
Zdarzało się, że w sumie sama dyskusja była merytoryczna, jednak wpis który zbił pisankę przypominał treść "OK", "Dobra", "Ja też". Mimo wszystko zdecydowaliśmy się takie pisanki odebrać zgodnie z zasadami fair play.

Łącznie odebranych i niezebranych pisanek było 37. Zdecydowaliśmy się więc na uruchomienie tury dodatkowej: w sobotę i niedzielę. Pojawi się też kilka nowych wyzwań globalnych.
W związku z niechęcią niektórych grup do uczestnictwa w zabawie, proszę o informację na PM od administratorów grup do wykreślenia lub, ewentualnie, dodania. :)

Wyniki obecnie prezentują się następująco, nie wliczam wyzwań:

| lola | 1 |
| mara | 1 |
| tajan1991 | 1 |
| djkrissu | 1 |
| nuno69 | 1 |
| Postukujacy | 1 |
| zywek | 1 |
| lalar123 | 1 |
| Julitka | 1
| balteam | 2 |
| misiek | 2 |
| MarOlk | 2 |
| Agata.d | 2 |
| mucha | 2 |
| pates | 2 |
| lwica | 4 |
| Tygrysica | 7 |
| Monia01 | 8 |
| pawlink | 9 |
| Paulinux | 9 |
| Zuzler | 20 |
| magmar | 26 |

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-05-13 00:00