EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Wróć do Wydarzenia i nowiny

#361 nuno69

No ale co z tego, że Rosja jest częściowo odcięta od Swifta jak Łukaszenka będzie pośrednikiem? Bez sensu.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-27 10:36

#362 nuno69

Trzy takie informacje
1. ZNowu Hostoml i znowu Ukraińscy bohaterowie. Czeczeni rozbici, a ukraińcy przejęli sporo ich broni.
2. Sieć obiegło nagranie, gdzie rosyjscy żołnieże okradają nawet ukraińskie banki, żeby potem kupować w ukraińskich sklepach. Perfidia.
3. Ukraina złożyła oficjalny pozew przeciw Rosji w międzynarodowym trybunale.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-27 11:56

#363 Postukujacy

"Ukraińska telewizja TV24 donosi, że we wsi nieopodal Chersonia na południu kraju Romowie ukradli rosyjskim wojskom czołg."

Źródło: cowkrakowie.pl FB

INFP
2022-02-27 14:12

#364 adelcia

jezeli uziwacie tlumacza to przetlumaczcie sobie co znalazlam w niusach na czeskiej telewizji čt24:
"Ruský prezident Vladimir Putin nařídil uvést jaderné síly do vysokého stupně bojové pohotovosti kvůli údajně "agresivním prohlášením členských zemí NATO", uvedly zpravodajské agentury."
no i co? mysle ze czeka nas szybky koniec, wszystkich.

2022-02-27 14:41

#365 nuno69

Tak, widziałęm. Ale podobno mają się odbyć rozmowy dzisiaj

2022-02-27 14:46

#366 magmar Konto zarchiwizowane

W polskich mediach też była ta informacja, jeśli mówimy o tym samym, o broni nuklearnej.

2022-02-27 14:49

#367 adelcia

tak dokladnie o tym mowimy.
obi tylko te rozmowy byly wczesniej nis jego extremalny plan.

2022-02-27 14:52

#368 adelcia

zastanawiam sie czy ten putin jest taki mocny ze robi takie decizje i przyotowania albo taki slabi i za przeproszeniem zesrany ze juz niewie jak by to wszystko szybko zakonczyc to siegnie lepiej po efekt koncowy i juz.

2022-02-27 14:53

#369 Postukujacy

Raczej nie jest zesrany. Zależy mu jednak na szybkim osiągnięciu rezultatów tej wojny, bo każdy przeciągający się dzień to ogromne koszty, a co za tym idzie straty. Wojna się musi opłacać,że tak to ujme.

INFP
Edytowano 2022-02-27 14:58

#370 misiek

I bardzo dobrze, więcej takich.
-- (djsenter):
Z białoruskiego Białogardu doszły zaskakujące informacje o buncie 5 000 żołnierzy kontraktowych, którzy odmówili uczestnictwa w wojnie na Ukrainie.
• Jak podaje ukraiński serwis Obozrevatel, około 5000 żołnierzy kontraktowych zbuntowało się przeciwko wojnie na Ukrainie
• Mieli oni wziąć udział w wojnie, nacierając od strony białoruskiego Białogardu.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-02-27 15:00

#371 adelcia

no, to wskazuje na to, ze mamy problem, i to megaproblem.
-- (Postukujacy):
Raczej nie jest zesrany. Zależy mu jednak na szybkim osiągnięciu rezultatów tej wojny, bo każdy przeciągający się dzień to ogromne koszty, a co za tym idzie straty. Wojna się musi opłacać,że tak to ujme.

--

2022-02-27 15:01

#372 adelcia

no maja sie odbic podobno dzisale niewiemy o ktorej godzinie.
-- (nuno69):
Tak, widziałęm. Ale podobno mają się odbyć rozmowy dzisiaj

--

2022-02-27 15:18

#373 magmar Konto zarchiwizowane

Obawiam się, że niezbyt wiele z tego wyniknie.

2022-02-27 15:20

#374 daszekmdn

AT RMF: Wspominana tutaj rozmowa ministrów krajów z Unii odbędzie się o 18 naszego czasu.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2022-02-27 15:35

#375 magmar Konto zarchiwizowane

Słyszałam, dla doprecyzowania miałam na myśli raczej rozmowy rosyjsko-światowe/

2022-02-27 15:40

#376 djsenter

Boże, co mają w głowach skrajnie prawicowi Amerykanie i dupolizy Trumpa?
W tym momencie nikt normalny, nawet z prawej strony z Polski czy Europy, nawet jak podkreślałem wcześniej taka kontrowersyjna postać jak Korwin nie wspiera i nie potrafi pojąć braku logiki w działaniach Putina.
A tu Amerykańcy wyjeżdżają z jakimiś niestworzonymi teoriami spiskowymi, że niby to Putin chce jedynie pozbyć się prezydęta Ukrainy, ponieważ jest on marionetką zachodu i chce jedynie zniszczyć reaktor nuklearny w Ukrainie, aby Ukraina niemogła się nim posłużyć w celu zagrożenia Rosji.
Podobno intencją Putina nie jest szkodzenie Ukrainie czy jej cywilom, a jedynie zapobiegnięcie planom zachodu, które to chcą wykożystać Ukrainę do zniszczenia Putina jak i całej Rosji w celu globalizacji rozpoczętej przez elitę typu Obama i Merkel.
No aż się krew gotuje i niejestem w stanie tego napisać bardziej składnie, moi drodzy.
Propagandą i takim praniem mózgu mnie poczęstowała bliska mi osoba, że aż się trzęsę z wściekłości.
Wszystko, co robi Rosja w żaden sposób nie jest próbą nie zaszkodzenia Ukrainie, czy zostawienia cywilów w spokoju.
Nic tu się nie trzyma kupy.

Senter San
2022-02-27 15:43

#377 nuno69

Mają gadać Zelensky z Putinem

2022-02-27 15:44

#378 adelcia

ja wlasnie tes
-- (magmar):
Obawiam się, że niezbyt wiele z tego wyniknie.

--

2022-02-27 15:49

#379 nuno69

Rosyjski MON przyznaje, że na terenie Ukrainy giną rosyjscy żołnieże. To co, już nie ma komu walczyć?

2022-02-27 19:02

#380 djsenter

Nie wiem, podobno morale poborowych żołnierzy jest takie niskie, że Ruscy wysłali tam jakieś specjalne jednostki desantowe.

Senter San
2022-02-27 19:03