Wojna na Ukrainie ad. 2022
Wróć do Wydarzenia i nowiny#361 nuno69
No ale co z tego, że Rosja jest częściowo odcięta od Swifta jak Łukaszenka będzie pośrednikiem? Bez sensu.
#362 nuno69
Trzy takie informacje
1. ZNowu Hostoml i znowu Ukraińscy bohaterowie. Czeczeni rozbici, a ukraińcy przejęli sporo ich broni.
2. Sieć obiegło nagranie, gdzie rosyjscy żołnieże okradają nawet ukraińskie banki, żeby potem kupować w ukraińskich sklepach. Perfidia.
3. Ukraina złożyła oficjalny pozew przeciw Rosji w międzynarodowym trybunale.
#363 Postukujacy
"Ukraińska telewizja TV24 donosi, że we wsi nieopodal Chersonia na południu kraju Romowie ukradli rosyjskim wojskom czołg."
Źródło: cowkrakowie.pl FB
#364 adelcia
jezeli uziwacie tlumacza to przetlumaczcie sobie co znalazlam w niusach na czeskiej telewizji čt24:
"Ruský prezident Vladimir Putin nařídil uvést jaderné síly do vysokého stupně bojové pohotovosti kvůli údajně "agresivním prohlášením členských zemí NATO", uvedly zpravodajské agentury."
no i co? mysle ze czeka nas szybky koniec, wszystkich.
#365 nuno69
Tak, widziałęm. Ale podobno mają się odbyć rozmowy dzisiaj
#366 magmar Konto zarchiwizowane
W polskich mediach też była ta informacja, jeśli mówimy o tym samym, o broni nuklearnej.
#367 adelcia
tak dokladnie o tym mowimy.
obi tylko te rozmowy byly wczesniej nis jego extremalny plan.
#368 adelcia
zastanawiam sie czy ten putin jest taki mocny ze robi takie decizje i przyotowania albo taki slabi i za przeproszeniem zesrany ze juz niewie jak by to wszystko szybko zakonczyc to siegnie lepiej po efekt koncowy i juz.
#369 Postukujacy
Raczej nie jest zesrany. Zależy mu jednak na szybkim osiągnięciu rezultatów tej wojny, bo każdy przeciągający się dzień to ogromne koszty, a co za tym idzie straty. Wojna się musi opłacać,że tak to ujme.
#370 misiek
I bardzo dobrze, więcej takich.
-- (djsenter):
Z białoruskiego Białogardu doszły zaskakujące informacje o buncie 5 000 żołnierzy kontraktowych, którzy odmówili uczestnictwa w wojnie na Ukrainie.
• Jak podaje ukraiński serwis Obozrevatel, około 5000 żołnierzy kontraktowych zbuntowało się przeciwko wojnie na Ukrainie
• Mieli oni wziąć udział w wojnie, nacierając od strony białoruskiego Białogardu.
--
#371 adelcia
no, to wskazuje na to, ze mamy problem, i to megaproblem.
-- (Postukujacy):
Raczej nie jest zesrany. Zależy mu jednak na szybkim osiągnięciu rezultatów tej wojny, bo każdy przeciągający się dzień to ogromne koszty, a co za tym idzie straty. Wojna się musi opłacać,że tak to ujme.
--
#372 adelcia
no maja sie odbic podobno dzisale niewiemy o ktorej godzinie.
-- (nuno69):
Tak, widziałęm. Ale podobno mają się odbyć rozmowy dzisiaj
--
#373 magmar Konto zarchiwizowane
Obawiam się, że niezbyt wiele z tego wyniknie.
#374 daszekmdn
AT RMF: Wspominana tutaj rozmowa ministrów krajów z Unii odbędzie się o 18 naszego czasu.
#375 magmar Konto zarchiwizowane
Słyszałam, dla doprecyzowania miałam na myśli raczej rozmowy rosyjsko-światowe/
#376 djsenter
Boże, co mają w głowach skrajnie prawicowi Amerykanie i dupolizy Trumpa?
W tym momencie nikt normalny, nawet z prawej strony z Polski czy Europy, nawet jak podkreślałem wcześniej taka kontrowersyjna postać jak Korwin nie wspiera i nie potrafi pojąć braku logiki w działaniach Putina.
A tu Amerykańcy wyjeżdżają z jakimiś niestworzonymi teoriami spiskowymi, że niby to Putin chce jedynie pozbyć się prezydęta Ukrainy, ponieważ jest on marionetką zachodu i chce jedynie zniszczyć reaktor nuklearny w Ukrainie, aby Ukraina niemogła się nim posłużyć w celu zagrożenia Rosji.
Podobno intencją Putina nie jest szkodzenie Ukrainie czy jej cywilom, a jedynie zapobiegnięcie planom zachodu, które to chcą wykożystać Ukrainę do zniszczenia Putina jak i całej Rosji w celu globalizacji rozpoczętej przez elitę typu Obama i Merkel.
No aż się krew gotuje i niejestem w stanie tego napisać bardziej składnie, moi drodzy.
Propagandą i takim praniem mózgu mnie poczęstowała bliska mi osoba, że aż się trzęsę z wściekłości.
Wszystko, co robi Rosja w żaden sposób nie jest próbą nie zaszkodzenia Ukrainie, czy zostawienia cywilów w spokoju.
Nic tu się nie trzyma kupy.
#377 nuno69
Mają gadać Zelensky z Putinem
#378 adelcia
ja wlasnie tes
-- (magmar):
Obawiam się, że niezbyt wiele z tego wyniknie.
--
#379 nuno69
Rosyjski MON przyznaje, że na terenie Ukrainy giną rosyjscy żołnieże. To co, już nie ma komu walczyć?
#380 djsenter
Nie wiem, podobno morale poborowych żołnierzy jest takie niskie, że Ruscy wysłali tam jakieś specjalne jednostki desantowe.