EltenLink

Wojna na Ukrainie ad. 2022

Wróć do Wydarzenia i nowiny

#321 misiek

Ale tak realnie patrząc Putin to stary dziad. I może tak niech nie skacze, bo jeszcze mu żyłka pęknie tam gdzie nie powinna. I co wtedy? Dalej będzie miał popleczników, którzy za nim pujdą murem?

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2022-02-26 18:52

#322 Julitka

@Misiek Tak.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-02-26 18:54

#323 nuno69

Wojska rosyjskie zbliżają się do kolejnej ukraińskiej elektrowni atomowej.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-26 19:03

#324 nuno69

Jedna zLwowskich piwiarni zamiast piwa będzie ważyć... Koktajle Mołotowa.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2022-02-26 19:13

#325 nuno69

No i wkraczamy w tę wredną część dnia, gdzie nikt już nic nowego nie przekazuje. Martwi mnie to o tyle, że nie wiaodmo, co z Czeczenami.

2022-02-26 19:17

#326 pajper

A tym czasem Anonymous przypuścili hakerskie ataki na pełną skalę, od DDOS-a na Kreml i inne instytucje rządowe i bankowe Rosji, przez włamania do rosyjskich stacji telewizyjnych, i wykradnięcie baz danych MON Rosji, po udostępnienie korespondencji Białoruskiego producenta broni Tetraedr.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2022-02-26 19:19

#327 nuno69

I wiadomości potwierdzających, że inwazja była w planach od bardzo, bardzo dawna.

2022-02-26 19:20

#328 Postukujacy

Dwa aspekty a propos zdejmowania tych znaków i drogowskazów.
Po pierwsze rzeczywiście jest zalecenie by zdejmować oznakowanie, tak by rosjanie gubili się w obcym terenie.
Po drugie jest, słuszne uważam, zalecenie by nie udostępniać informacji o ruchach swoich wojsk, bo ułatwia się tym sprawe wojskom wrogim.

INFP
2022-02-26 19:21

#329 magmar Konto zarchiwizowane

Jest wiadomo od kiedy?

-- (nuno69):
I wiadomości potwierdzających, że inwazja była w planach od bardzo, bardzo dawna.

--

2022-02-26 19:31

#330 nuno69

Kilka miesięcy conajmniej
A tu ciekawy artykuł. No ja też wpadłem w Putinowską pułapkę, bo uważałęm go za mądrego i pragmatyczego wodza
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/atak-rosji-na-ukraine-neonazista-okazal-sie-putin-nie-zelenski/vz7bx4j?utm_source=tw_wiadomosci&utm_medium=social&utm_campaign=onetsg_fb

2022-02-26 19:38

#331 balteam

NO I DLATEGO, informacje o jakichś ruchach, przelotach, syreanch w naszym kraju też tak niespecjalnie powinno się wrzucać w neta, to samo tyczy się zdjęć.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-02-26 19:45

#332 Postukujacy

Zgadza się, sam wrzucałem, ale już żem uświadomiony. Nauczka na przyszłośc.

INFP
Edytowano 2022-02-26 19:45

#333 adelcia

ja teś zadaje sobie to pytanie.
-- (nuno69):
W sumie zastanawałem się, czemu takiego Putina czy Kadisrowa ktoś po prostu nie zatłucze młotkiem względnie nie zastrzeli. ALe to nie takie proste jak się nam może wyadawać chyba.

--

2022-02-26 19:51

#334 balteam

Niemcy zgodzili się na dostarczanie broni na Ukrainę. Może drgnie coś mocniej

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-02-26 19:51

#335 adelcia

doobreeeeeeee podoba mi się.
-- (pajper):
"Na autostradzie z Kijowa Ukraińcy zerwali znaki drogowe, żeby Rosjanie się zgubili, i postawili inne z napisem "powodzenia" - pisze korespondent brytyjskiego "The Telegraph" James Rothwell.

--

2022-02-26 19:52

#336 adelcia

eetam przeciesś on nawet serce nie ma.
-- (misiek):
Ale tak realnie patrząc Putin to stary dziad. I może tak niech nie skacze, bo jeszcze mu żyłka pęknie tam gdzie nie powinna. I co wtedy? Dalej będzie miał popleczników, którzy za nim pujdą murem?

--

2022-02-26 19:53

#337 nuno69

To mu na skroni pęknie z nerwów xD.

2022-02-26 19:58

#338 monstricek

Tak, jestem. Nigdy nie wysyłam niepodtwierdzonych informacyj.
-- (Julitka):
Jesteś pewien, że to bezpieczne i że to jest to, o co mi chodzi? Wysyłanie przelewów za granicę, zwłaszcza tam, to nie przelewki...

2022-02-26 20:39

#339 nuno69

Coś zaczyna mówić się o odcięciu Białorusi od Swifta. Mnie zastanawia, dlaczego dopiero teraz, skoro wiadomo, że Łukaszenka to Putinowski pudelek.

2022-02-26 21:01

#340 Kat

Ta, na okrętkę od Holandii, no, ale najważniejsze, że w ogóle, mają przerzucić 400 granatników, chyba, że to na początek.
-- (balteam):
Niemcy zgodzili się na dostarczanie broni na Ukrainę. Może drgnie coś mocniej

--

"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
2022-02-26 21:18