propozycja - sposób na zwalczanie spamerskich kont
Wróć do EltenLink#21 Julitka
Jeszcze bym nawet zrozumiała logowanie przez konto Klango, bo miłośnicy Klango potraktowaliby to jako zaletę i zachętę, ale to chyba nierealne, bo Dawid musiałby mieć dostęp do danych z klango Network, a to...
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#22 zvonimirek222
nie zgadzam się z weryfikacją poprzez SMS, bo są ludzie z innych krajów oprócz polski, tak jak ja na przykład.
A to tam jakiś wewnętrzny polski skrócony numer, i już tam nie dojdzie wiadomość z zagranicy.
#23 Lowca_Androidow
dzwonimirek możesz podać algorytm do tego szyfru? haha
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#24 daszekmdn
Ja mogie. Polski214 mu się zrobił xdd
#25 daszekmdn
Poprawiłem co umiałem ;)
#26 jamajka
Myślę, że ta weryfikacja przez maila nie jest zła. Wątpię, żeby wszyscy spamerzy byli tak zdesperowani, żeby tylko po to sobie zakładać mnóstwo maili.
#27 balteam
Też mi się wydaje, żę to wystarczy, nie ma na początek co kombinować.
#28 johnson
Zara zara. A co przykładowo, jak na początku poda swój prawdziwy, a potem przed napisania jakiegoś guwna zmieni na nieprawdziwy?
#29 hryniek
Jedno konto jeden mail, niestety, ale trzeba będzie wprowadzić blokadę jednocześnie na ten z którego było założone jak i zmieniony. Bo teraz zdaje się jak by jakieś sumlińskie chciały zalożyć konto na mój mail to by to zrobiły, więc pewnie ja znając kogoś mail mogę podszyć się pod kogoś i sprawić aby był elegancko zbanowany. Bardzo się mylę?
#30 daszekmdn
Dlatego link weryfikacyjny na maila by przychodził i jak nie potwierdzisz, nie masz konta.
#31 pajper
Jest jeden drobny problem.
Serwer mailowy Eltena jest skonfigurowany, jak należy.
Wszelkie online-testy pokazują, że jest jak być powinno.
Są powypełniane nagłówki, jest ustawiony SPF, jest to zakodowane.
A gmail klasyfikować to chce jako spam. A, żeby było śmiesznie, nie u wszystkich, bo na przykład u mnie dochodzi.
A musimy pamiętać, że Elten kieruje się również do mniej informatycznych osób i sprawdzenie spamu czy też jak to zrobić nie musi być tak oczywiste.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#32 gadaczka
Chyba w takim wypadku należy rozważyć konieczność podawania numeru telefonu. Jeżeli smsy są płatną usłógą to wprowadzić jakąś prowizorkę, założyć jakiś numer Eltena, jakby firmowy i na niego nowi żytkownicy kierowaliby zwykłego smsa.
#33 Lowca_Androidow
Pajper, bo gmail jest mocno przewrażliwiony, w ogóle ostatnimi czasy filty antyspamerskie są bardzo wrażliwe, ja mam konto na koncie microsoftu, outlook.com i bardzo często moje wiadomości trafiają do spamu, a najlepsze jest to, że niejednokrotnie otrzymuję wiadomości od microsoftu i one trafiają do spamu haha.
Poza tym to, że wiadomość jest traktowana jako spam w gmail to przecież nie problem, bo możemy sobie sprawdzić spam i tu kliknąć w odnoścnik weryfikujący lub taną wiadomość zaznaczyć jako nie spam i zostanie przeniesiona do odbiorczej.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#34 gadaczka
Albo zrobić podczas rejestracji pytanie kontrolne: co skłania cię do rejestracji na eltenie i wymagać podania prawdziwych danych osobowych ze stosownym oświadczeniem. Spamerzy często korzystają z tego, że w necie mogą być anonimowi.
#35 daszekmdn
Spamerzy często są mądrzy i cie oszukaja
#36 lwica
A co do emaila nie każdy go posiada, więc nie wydaje MI się, żeby to był dobry pomysł, sms, już lepszy. A co do spamerskich kąt właśnie piszę z Lolusiem, obraża moderację, Mnie i ten program.
#37 Paulinux
jakoś wszystkie serwisy wymagają maila i nie przejmują się, że ktoś może go nie mieć. Nie ma to założy, proste
#38 gadaczka
a co wam się nie podoba w oświadczeniu: oświadczam, że moje dane osobowe podane w formularzu rejestracyjnym są prawdziwe
#39 misiek
Lwica- nie szkoda ci na niego czasu?
#40 lwica
Gadaczka, hahaha, poda nie prawdziwe dane i napisze Ci oświadczenie. Łysy szkoda, ale cóż, próbuje się dowiedzieć, dlaczego jest na programie, który jest głupi, a on Mi powiedział, że kobiety są głupie.