Księga pochwał 27.01.2022 6.07.2022
Wróć do Wątki archiwalne#541 Agata.d
Rozmowa poszła lepiej niż się spodziewałam. Trochę było standardowego zrzędzenia, ale do przeżycia/
#542 skrzypenka
haha, ja lubię. :D
-- (mustafa):
Ludzie, co z wami, jak można lubić brukselkę.
--
#543 Zuzler
A teraz możecie mi zawiścić: robię właśnie taki cudowny bigos, że się, kurua, nie odeżremy.
#544 Zuzler
Tak, stanowczo. Możecie również włączyć element czystej, niczym nieskrępowanej zazdrości. Właśnie skończyłam i wyszedł po prostu przezarąbisty. A co więcej, udało mi się narobić w kuchni mniej bałaganu niż zwykle przy takich okazjach oraz pobrudzić poza wielkim garem jedynie głęboką patelnię z przykrywką, durszlak, deskę do krojenia i łopatkę. Żadnych dodatkowych miseczek, talerzyków, trzech noży i pięciu łyżek, bo poprzednie się zawieruszyły.
#545 lola
A ja zamiast zazdrościć, po prostu gratuluję. :)
#546 mustafa
Nienawidzę bigosu.
Smacznego.
#547 Julitka
Normalnie?
-- (Monia01):
Ja mam inne pytanie. Jak? Można? lubić? oliwki?!
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#548 Julitka
Ja dzisiaj robię własnoręcznie śledzia w śmietanie z ogórkiem, cebulką i jabłkiem. Bo tak. Bo mam ochotę. I kto mi zabroni, się pytam, w Wielką Sobotę robić śledzia?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#549 djsenter
Ale to przecie wspaniała potrawa Julitko, podziel się XD
Co prawda jadłem wczoraj śledzika z ziemniaczkami i taką ciekawą alternatywą, bo w sosie musztardowym, ale śledzika nigdy nie odmawiam :)
#550 Monia01
Ech, ludzie są jednak dziwni: oliwki, brukselka, gorzka czekolada... i co jeszcze? Grzyby? :D
-- (Julitka):
Normalnie?
-- (Monia01):
Ja mam inne pytanie. Jak? Można? lubić? oliwki?!
--
--
🇺🇦 🇵🇱
#551 Monia01
I kapuśniak! Skandal!
🇺🇦 🇵🇱
#552 Zuzler
No i brokuły, nie zapominaj o brokułach. ;)
#553 djsenter
Kalafior zawszę na propsie
#554 zywek
No nie, co jest z wami? Grzyby mogą być, papryka, papryka, yyy, papryka... Papryką... itd. I wszystko inne, co jest antybrokulstwem, antykalafiorstwem, choć to jeszcze ujdzie i antybrukselstwem.
#555 Monia01
Lubię brokuły, pyszne są-. (Zuzler):
No i brokuły, nie zapominaj o brokułach. ;)
--
🇺🇦 🇵🇱
#556 Zuzler
O, no i raz się zgadzamy. Choć nie, 2 razy, bo gorzka czekolada nie jest dobra.
#557 Monia01
I dostarcza przykrych rozczarowań
🇺🇦 🇵🇱
#558 Zuzler
W sumie trochę tak, ale to raczej nie na tę optymistyczną księgę.
#559 cinkciarzpl
Też się zgadzamy, tyle że odwrotnie. Brokół jest niedobry, za to gożka czekolada także :D
#560 Zuzler
Także niedobra?