Inne

Poszukuję sensownego mikrofonu.

Założony przez daszekmdn 66 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Strona 2 z 4

a masz karte zewnetrzna? czy laptopowa

#22 1 polubienie

Zewnętrzną tanią za kilka ZŁ bo Sound blaster się zepsuł.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

taką metalową z 2 wejściami mini jack?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

to spokojnie podlaczysz mikrofon majac przejsciówke z duzego na malego jackaa co jeszcze chcesz podlaczyc?

#25 1 polubienie

z tego co wiem do Shura potrzebne jest wzmocnienie.

bo jest potrzebne, ale ja widziałem fajny mikro na usb za 100 zł jeszcze z pokrowcem

niepamiętam już, to było dosyć dawno

Novox NC1 króluje w tej klasie :)
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#31 1 polubienie

Ja mam audiotechnica mb3k, on jest na duży jack, ale jak masz przejściówkę, to byłby chyba spoko i kosztuje dwie stówy teraz, albo ja źle sprawdzam.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

#32 1 polubienie

Już mam Nowoxa ;)

#33 1 polubienie

sure to są zazwyczaj mikrofony na xlr wymagające zasilania 48 v

w twojej cenie lekko dołożysz 30 zł i kupisz mikrofon idealny do twoich zabaw.
po pierwsze mikrofony jakie tu wmionili poprzednicy to dorższe niżeli chcesz, snowball jest dla amatorów, superlux e205 dobry mikrofon ale równie dobry i tańszy jest cronostudio 101 usb, nie ma pasma pełoego ale moim zdaniem zupełie wstarczy.
nagrałem nim od śpiewu przez nagran8 ia lektorskie ty nie masz bejsu w głosie więc nie trzeba ci majka super wypasionego, poza tym jest dobrze wykoanny, mam 7 a może osiem mikrofonów, i chętnie do niego wracam, jaj opcje mam xlr ale jest usb
sklep w którym jest niedostępny ale znajdziesz na allegro albo w muzyczny.pl jednak opis ttaj
https://sklep-muzyczny.com.pl/CRONO-STUDIO-101-USB-BK-MO
brzmienie mikrkfonu tutaj

https://www.youtube.com/watch?v=3Xt416BW1_w&t=5s&ab_channel=Muzyczny_pl

jeśli już kupiłeś przyda się nnym użytkownikom.
co do superluxa jeszcze dodam ma mnie góry ładniejszy dół crono studio101 ma znowu mniej dołu więcej góry, w kwocie do 500 zł nie kupisz mikofonu z pełnym pasmem przenoszenia powodzenia.
Zapraszam na mój youtube

https://www.youtube.com/channel/UCxk7p4SeqPz2uPU7m3rmwRA

#35 1 polubienie

A coś na xlr polecisz? Kupiłem ostatnio prosty, bardzo podstawowy mikser i się przyda.

#37 1 polubienie

Też do 200, 300 zł max. Ten bardziej do nagrywania podcastów, audio etc, niż do muzyki.

#39 1 polubienie

Dzięki, sprawdzę.

#40 1 polubienie

Jedna, bardzo ważna uwaga. Im lepszy mikrofon tym trzeba go dokładniej ustawić względem paszczy. Chodzi o to, że w pewnym momencie mikrofon brzmi na tyle dobrze, że zaczynają mieć do powiedzenia problemy wynikające z tego, że nie "patrzy" na usta tylko np. na klatę. Dodatkowo tanie mikrofony pojemnościowe są na to na prawdę ostro wrażliwe więc tym bardziej trzeba postawić go tak, aby celował na usta i każdy obrót, kręcenie głową i takie tam słyszalnie wpływa na dźwięk.