w twojej cenie lekko dołożysz 30 zł i kupisz mikrofon idealny do twoich zabaw. po pierwsze mikrofony jakie tu wmionili poprzednicy to dorższe niżeli chcesz, snowball jest dla amatorów, superlux e205 dobry mikrofon ale równie dobry i tańszy jest cronostudio 101 usb, nie ma pasma pełoego ale moim zdaniem zupełie wstarczy. nagrałem nim od śpiewu przez nagran8 ia lektorskie ty nie masz bejsu w głosie więc nie trzeba ci majka super wypasionego, poza tym jest dobrze wykoanny, mam 7 a może osiem mikrofonów, i chętnie do niego wracam, jaj opcje mam xlr ale jest usb sklep w którym jest niedostępny ale znajdziesz na allegro albo w muzyczny.pl jednak opis ttaj https://sklep-muzyczny.com.pl/CRONO-STUDIO-101-USB-BK-MO brzmienie mikrkfonu tutaj
jeśli już kupiłeś przyda się nnym użytkownikom. co do superluxa jeszcze dodam ma mnie góry ładniejszy dół crono studio101 ma znowu mniej dołu więcej góry, w kwocie do 500 zł nie kupisz mikofonu z pełnym pasmem przenoszenia powodzenia.
Jedna, bardzo ważna uwaga. Im lepszy mikrofon tym trzeba go dokładniej ustawić względem paszczy. Chodzi o to, że w pewnym momencie mikrofon brzmi na tyle dobrze, że zaczynają mieć do powiedzenia problemy wynikające z tego, że nie "patrzy" na usta tylko np. na klatę. Dodatkowo tanie mikrofony pojemnościowe są na to na prawdę ostro wrażliwe więc tym bardziej trzeba postawić go tak, aby celował na usta i każdy obrót, kręcenie głową i takie tam słyszalnie wpływa na dźwięk.