PSE Forum mieszane

Śpiewajmy i grajmy mu

Started by Paulinux 127 posts last post 2 years ago Page 5 of 7

#81 2 likes

Transcription

🎵🎵🎵 Gdybyś powiedziała mi, że kiedyś będą tutaj wszyscy Nigdy bym nie zwątpił w to, co mam Gdybym dostrzegł ciemnego boku w mojej bitwie wcześniej Wtedy czułbym, że nie jestem sam Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem Nie idź ścieżką, własną decz, otwórz głowę Za mną powiesz, zrozum, bądź, nigdy nie bóż Buduj twórz, smakuj, milcz, myśl i czuj Zrozumiałem, by żyć Musisz chwytać dzień Wstań, by biec, bo Istnieć nie znaczy żyć Weź się w garść, ten dzień jest twoim dniem Wierzę, że będzie dla każdego z nas Piękno w naszych sercach Weź się w garść, ten dzień jest twoim dniem Wierzę, że będzie dla każdego z nas Piękno w naszych sercach Gdybym nie był sobą, gdybym w mojej bitwie miał Kogoś, czy bym wtedy wątpił i wciąż stał Gdyby każda strata mogła zysk dać i na mojej drodze Gdyby każdy kolec róże miał Konotując miejsce słów, nie gaflizować Jest ryzyko oswojenia nadal Zbędna mowa, nowa krótko skrzydła Miękkość kości gier Pięk, ból, łapacz, znów Zrozumiałem, by żyć Musisz chwytać dzień Zabewiedz, bo istnieć nie znaczy żyć Weź się w garść, ten dzień jest twoim dniem Wierzę, że będzie dla każdego z nas Piękno w naszych sercach Weź się w garść, ten dzień jest twoim dniem Wierzę, że będzie dla każdego z nas Tak wiele serc Wiele snów Wiele słów Jest w nas Tak wiele ciepła Jest w nas Jest w nas Tak wiele serc Wiele snów Wiele słów Jest w nas Tak wiele ciepła Jest w nas Jest w nas Jest w nas Jest w nas Zrozumiałem, by żyć Musisz chwytać dzień Zabewiedz, bo istnieć nie znaczy żyć Weź się w garść, ten dzień jest twoim dniem Wierzę, że będzie dla każdego z nas Gdzie dla każdego z nas, dla każdego z nas, dla każdego z nas, dla każdego z nas, piękno w naszych sercach. No, jest dzień, to mogłam się powydzierać. Jak ktoś dotrwał do końca, to pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że wlało to troszeczkę nadziei w Wasze serca. No i Marchewo, świetnie śpiewasz jak zwykle, zresztą zawsze to mówiłam i powtarzałam, także... No, mam nadzieję, że więcej się tutaj będziesz udzielał i w ogóle wszyscy, bo... O, właśnie, muszę kończyć. Pa!

Transcription

Mistrzowskie wykonania, kurcze, Machabon, i Ty, i Lis, no, coś cudnego, naprawdę, jabadabadu, a złote mikrofony należą się Wam jak nic. Więc, piękne, piękne, piękne, oj, dawno takich pięknych utworów nie słyszałem, naprawdę, cudne, cudne, brawo.

Transcription

Kłaniam się nisko, po samosisko, no dziękuję Dario za faktycznie za tekst, za miłe słowo skierowane do mnie. No pośpiewajmy sobie razem na eltenie, mam kilka pomysłów na piosenki, a tylko z podkładami lipa, tak jak tu mówiłem, ale jeszcze coś jest. Jeszcze będę śpiewał na eltenie, bo do niczego innego się nie nadaje. Ale śpiewajmy i grajmy mu.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

Transcription

No to jeszcze zdrówka Ci życzę, bo katar słyszę masz przeziębiony ś, więc śpiewaj nam zdrowo.

Transcription

No, na ironię losu, jak zostałem lektorem, to alergia mi się jakaś włączyła z tym katarem i kaszlem i po prostu, żeby wszystko było git, to muszę brać krople takie ze sterydem na katar i na przykład jeżeli jest jakieś zlecenie takie, gdzie dużo muszę mówić, to wtedy właśnie zażywam te krople, dodatkowo jakieś wody morskie z solą fizjologiczną i tak dalej i wtedy szybko się reaktywuję i wtedy mogę normalnie mówić czy śpiewać. To jakiś czas, jak się pomylę na przykład, więc jak się pomylę, wyłączę nagrywanie, żeby jeszcze raz nagrać daną frazę, bo się pomyliłem, no to wtedy piję wodę. I to takie na ironię losu, jak grałem w radiu hobbystycznie, no to nie było tego problemu, a tak jak rzeczywiście tym głosem jest ono podstawowym narzędziem pracy, to wtedy dopiero się tak stało. Natomiast taka ciekawostka dla wszystkich. Którzy chcieliby u mnie coś nagrać, za doskonałą cenę, najlepszą, jak w Lidlu, to tak jest u mnie akustycznie wytłumione studio, bardzo myślę, że rozsądnie. Ja w tym momencie jestem bardzo, bardzo, bardzo daleko od mikrofonu. No myślę, że tak... W tym momencie to tak przynajmniej ze trzy metry, albo i cztery, więc jakby taki jest u mnie pogłos, albo nawet, żeby raczej jego brak w ogóle, tak, tego pogłosu. Więc tak dla ciekawości. Możecie to sobie ocenić. A kiedyś tu wrzucę dla porównania. Jak było bez wytłumienia, i tu był takie echo, normalnie jak w jakimś hangarze. Także tak to było właśnie. O. No. Napisy by Jacek Makarewicz. Napisy by Jacek Makarewicz. Napisy by Jacek Makarewicz. Napisy by Jacek Makarewicz. Napisy by Jacek Makarewicz. Napisy by Jacek Makarewicz.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

#86 2 likes

Transcription

Dzień dobry, skoro mamy śpiewać, a tutaj Daria zaczęła nastrój świąteczny, to my z Julitą się przyłączamy, to znaczy, nie, ja nie będę śpiewać, nie martwcie się, ja tylko tutaj jestem w roli... Nie udało mi się wydać. Nie, ja tutaj jestem tylko w roli kogoś, kto udaje, że coś umie zrobić z fortepiada. To lecimy? Tak. Aha. Tego nie przewidzieliśmy. Jezus w molu u sieńki, leży wśród stajenki, płacze zimna, nie dała mu Patusia sukienki. Płacze zimna, nie dała mu Patusia sukienki. Mało Boga była, rąbek z głowy zdjęła, który Dziecię owinąwszy, siankiem je okryła. Który Dziecię owinąwszy, siankiem je okryła. Nie ma kolebeczki, ani poduszeczki, we żłobienu położyła sianka pod główeczki. We żłobienu położyła sianka pod główeczki. We żłobienu położyła sianka pod główeczki. Za wszystkie błędy przepraszamy, ale wykonaliśmy to właśnie po raz pierwszy. Pierwszy. Więc to nie były zbyt ćwiczone.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Transcription

Bardzo fajny duet. Jak najbardziej modliby Państwo nadrać swoje płyty. Modliby Państwo zrobić karierę muzyczną. Pozdrawiam. Damian.

Pozdrawiam

Transcription

Witajcie! Cieszę się, że tutaj jestem, że mogę zawitać to do Was po raz kolejny. Podoba mi się duet Dawida i Julity. Gratuluję. No i Tobie, Marchewa. Piosenki nie żoją mnie serdecznie, tak? Bo na cóż mi ten żal? Zapomniałam teraz tytułu. Bo uważam, nadal będę uważać, że Twój głos pasuje do głosu krajowskiego i po prostu te piosenki Ci pięknie wychodzą.

Große Operndiva?

#89 1 like

Transcription

Thank you. Thank you. Thank you.

Große Operndiva?

Transcription

Hej skrzypeńko! Cieszę się, że odsłuchałaś ten wpis duetu Mówię o kolędzie Jezus Malusieńki Faktycznie bardzo sympatyczne, klimatyczne brzmienia A twoje także Bardzo takie stylowe, nostalgiczne No i super, że zagrałaś na skrzypcach, że chciałaś nam to pokazać Sausy!

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Transcription

Przepraszam bardzo, ale muszę powiedzieć to, co właśnie powiem. Skrzypeńka rozczuliło mnie to absolutnie, że grasz, Lulej, że Jezuniu, tak jak nas uczył Pan Tomek, od FIS. Bo ja pamiętam jeszcze, jak nauczył mnie właśnie grać od FIS, to było na początku szkoły muzycznej w D-dur i potem jak trzeba było zagrać na jakichś jasełkach czy coś, no to ja lecę od FIS, a cała reszta leci normalnie w C-dur od E. I ponieważ niestety nie było jak tego wcześniej przeprowować, to ja byłam absolutnie poza wszystkim i to było słychać popłam przy mikrofonie i wtedy jeszcze nie umiałam szybciutko sobie w głowie przetransplanować wszystkiego, o Jezu, przepraszam Was, do nowej tonacji, więc tak wyszło dziwnie.

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Transcription

Nie wierzę, chciałam od CIS, ale jakoś od CIS mi się przestarowywało i nie dało się od CIS, dlatego zagrałam od FIS.

Große Operndiva?

Transcription

Do teraz ty zagraj to samo, ale zagraj od CIS. Może nie będziesz miała przysteru.

Große Operndiva?

#94 1 like

Transcription

Teraz Wam zagram czeską piosenkę na Boże Narodzenie Wądrasi Motoszu. Dziękuje za oglądanie. Dziękuje za oglądanie. Dziękuje za oglądanie.

Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin.
Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech
jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!

Transcription

Dzień dobry. Coś tu cicho, jak na okres świąteczny, a do 2 lutego kolędy śpiewać można, więc dam coś od siebie. Może jeszcze ktoś tutaj się udzieli i pośpiewamy razem, chociaż ciężko mi, ponieważ aranżacyjnie przedstawia się dość ubogo ta wersja, aczkolwiek nie jest to chyba w kolędzie najważniejsze. Jezus malusienki. Jezus malusienki. Bo matula sukienki, bo łomuga była, rąbek z głowy zdjęła, w który dziecię owinął, przysiankiem je okryła. W który dziecię owinął, przysiankiem je okryła. Nie ma kolebeczki, ani poduszeczki, we żłobie mu położyła sianka pod główeczki. We żłobie mu położyła sianka pod główeczki. Dzięki.

Transcription

DZIĘKI ZA OBSERWACIE W koła samochodu i patrzą na spódnice dziewczyn, które nie chcą ich znać. DZIĘKI ZA OBSERWACIE Wieczorami chłopcy wychodzą na ulicę. Bo wieczorami nie widać szarości, nie widać brudnych ulic, a tarmi nie świecą. I można udawać, że można na spacer pójść. DZIĘKI ZA OBSERWACIE Wieczorami chłopcy wychodzą na ulicę. Marzą o życiu w dalekich krainach. Spoglądają stronetki o pustych buterek. Dyskutują o amerykańskich firmach. DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE Wieczorami chłopcy wychodzą na ulicę. Siadają na chłodniku i palą jointy. Robią wszystko, by móc stąd uciec. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą. Kiedy wreszcie mogą, to nie mogą.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie jutro słodki smak Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie słońce dla nas chodzi Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie wolniej płynie czas Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie szczęściu nic nie grozi Dość nam już pustych dni I świąt, których nie było Zabiorę Cię właśnie tam Między nami jest coś Nie zaprzeczaj mi Tyle mogę Ci dać Solą życia jest miłość Boisz się wielkich słów To nie wstyd Zabiorę Cię właśnie tam Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie jutro słodki smak Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie słońce dla nas chodzi Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie wolniej płynie czas Zabiorę Cię właśnie tam Zabiorę Cię właśnie tam Gdzie szczęściu nic nie grozi Czekam na jeden gest Wiara jest moją siłą Jestem pewien, że wciąż Potrzebujesz mnie Wciąż potrzebujesz mnie Dzień przemija za dniem Dzień przemija za dniem Znów nam się nie ubyło Znów nam się nie ubyło Znów nam się nie ubyło Życie zbyt krótko trwa Życie zbyt krótko trwa Więc zdecyduj się Więc zdecyduj się Zabiorę Cię Zabiorę Cię Zabiorę Cię Terima kasih telah menonton!

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Powiedz, że mnie kochasz, nie żałujesz żadnych z chwil Obudź w środku nocy, wtul się we mnie z całych sił Powiedz, że wciąż czujesz treść, kiedy zbliżam się Powiedz, że nie wszystko o mnie wiesz, a wciąż poznać chcesz I nawet słońca brak, nie boli tak, bo jestem ja, wystarczy ja Uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu Powiedz, że wciąż tęsknisz, zawsze kiedy nie ma mnie Powiedz, że wciąż słyszysz, powiedziany kiedyś szept Uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu Powiedz, że wciąż czujesz treść, kiedy zbliżam się Powiedz, że nie wszystko o mnie wiesz, a wciąż poznać chcesz I nawet słońca brak, nie boli tak, bo jestem ja Uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu Wystarczy ja Uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu Uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu Wystarczy ja Uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu, uuuu Wystarczy ja Uuuu, uuuu, uuuu

Transcription

No no, fajnie. Powiem, że się miło zaskoczyłam. Często tę drugą piosenkę w Radiu Szczecin puszczają, więc się osłuchałam. No i Łukaszu i... No, Twoje wykonanie jest fajne, takie miłe naprawdę. Muszę powiedzieć, że z oryginałem to się bardzo dobrze, no tak podobnie jakoś...

Große Operndiva?

Transcription

🎵 Popatrz, sznur błyszczących aut, ten sezon się nie zaczął źle. 🎵 Popatrz, wiatr leciutko drży, jak gdyby chciał odulić mnie. 🎵 Wolno wchodzę w ciepłą noc, barwniejszą niż ocean snu. 🎵 Tylko w serce jest jak cierń, bo jej już nie ma tu. 🎵 Tańczyła jedno lato, błękitny młody plaż. 🎵 Tak blisko była nieba, że wciąż... 🎵 Dotykała gwiazd, maskotka moich myśli, nadmorski, rajski ptak. 🎵 Powiedz, czemu kocham ją tak? 🎵 🎵 Popatrz, instrumenty śpiące... 🎵 Choć gramy już od kilku dni. 🎵 Popatrz, życie to nie sen, lecz mnie się wciąż ten koncert śni. 🎵 Może cud się zdarzy raz, jak słodki grzech po ciężkim dniu. 🎵 Jestem... 🎵 Ale nie ma mnie. 🎵 Bo nie ma jej już tu. 🎵 Tańczyła jedno lato, błękitny...