PSE Forum mieszane

Śpiewajmy i grajmy mu

Started by Paulinux 127 posts last post 2 years ago Page 4 of 7

Transcription

To ja też będę wam zaśpiewać coś, chyba parę ludzi już wiedzą jak to brzmi jak ja śpiewam, no śpiewam tak w miarę powiem szczerze, idę trochę dalej od mikrofonu bo będzie głośno Ej bystra woda, bystra wodzicka pytało dziewce Łojanicka Ej lesie ciemne wiersku zielony, komu Janice kumylony Ej powiadali, ej powiadali, ej ze Janicka porwali Ej powiadali, ej powiadali, ej ze Janicka porwali Ej lesie ciemne wiersku zielony, komu Janice kumylony Ej, porobały go orawiany, Ej, załowieckiej zabarany. Ej, porobały go orawiany, Ej, załowieckiej zabarany. Ej, Łojanicka, nie pytaj dziewce, Błała na tobie słyszeć nie chce. Ej, tyś go wydałał orawskim panom, Teraz seroncek nie załamuj. Ej, tyś go wydałał orawskim panom, Teraz seroncek nie załamuj. Ej, tam pod Tater, spod Siwych Tater, Ej, podmachuje holny wiater. Ej, podmachuje, leci z nowiną, Za nasi zły. Za nasi idą ku dolinom. Ej, podmachuje, leci z nowiną, Za nasi idą ku dolinom.

Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin.
Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech
jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!

Transcription

No, no, no. Widzę, że kolejna góralka. Ładnie Ci to wyszło.

Transcription

Czemu kolejna góralka? Witojze! Ty też jesteś góralką? Nie no, ja tak nie za bardzo góralka. Może w serce, ale w ogóle jestem rodowitą Niemką. Myślę o tym, co jeszcze tu zaśpiewać. Z moim byłym chłopakiem właśnie nagrywaliśmy taki cały album góralskich piosenek. Góralskich i parę śląskich też. Bo on był Ślązakiem z góralskim krwem. Także trochę śmiesznie to było. Tak, tak. Przez zielone jore zytko woda ciecze. Przez zielone jore zytko woda ciecze. Oj co zeli ma miła moja najmiłej. Ej co, ej co zeli. Moja miła w doma ciecze. Ej co zeli ma miła moja najmiłej. Ej co, ej co zeli. Moja miła w doma ciecze. O Jezus. Teraz miej głos. Głos nie chciał jak ja.

Von meinen Dokumenten und meiner Abstammung ausgehend sagen sie, dass ich Deutsche bin. Doch meine Seele und mein Herz fragt niemand. Tief in mir drin weiß ich, dass ich Tschechin bin.
Going from my papers and family, they say that I am German. But noone is asking about my heart and soul, because very deep inside myself I know that I am Czech
jestli jenom zobrazí moje dokumenty, a koukají na moje rodina, ríkají, že jsem nemka, ale nikdo ne zaptal, co je hluboko v mé duši a srdce. protože já vím a cítím, že hluboko ve me jsem cešká!

Transcription

No i proszę, intuicja muzyczna mnie nie zawiodła. Tak obstawiałam, że Biedrona skomentuje akurat ten wpis. No i tak się właśnie stało. To jest niesamowite. Dziewczyna Niemka, a z takimi góralskimi brzmieniami. No super, bardzo dobrze. Oczywiście drugi utwór też ciekawie zaśpiewany. I super, że do nas Aniu dołączyłaś. Pozdrowienia dla Biedrony, pozdrowienia dla Ani i pozdrowienia dla wszystkich, którzy słuchają tego wpisu.

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Transcription

Bardzo dziękuję w imieniu swoim.

Transcription

Witajcie, skoro taki wątek istnieje i nazywa się śpiewajmy i grajmy mu, to ja wam dzisiaj coś zagram. Nie będzie to perfekcyjne, bo na klawiaturze komputerowej niewiele można zrobić, no ale. KONIEC

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

Witaj, jak się świątecznie zrobiło? Fajnie, że nagrałeś Super, pasuje faktycznie do idei wątku U nas już w jednym z chórów Śpiewamy od dwóch prób kolędy Także nie ma sprawy Sami się jeszcze nie obejrzymy Jak już kolędy będą wszędzie Hej, pozdrawiam

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Transcription

No tak jak będzie, już śpiewajmy i grajmy mu. Jak będą już kolędy, musimy ich ćwiczyć, żeby śpiewać na święta. Także macie rację. Chciałam Wam powiedzieć, że parę kolędy śpiewałam też na YouTubie. Jakby coś. To poszukajcie po prostu Aneczka Góraleczka i będziecie mnie znaleźć. Śpiewałam też Jezus Malusienki. No wiem, że o swojej rzeczy nie wolno tak za bardzo mówić, ale robiłam naprawdę fajną wersję tego. A teraz śpiewam Pary Kolędy. Chciałam Wam piosenkę kolędy, którą też śpiewałam na YouTubie. To jest kolęda góralska. No proszę. Ej malućki, malućki, malućki. Jako rękawicka. Albo lityczna. Jest jakoby, jakoby kawałek smycka. Ej śpiewajcie, zgrojcie z mu małemu dzieciątku. Ej śpiewajcie, zgrojcie z mu małemu dzieciątku. Synie lepiej by tobie, by tobie było siedzieć w niebie. Wsach twój tatuś kochany, kochany nie wyganią ciebie. Ej śpiewajcie, zgrojcie z mu małemu dzieciątku. Ej śpiewajcie, zgrojcie z mu małemu dzieciątku. Ej tam w niebie piją łez, piją łez. Słodkie małmazy je. A tu twoja gębusia, gębusia. Gorzkich łez napije. Ej śpiewajcie, zgrojcie z mu małemu dzieciątku. Ej śpiewajcie, zgrojcie z mu małemu dzieciątku. Pozdrawiam. KONIEC

Transcription

Witajcie, to i ja się dopiszę Aniu, kojarzę Twoje pseudo i Twoje wykonania kolęd Jeszcze słyszałam je wcześniej, zanim Ciebie w ogóle poznałam Tutaj przez Altena Także fajna robota, słyszałam Okej, fajnie się słucha Kreplu, co do pieśni adwentowych No, to teraz się z Wami czymś takim podzielę Również lubię pieśni adwentowe Kolędy także, ale na kolędy przyjdzie czas Zaśpiewam Wam po fragmenciku trzech moich ulubionych pieśni adwentowych Co by Was nie zanudzić, to będzie po zwroteczce Zaczniemy od siedemnastowiecznej łacińskiej pieśni Jest i polska wersja, ale ta łacińska mi się bardzo podoba Chwite salutant, vocem per amena Gracia plena Pierwsza Jak ktoś by chciał posłuchać po polsku, to słowa są takie Tobie wznawiamy, panno nad wymowę Już Wam oszczędzę, nie będę śpiewać drugi raz Kolejna pieśń, którą bardzo lubię, to O Sapiencija Czyli Mądrości, która z ust Bożych wypływasz Wszystko urządzasz, zewsząd cel dobywasz Prowadź i naucz na swej roztropności Wieczna mądrości I trzecia, to bardzo popularna Nie będę zapominać, ale to jest Niebiosa rosy Spuśćcie nam z góry Sprawiedliwego Wylejcie chmury O wstrzymaj, wstrzymaj Swoje zagniewanie I grzechów naszych Zapomnij już, Panie Pozdrawiam

#70 1 like

Transcription

Adeste fideles, letit reum fantes, venite, venite in Bethlehem. Natum videta rega mangalorum, venite adoremus, venite adoremus, venite adoremus. Amin.

Transcription

No i oczywiście kolędowo, no znam, jasne, że tak, łacińska kolęda, też śpiewaliśmy z chórem, ładne wykonanie oczywiście Aniu, jaka różnica między tą emisją taką ludową, a klasyczną, no lubię te klimaty, lubię, kurczę, lubię. I wracamy w ten sposób do tytułowego wątku, śpiewajmy i grajmy mu, to już tak niedługo. Ania zaśpiewała Oj maluśki, no tak, właśnie z tego utworu, tak jak już zresztą Paulinus mówiła na początku, pochodzi nazwa tego wątku. Pozdrawiam!

Transcription

Aniu, przecudowne wykonanie, kurcze, normalnie aż ciarki przychodzą jak się tego słucha, piękne, piękne, bardzo, bardzo, bardzo dziękuję, ślicznie zaśpiewałaś. Mi, no oczywiście, ty jak zawsze pięknie śpiewasz, dziękuję ci, że jednak postanowiłaś dołączyć się do tych adwentowych akcentów, pięknie, bardzo, bardzo pięknie, dziękuję.

Transcription

A proszę bardzo, nie ma sprawy, jest mi miło, że Ci się ten spontan spodobał. Jakby co, to na moim blogu coś tam w swoim czasie adwentowego się pojawi. Czy w moim wykonaniu? No, może niekoniecznie, ale jakieś ładne znajdę. Pozdrawiam!

Transcription

Cicha noc, święta noc, pokój niesie ludziom wszem, a u żłóbka Matka Święta czuwa sama uśmiechnięta nad Dzieciątka snem. Nad Dzieciątka snem. A poza tym jakaś taka cicha noc ogarnęła bydgoski, że tak powiem, centralny punkt miasta. Życzę Wam dobrej nocy. No i miło Was słyszeć tu wszędzie. Wszystkich przekopałam się przez większość postów i miło sobie odświeżyć, przypomnieć niektóre głosy i poznać nowe. Trzymajcie się i śpiewajcie, bo fajne to, fajne jak można bez muzyki. Dobranoc.

Transcription

No hej, witaj, jaki ładny, pozytywny wpis Faktycznie, bardzo dobrze, że wrzuciłaś tę kolędę Jakieś takie hawajskie brzmienia, no super, super Strunowego instrumentu też potrzeba jak najbardziej Sympatyczny głos, ładnie brzmisz I jak mówisz, i jak śpiewasz Także śpiewaj i czerp z tego radość Hej, pozdrawiam

Transcription

Jak się rodzinnie zrobiło? Jaki ładny głosik. Dzień dobry. Zapraszam też do ujawnienia się w wątku. Poznajmy się. Ale witam bardzo serdecznie i życzę miłego korzystania z Lutena.

Happy hacking

Transcription

Ja również witam. Z tej strony Jakub. Bardzo się cieszę, że dołączyłaś do społeczności Eltena i mam nadzieję, że nic Cię tutaj przykrego nie spotka. Ja życzę Ci, żeby Ci się korzystało z Eltena jak najprzyjemniej i żebyś tutaj jak najchętniej, jak najbardziej ochoczo zaglądała. Serdecznie pozdrawiam i życzę najlepszego.

Transcription

dlatego już nie będę śpiewać to wtedy na pewno nic mnie przykrego tutaj nie spotka pozdrawiam

Transcription

Nawet jak będziesz śpiewała, to nic przykrego cię tu nie spotka.

Happy hacking

Transcription

Nie żałuj mnie serdecznie tak, bo na cóż mi ten żal? W kochaniu, gdy szczerości brak, czy warto ciągnąć bal? W szufladzie tej, gdzie trzymasz mnie, porządek chcesz to zrób. Ja wrócę tam, gdzie sosny dwie, początek moich dróg. Księżycu płyń, złe wody miń, już na nas obu czas. Wędrujmy tam, zmierzajmy tam, tam gdzie kochają nas. Wędrujmy tam, zmierzajmy tam, tam gdzie kochają nas. Wyszczało się, śpiewało się, wśród koncertowych sal. Lecz kiedy los odbierze głos, czy warto ciągnąć bal? Na pierwszy znak, koledzy wszak, zadadzą drugi cios. Za sławą, gdy lekkości brak, czy warto iść? Księżycu płyń, złe wody miń, już na nas obu czas. Księżycu płyń, złe wody miń, już na nas obu czas. Wędrujmy tam, zmierzajmy tam, tam gdzie kochają nas. Bywało, że rzeźbiło się kanapę, krzesło stół. Dziś prace te nie wchodzą w grę, i milczy serca pól. Zbudowałbym większego coś, ważniejszą jakąś rzecz. Mam siły dość, by znaleźć je, tam gdzie kochają nas. Wędrujmy tam, zmierzajmy tam, tam gdzie kochają nas. Bywało, że rzeźbiło się kanapę, krzesło stół. Dziś prace te nie wchodzą w grę, i milczy serca pól. Dziś prace te nie wchodzą w grę, tam gdzie kochają nas.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE