EltenLink

#141 MarOlk

Przypomniało mi się, że moja miała kiedyś naklejki brajlowskie na klawiaturze swojego laptopa. Kosztowało to też chyba niewspółmniernie do wartości i okrutnie utrudniało mi korzystanie z tego komputra.

2022-06-13 16:57

#142 misiek

A kto to sprzedaje?
-- (Julitka):
A jak odbieracie taki notatniczek, jakim jest Actilino?
Ja słyszałam, że to bubel, ale niech mnie ktoś naprostuje, jeżeli tak nie jest...

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-06-13 16:58

#143 misiek

Prawda, u kilku osób to nawet widziałem. No nie mógł bym z tym pisać.
-- (MarOlk):
Przypomniało mi się, że moja miała kiedyś naklejki brajlowskie na klawiaturze swojego laptopa. Kosztowało to też chyba niewspółmniernie do wartości i okrutnie utrudniało mi korzystanie z tego komputra.

--

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-06-13 16:59

#144 Julitka

Wojciech Maj. A czy to ma jakiekolwiek znaczenie.
-- (misiek):
A kto to sprzedaje?
-- (Julitka):
Ja słyszałam, że to bubel, ale niech mnie ktoś naprostuje, jeżeli tak nie jest...

--

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-06-13 17:37

#145 Zuzler

Heh, ja miałam to w domu, gdy mój ojciec uczył się obsługi komputera, wcześniej natomiast takież naklejki, tylko z czarnodrukowymi wołami widziałam w szkole. W obobu wypadkach używanie szło jak po wielkiej grudzie już nie powiem czego, bo nawet, jeśli naklejki odsłaniały te kreseczki na "f" i "j", to nie wystawały one ponad ich poziom, więc i tak odnalezienie tych klawiszów było utrudnione.

2022-06-13 18:45

#146 misiek

Tylko zapytałem, bo pierwsze o tym słyszę.
-- (Julitka):
Wojciech Maj. A czy to ma jakiekolwiek znaczenie.
-- (misiek):
A kto to sprzedaje?
-- (Julitka):

--

--

--

2022-06-14 01:24

#147 magmar Konto zarchiwizowane

2022-06-14 07:59

#148 jamajka

Podbijam pytanie o actilino, bo wygląda ładnie, a podobno działa źle i też ciekawa jestem, ile w tym prawdy.

rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Edytowano 2022-06-14 20:27

#149 MarOlk

Dobra. Wrzucam granat w szambo i zapytuję szanowne grono jaki ośrodek to tyflobubel, ewentualnie jaki fragment ośrodkowej rzeczywistości to tyflobubel.

2022-06-18 18:55

#150 Krzycha

Nie wiem, czy tu się zaraz głos nie podniesie, że to nie na ten wątek, ale się wypowiem. Fragment rzeczywistości laskowskiej. Tam osobom normalnym wmawia się, że są opóźnione w rozwoju, że nigdy w życiu nie przeskoczą problemów z matematyką i kieruje się ich do Szkoły Św. Maksymiliana o obniżonym poziomie nauczania, co określiłabym nawet mianem tyflohamstwa.

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2022-06-18 19:16

#151 balteam

Szczerze mówiąc nie odniosłem takiego wrażenia. No, ale osoby z pogranicza na pewno były.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2022-06-18 19:29

#152 Krzycha

Co masz na myśli pisząc osoby z pogranicza?

„Psy cyrkowe skaczą, gdy treser strzeli z bata, ale naprawdę dobrze wyszkolony pies wykonuje skok bez bata (George Orwell Folwark Zwierzęcy)
2022-06-18 19:32

#153 Zuzler

Pogranicza normy intelektualnej.

2022-06-18 19:32

#154 magmar Konto zarchiwizowane

Klimczok.
-- (MarOlk):
Dobra. Wrzucam granat w szambo i zapytuję szanowne grono jaki ośrodek to tyflobubel, ewentualnie jaki fragment ośrodkowej rzeczywistości to tyflobubel.

--

2022-06-18 19:38

#155 MarOlk

@Magmar, coś więcej o tym Klimczoku, nie byłem nigdy.

2022-06-18 19:42

#156 Zuzler

@Marolk jeśli chodzi Ci o ośrodki szkolno-wychowawcze, odsyłam do wątków "Reforma ośrodkó" oraz "Likwidacja ośrodków". Od razu oznajmiam też, że jakiekolwiek dyskusje w tym temacie, które pojawią się tutaj, zostaną tam natychmiast przeniesione, dlatego też od razu możecie sobie darować i zacząć pisać tam.

2022-06-18 19:45

#157 Krzycha

To przenieś tam początek dyskusji, bo może ktoś będzie chciał się odnieść do tego, co już zostało napisane.

2022-06-18 22:49

#158 magmar Konto zarchiwizowane

Zwykły ośrodek, a płacisz astronomiczne sumy, bo tyflo.

-- (MarOlk):
@Magmar, coś więcej o tym Klimczoku, nie byłem nigdy.

--

2022-06-18 22:50

#159 Zuzler

Ośrodek wczasowy konkretnie, nie napisałaś tego, Magdaleno.

Edytowano 2022-06-19 09:03

#160 Tygrysica

Jeśli w tym wątku można się wypowiedzieć na temat Klimczoka, to uważam, że ceny normalne. W każdym domu wczasowym, sanatoryjnym itp, zapłacisz około dwóch i pół tysiąca za pokój, trzy posiłki i zabiegi. Dodatkowo w Klimczoku wszystkie gabinety są opisane w brajlu: na poręczo-prowadnicy przy ścianie jest numer pokoju, a na drzwiach nazwa gabinetu. Każdy pokój mieszkalny też ma brajlowski numer i stołówka też jest oznaczona jako stołówka. Z Klimczokiem to bym nie przesadzała, że to ośrodkowy bubel.

Miarą miłości jest miłość bez miary
2022-06-19 17:46