EltenLink

Eltenowa licytacja na rzecz Fundacji

Wróć do Archiwum Eltena

#121 pajper

1. Poprzez "Licytację" nazywa się wydarzenie, które ma miejsce na łamach portalu EltenLink w dniach 09-12 lipca 2021 r. oraz 30-31 lipca 2021 r.
2. "Licytacja" dotyczy przedmiotów i usług zaproponowanych charytatywnie przez użytkowników portalu. Dochód z licytacji zostanie przekazany na fundację "Fundacja Prowadnica", zarejestrowaną w Krajowym Rejestrze Sądowym pod numerem KRS 0000893029.
3. W wypadku licytacji przedmiotów, wysyłka wygranych możliwa jest jedynie na terytorium Polski.
4. Licytację danej oferty wygrywa użytkownik, który w chwili jej wygaśnięcia zaproponował najwyższą kwotę.
5. Użytkownik, przedstawiając swoją ofertę, zobowiązuje się do jej zapłaty w wypadku wygranej w ciągu czternastu dni od zakończenia licytacji. Wpłata może zostać dokonana bezpośrednio na konto Fundacji lub poprzez płatności w systemie Paypal.
6. Po potwierdzeniu wpłaty, osoba proponująca aukcję zobowiązana jest w ciągu miesiąca wysłać lub zrealizować przedmiot aukcji, chyba że inny termin został uwzględniony w jej opisie lub w zakresie prywatnym.
7. Fundacja zwraca na prośbę oferującego aukcję koszty udokumentowanych, normalnych przesyłek listownych i paczek zawierających zlicytowane przedmioty wg cennika Poczty Polskiej dostępnego pod adresem
https://cennik.poczta-polska.pl/plik,1/cennik_uslug_powszechnych_w_obrocie_krajowym_i_zagranicznym_01092020.pdf
Warunkiem jest pobranie faktury VAT do wysyłki na dane Fundacji:
Fundacja Prowadnica
NIP: 5882467405
ul. Krasickiego 5
84-239, Bolszewo
8. Osoby, których oferty zostały zlicytowane (przedstawiono przynajmniej jedną ofertę zakupu), otrzymają na okres jednego miesiąca pakiet sponsorski premium za każdy zlicytowany przedmiot.
9. W wypadku, gdy osoba przedstawiająca ofertę nie wywiąże się z obowiązku udostępnienia wygranych przedmiotów lub usług w zadanym czasie, na wniosek kupującego osoba taka zostanie ukarana poprzez ban na Portalu do czasu realizacji oferty. Przysługuje także odpowiednia rekompensata w formie pakietów premium za przekazane środki.
10. W wypadku przedstawienia błędnej oferty w licytacji, osoba ją tworząca zobowiązana jest do bezzwłocznego poinformowania o tym Rady Starszych, w czasie nie dłuższym, niż piętnaście minut od jej przedstawienia. Po tym czasie ofertę uważa się za świadomą.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-07-31 23:57

#122 daszekmdn

Faktycznie bana może otrzymać ustawowo tylko osoba, która nie wywiąże się z realizacji usługi. Szkoda.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2021-07-31 23:59

#123 Zuzler

Proponuję, Nuno, żebyś swoje pokłady agresji przekuł np. na jakieś osiągnięcia w dowolnej dyscyplinie sportowej. I sprawdzaj swoją wiedzę, zanim zaczniesz na ludzi napadać. Właśnie wyłączyłam dźwięki tematu dźwiękowego i przychodzą tylko i wyłącznie słowne powiadomienia.

2021-08-01 00:00

#124 daszekmdn

Tak faktycznie jest od jakiegoś czasu. Pewnie dawno nie testowałeś.

2021-08-01 00:01

#125 nuno69

Niestety, u mnie przychodzą dźwięki razem z tekstem,

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-08-01 00:01

#126 Zuzler

U mnie tylko mruczy, gdy się nie może załadować. Jeśli wybierze się jakiś nieupierdliwy temat, np. Quiet, to można nawet nie zauważyć, że coś się dzieje. Acz, przyznaję, to już też jest jakiś dźwięk.

2021-08-01 00:03

#127 nuno69

No, dziękuję bardzo.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-08-01 00:04

#128 nuno69

Dziękuję Dawidowi. owszem, wyłączenie tematu dźwiękowego wyłącza też dźwięki powiadomień.

2021-08-01 00:07

#129 Lowca_Androidow

No, a co z punktem 5?
5. Użytkownik, przedstawiając swoją ofertę, zobowiązuje się do jej zapłaty w wypadku wygranej w ciągu czternastu dni od zakończenia licytacji. Wpłata może

...

Nie ma wprawdzie nic o konsekwencjach, ale zwrot "zobowiązuje się" oznacza, że jest w obowiązku, skoro tego nie zrobiła powinna ponieść konsekwencje, a ban to i tak niska kara.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2021-08-01 08:13

#130 magmar Konto zarchiwizowane

Czyli masz podstawę do bana.

2021-08-01 09:30

#131 daszekmdn

Faktycznie można to tak rozumieć :). Nie mam nic personalnego do ww użytkowniczek, natomiast przemawia przeze mnie chęć sprawiedliwości.

2021-08-01 09:32

#132 magmar Konto zarchiwizowane

Ja nawet nie znam tych użytkowniczek, ale tak.
Dorzucam jeszcze odpowiedzialność.
Gdyby chociaż dały znać, nie wiem, że chwilowo nie mają pilne wydatki itd. no to.... jeszcze, ewentualnie, ale trzeba mierzyć siły na zamiary.

2021-08-01 09:33

#133 Zuzler

Niekoniecznie, bo nigdzie nie jest powiedziane, jakie mają to być konsekwencje. Na dobrą sprawę, taką bezpośrednią i najbardziej oczywistą konsekwencją jest coś ściśle związanego z licytacjami.

2021-08-01 09:54

#134 balteam

Konsekwencja już jest, wykluczenie z przyszłych licytacji, nie jest to najbardziej dotkliwe, no ale trudno, w kolejnych edycjach niedopatrzenie z banami zostanie poprawione i nie ma co specjalnie sobie tym już głowy zaprzątać. Koleżanki same ładnie się i tak zaprezentowały.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-08-01 10:02

#135 Zuzler

Przed milionami słuchaczy. :P

2021-08-01 10:02

#136 darek1991 Konto zarchiwizowane

Jeżeli dobrze rozumiem, ja sobie teraz mogę wylicytować coś z tych czterech ofert, zaoferować 10000 zł, nie zapłacić i zostać tylko wykluczonym z licytacji? Pytam czysto teoretycznie.

2021-08-01 10:34

#137 Zuzler

Nieee, Ty już raczej dostaniesz ostro po głowie.

2021-08-01 10:34

#138 Zuzler

A to dlatego, że już wiesz, jakie konsekwencje faktycznie za to grożą. One nie wiedziały.

2021-08-01 10:35

#139 darek1991 Konto zarchiwizowane

A dlaczego? Regulamin przecież się nie zmienił a w polsce prawo nie działa wstecz.

2021-08-01 10:35

#140 pajper

Tylko zauważ, że już o 10000 zł dużo bardziej opłaca się procesować, niż o 500. :D

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-08-01 10:45