EltenLink

Eltenowa licytacja na rzecz Fundacji

Wróć do Archiwum Eltena

#141 darek1991 Konto zarchiwizowane

No dobra, a gdybym wylicytował za 500?

2021-08-01 10:47

#142 Zuzler

Ee, Stenka pojechała chyba za 700, więc wiesz...

2021-08-01 10:48

#143 Lowca_Androidow

-- (Zuzler):
Niekoniecznie, bo nigdzie nie jest powiedziane, jakie mają to być konsekwencje. Na dobrą sprawę, taką bezpośrednią i najbardziej oczywistą konsekwencją jest coś ściśle związanego z licytacjami.

--
Nie jest nigdziepowiedziane, ale dla mnie najbarziej oczywistą właśnie to ban, bo jakby nie patrzeć jest to oszustwo, jest to niewywiązanie się ze zobowiązania.
Idąc tokiem Twojego rozumowania to nawet ostrzeżenie słowne jest aktualnie nie na miejscu, bo nie ma tego w regulaminie.
Zobowiązanie jak sama nazwa mówi do czegoś nas dana czynność zobowiązuje, a w punkcie 5 właśnie mowa o zobowiązaniu w rzypadku wygrania aukcji.

Dziennik Ustaw
Dz.U.2020.1740 t.j. | Akt obowiązujący
Wersja od: 1 stycznia 2021 r. do: 4 października 2021 r.
KSIĘGA  TRZECIA
ZOBOWIĄZANIA
TYTUŁ  I
Przepisy ogólne
Art.  353.  [Zobowiązanie]
§  1. 
Zobowiązanie polega na tym, że wierzyciel może żądać od dłużnika świadczenia, a dłużnik powinien świadczenie spełnić.

I wobec powyższego ban to jedna z łagodniejszej kary, bo w tym przypadku można wystąpić na drogę sądową.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Edytowano 2021-08-01 10:57

#144 magmar Konto zarchiwizowane

Też jestem za banem z powodu o jakim mówił Lowca.

2021-08-01 11:14

#145 balteam

@Darek, wylicytuj, dla ciebie zrobimy wyjątek i się pofatygujemy :D
A tak na poważnie to teoretycznie możesz tak zrobić, regulamin się nie zmienił, ale nie sądzę, że delikatnie mówiąc, mamy więcej użytkowników zdających się nie rozumieć co to licytacja i na czym polega.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-08-01 11:16

#146 darek1991 Konto zarchiwizowane

Jak to się mówi, prawie robi wielką różnicę. Ja korzystam ze wszystkich komunikatorów w trybie bezdźwiękowym, bo tak mi się podoba. Żałuję, że w Eltenie nie da się tego ustawić na sztywno i chetnie zapłaciłbym za takie udogodnienie.
-- (Zuzler):
U mnie tylko mruczy, gdy się nie może załadować. Jeśli wybierze się jakiś nieupierdliwy temat, np. Quiet, to można nawet nie zauważyć, że coś się dzieje. Acz, przyznaję, to już też jest jakiś dźwięk.

--

2021-08-01 20:26

#147 pates

@Darek zawsze możesz ztworzyć temat dźwiękowy z dźwiękami bez dźwięków. Wiesz o co mi chodzim mam nadzieję.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-08-01 21:02

#148 darek1991 Konto zarchiwizowane

Wiem, ale kiedyś to nie eliminowało wszystkiego. A mnie interesuje możliwość wyciszenia wszystkiego, włącznie z dźwiękiem powitalnym i powiadomieniami. Coś jak tryb nie przeszkadzać w telefonie.

2021-08-01 21:17

#149 pates

No ale jak zrobisz temat dźwiękowy z pustymi dźwiękami, to nie będzie wogule ani jednego dźwięczku. Nic, zero.

2021-08-02 00:16

#150 Zuzler

No ale to już jest. Żadnych powiadomień, żadnych dźwięków powitalnych.

2021-08-02 01:45

#151 misiek

A ja rozumiem Darka. Powinna być taka możliwość całkowitego wyłączenia tematu dźwiękowego, tylko wtedy przy powiadomieniach i na forach, czy na blogach powinna być informacja o nowych postach i powinno to być informowane jako nowy. Sam dawno temu dałem takąpropozycję. Pates, za to ciebie w tym momencie nie rozumiem. To tak jak byś powiedział do użytkownika telefonu stwórz sobie taką i taką funkcję, skoro jej nie masz. A przecież tu nie o to chodzi.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-08-02 02:09

#152 Zuzler

No przecież! To! Tak! Teraz! Wygląda!

2021-08-02 02:40

#153 Julitka

Bez offtopu, proszę. :)
#Pozdrowienia_Dla_Darka. :)

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2021-08-02 09:15

#154 nuno69

No i się skończyło. Pytanie, kto wygrał. Nie wiem czy zmieściłęm się w czasie. Powiedziało niby, że "Licytuję tę aukcję".

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-08-02 12:01

#155 DJGraco

Zmieściłeś zmieściłeś przebiłeś mnie w ostatnim momencie :D :D :D

2021-08-02 12:01

#156 nuno69

No i elegancko. xDD

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-08-02 12:08

#157 nuno69

Gdzie należy dokonać wpłatę za wygrane towary?

2021-08-02 12:11

#158 papierek

przyjdzie ci priv

po co mi sygnatura?
2021-08-02 12:11

#159 nuno69

OK, dzięki.

2021-08-02 12:12

#160 pates

@Misiek mogę nawet taki temat zrobić, to jest mniej niż 5 min roboty.

2021-08-02 12:22