EltenLink

Eltenowa licytacja na rzecz Fundacji

Wróć do Archiwum Eltena

#101 magmar Konto zarchiwizowane

Nic to jest po prostu na siłę wyciąganie pieniędzy z portfela darowizny Wam nie wystarczają?

2021-07-31 23:32

#102 daszekmdn

Jeżeli mimo zapowiedzi nikt nie licytował danej rzeczy, oznacza to, że nie ma na to zapotrzebowania lub brak zainteresowania daną ofertą.
Dlaczego w takim razie nie wystawisz innych ofert, które nie zostały sprzedane skoro usilnie podtrzymujemy te do skutku?

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2021-07-31 23:35

#103 pajper

@daszekmdn i @Paulinux
Zdaję sobie sprawę, że nie jest to rozwiązanie idealne. Sugeruję się jednak przede wszystkim historią aukcji.
Z tych czterech aukcji dwie, czyli obydwie propozycje do Eltena, były intensywnie licytowane do 140 i 160 zł. Użytkowniczka, która je wygrała, nie zapłaciła, jednak licytowało je wiele osób, podbijając do takiego poziomu.
W tym wypadku mogę przypuszczać, że o ile sytuacja się nie zmieniła, zainteresowanie jest, a brakowało doinformowania.

Wiem, że przedłużenie licytacji nie było najsprawiedliwszym rozwiązaniem, za co przepraszam. Ale tak późne poinformowanie o niej także z perspektywy potencjalnie zainteresowanych sprawiedliwe nie jest. W sumie cała sytuacja niechęci zapłaty postawiła mnie w ciężkiej sytuacji, bo jak to rozwiązać?
Można się pewnie sądować, podstawa (zaakceptowany regulamin) jest, ale nerwy, płacenie kosztów sądowych, ciągnące się rozprawy dla 500 zł? No bez przesady. :D
Dlatego bardzo przepraszam osoby, które poczuły się poszkodowane. Wiem, że to rozwiązanie nie jest najlepsze, ale obecnie rozwiązania idealnego nie widzę.

@magmar
Nikt nie zmuszał nikogo do licytowania "niczego", ahh ta gra słów. Dla mnie bardzo miłe jest, że ludzie chcą w ten sposób wspomagać projekt.
A co do Twojego pytania: "Darowizny Wam nie wystarczają?"
By zrealizować większość propozycji, aplikacje mobilną, stronę, lepszy serwer, promocję? Nie, nie wystarczają.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Edytowano 2021-07-31 23:44

#104 magmar Konto zarchiwizowane

Zbanuj użytkowniczkę za nieuczciwe podejście do tematu.
Po co CI sądy?
Więcej zapłacisz za proces.

2021-07-31 23:46

#105 magmar Konto zarchiwizowane

Mogłes rozesłać wiadomości prywatne wcześniej, ale cóż, każdy popełnia błędy.

2021-07-31 23:47

#106 nuno69

@Pajper, ale co ja? xD
Poza tym, i Astence i Ewelince należy się ban w pizdu i jeszcze dalej.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-07-31 23:48

#107 pajper

@nuno69
Haha, sorki, jakoś miałem na myśli Paulinux, wpisałem nuno.

#StandWithUkraine

2021-07-31 23:48

#108 nuno69

Aaha. Coraz lepiej, coraz lepiej :P

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-07-31 23:49

#109 Paulinux

@Nuno, cóż, naprawdę nie spodziewałam się, że jesteśmy aż tak podobni :P

Happy hacking
Edytowano 2021-07-31 23:49

#110 nuno69

@Pajper, ale tak na serio, czy nie myślałeś o banie dla tych delikwentek?

2021-07-31 23:49

#111 pajper

Ehh, tak, myślałem. Tylko jakoś umknął nam taki przypadek podczas ustalania regulaminu.
Jeśli akcja kiedyś się powtórzy, odpowiedni zapis się w nim znajdzie.

#StandWithUkraine

2021-07-31 23:51

#112 magmar Konto zarchiwizowane

Dokładnie.

Nikt nie ma obowiązku licytować.

2021-07-31 23:51

#113 nuno69

No to chlup. W sensie... Szkoda, bo takie zachowanie jest zwyczajnie żałosne.

2021-07-31 23:52

#114 daszekmdn

Ale licytacja, która jest w trakcie licytowania przez użytkowników powinna skończyć się o ustalonej godzinie.
Na żadnym, powtarzam żadnym portalu aukcyjnym coś takiego by nie przeszło.
Wyobraź sobie, gdyby tak na Allegro ktoś przedłużał licytację niektórych przedmiotów, gdzie kończyła by się domyślnie jak tutaj o północy i wielu użytkowników czekało by tylko aby ją wygrać, a tu zmiana planów. Jest to bardzo nie poważne. Inne licytacje bez głosów rozumiem, ale te dwie powinny skończyć się o czasie.

Edytowano 2021-07-31 23:52

#115 nuno69

Ja rozumiem i Dawida, i was. Bo z jednej strony przewidzenie tego, że ktoś zrobi was w chuja nie powinno być szczególnie trudne, z drógiej zaś to jest pierwsze takie przedsięwzięcie Dawida i zawsze może coś pójść nie tak.

2021-07-31 23:54

#116 daszekmdn

Możliwość poniesienia konsekfencji była zaznaczona w regulaminie, to też moim zdaniem masz podstawy do zbanowania obu użytkowniczek.

2021-07-31 23:54

#117 Zuzler

Magmar, jak widzisz, nic cieszy się większą popularnością, niż większa propozycja.
A co do wyłączania wszystkich dźwięków, to możesz to zrobić. Pogrzeb w ustawieniach.

2021-07-31 23:55

#118 nuno69

Mogę jakoś wywołać sobie ten regulamin?

#119 nuno69

@Zuzler nie gadaj głupot z łaski swojej. Dźwięki powiadomień ak czy tak zostaną.

#120 daszekmdn

A, poprawka: Już w czterech licytacjach zdeklarowano kwoty, tak więc wszystkie mimo małej popularności powinny skończyć się tak jak to było ustalone.

Edytowano 2021-07-31 23:56