Wątki archiwalne

pogoda

Started by lukasz1993258 442 posts last post 5 years ago Closed Page 2 of 23

Transcription

U nas było gdzieś 39 stopni wczoraj w słońcu, a co do tej duchoty, no to najgorsze jest, jak trzeba gdzieś wyjść. Na przykład, jak ostatnio było te 30 parę stopni, jechałem do znajomych i do sklepu muzycznego, no to ze sklepu muzycznego pojechałem sobie do metra i do znajomych pojechałem metrem. I dało się jechać autobusem, no ale że taka duchota, to stwierdziłem, że nie będę jechał w tych autobusach, no bo mają klimatyzację, albo nie mają klimatyzacji, z tymi warszawskimi autobusami jest różnie, więc stwierdziłem, że w metrze zawsze jest chłodno, bo pod ziemią jest taki fajny chłodek. I pomimo, że miałem dwie przesiadki, no ale nie łaziłem po tej duchocie. Dziękuję.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Jak jest taka tuchota, to ja bardzo rzadko kiedy... Właściwie, nie, jak jest taka tuchota, to ja się staram jak najniżej wychodzić z domu, bo po prostu się nie da. Chociaż teraz mamy w Warszawie, zaraz sprawdzę, ile mamy w Warszawie. 22 stopni, jest pod chmur... 22 stopni jest i jest pod chmur, no. No zobaczymy, czy będzie jakiś deszcz. To tyle.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

U nas teraz w Ząbrach jest 21 stopni pokazuje, że deszcz i burze maksymalna 27, minimalna 14. No co do duchoty, no to jak nie muszę, no to nie wychodzę, ale w większości przypadków w duchotę wyjść muszę.

Transcription

Z jednej strony tak narzekamy i narzekamy na tę duchotę i narzekamy i narzekamy, a prawda jest taka, że duchota jest trochę lepsza niż minus dwudziestoparostopniowy mróz.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Nie no, to też prawda, no bo wiadomo, że duchota jest, ale ona jest jakoś do opanowania, bo wystarczy, że kupię sobie jakąś zimną kolę, zimną wodę i spoko, i mogę pół miasta zejść. W sumie nieraz łażę pół miasta, muszę zejść w duchocie, kola, woda i idziemy. No i przynajmniej się aż tak nie gubię, GPSa mogę sobie normalnie jakoś tam odpalić, a znowu widzimy to tak, raz, że śnieg i zgubię się na prostej drodze, dwa, że GPSa nie za bardzo odpalę, dlatego że już iPhone w mrozy głupieje, jeżeli chodzi o ekran i baterie, więc w sumie z dwojga złego, lepsza duchota niż zima.

Transcription

No, tutaj masz rację, tak jak wspomniałem, bo właśnie jak jest taka mroźna temperatura, to człowiek, nawet jak gdzieś ja wychodzę z białą laską, to mi jest trudniej gdzieś trafić. A jeszcze jest gorsza sytuacja dopiero wtedy, kiedy jest dużo śniegu.

Transcription

Śnieg, no to w sumie nie jest to tylko zmora osób niewidomych, no to w ogóle nie szczerze powiedziawszy zmora, jak są mroźne temperatury, ale bez śniegu, no to okej, to da się jeszcze jakoś to przetegować, no ale jak jest już śnieg, no to coś mnie po prostu trafia.

Transcription

Teraz jest taki piękny wiaterek, że tak powiem, ale chyba nawet słychać, że pada. Tak, podnoszę mikrofon. To najdziwniejsze burzy, niestety dalej nie ma, ale jakieś takie opady są. O, i przestaje, ale mamy dwunastą, o. I już przestaje. I te opady trwają jakieś pięć, dziesięć minut. To są właśnie takie lokalne opady deszczu. No. Także tyle. Tak.

Transcription

O, to w takim razie, jeżeli u was w Warszawie padało, to do mnie do ząbek może powinno to zaraz dojść, bo u mnie na razie nic nie pada.

Transcription

Azi n-am o trecupare a minunat.

Transcription

Teraz dopiero pięknie tutaj deszczem nawala Chyba grat jest, coś tak czuję Ale mogę na szczęście O, jest duża, pięknie Chyba doczekam się tego momentu, którego tak bardzo chciałem się doczekać Skoro to jest wątek o pogodzie Dlaczego niby nie? Pogoda jest po prostu taka mniej więcej wymarzona Bo pada Sobie to chyba poobserwujemy Tą piękną, o, wiaterek Zagrzmiało Taka pogoda jest najlepsza Auta sobie w tle jeżdżą Dzieciaki się w tle bawią Wystawię mikrofon za balkon O nie, no, znowu mam pecha Przestaję No ale ja sobie poczekam Jak na razie kończę Ale się pewnie odezwę Niedługo Jednak zagrzmiało Więc co, wsłuchujemy się dalej W tę jakże fajną Pogodę O Znowu zaczyna A już miałem wyłączać Tego brakowało, co nie? Tutaj w Warszawie Tak, a pogoda jest piękna Wsłuchajcie się w ten Fajny, padający, letni deszcz Zawsze lubię Kiedyś nagrywać, jak taki deszcz padał Była burza O, zaczyna się Super Super Ego drobinkę Mikrofon niech zaleje, to się nic nie stanie O, dostałem O, dostałem Ta niemal Kurczę, nie ma Oj, to wy nie Dobra to nie Urwę Złapydził Dobra I teraz Tak to jest O, to jest Szczyp Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Łoźbimm Złapydzcie się Nie ma swojej Szczypki Zapewne sobie ludzie pomyślą, że jestem nienormalny bo mikrofon jest wystawiony za balkon .. ń A my wsłuchajmy się Właśnie dźwięk letniego deszczu. Nic tu się nie stanie. Piękna ulewa. Chyba grat. Wiatr się właśnie zerwał. A ja tu starczę z tym mikrofonem. Jakby tak jeszcze zabrzmiało byłoby fajnie. Taka pogoda jest piękna. Wreszcie zaczęło padać. Chyba sobie pewne ułatwienie zrobię tymczasowo. Że po prostu wyjmę mikrofon z tej takiej podstawki. Albo wyjmę albo nie wyjmę. O jest. Fajnie! Super. Bardzo fajnie. Niestety kabel mi dalej nie sięga. Ale to i tak dam radę. Lubię ten dźwięk. Bardzo mnie uspokaja. Prawdziwa ulewań jest tej ziemi. Prawdziwa ulewań jest tej ziemi. Ciekawe jak to będzie brzmieć. Mikrofon jest cały mokry. Brakuje jeszcze burzy. Ciekawe jak to będzie brzmieć. Prawdziwe ulewań jest tej ziemi. Ciekawe jak to będzie brzmieć. Coś tam mi się udało troszkę jeszcze podte390 Ale doo // Coś tam mi się udało troszkę jeszcze podte390 Ale doo // Demãos Niestety sie nie da. Także taka pogoda jaka mi tutaj teraz towarzyszy. Także taka pogoda jaka mi tutaj teraz towarzyszy. Stoję sobie na balkonie, jest pięknie, świeżutkie powietrze, naprawdę nie ma upału, to jest coś pięknego, mikrofon cały zalany, także naprawdę miło się aż teraz to nagrywa w tym wątku, to będzie chyba mój najdłuższy wpis. Przy takiej pogodzie też fajnie się czasami gdzieś idzie, tyle dzieciaki sobie siedzą, tam bawią się. Mikrofon jest mokry, nie ma co ukrywać, jest mokry. Wiaterek jest bardzo fajny, wreszcie zaczęło normalnie padać w tym mieście. Wiaterek jest bardzo fajny, wreszcie zaczęło normalnie padać w tym mieście. Nie spadają na ten mikrofon. Wiaterek jest bardzo fajny, wreszcie zaczęło normalnie padać w tym mieście. Chcesz by się już uspokajało? Wiaterek jest bardzo fajny, wreszcie zaczęło normalnie padać w tym mieście. Wtedy autka. Jeszcze ptaki śpiewają. Także taka pogoda jest po prostu dla mnie bardzo fajna. Taką pogodę to ja po prostu uwielbiam. Taką pogodę to ja po prostu uwielbiam. Nie zapomnij FLIPUJ ZA ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ! ZAŁÓWKĘ! Chyba będziemy powoli kończyli nasz ciekawy, arcy, a raczej ciekawe nagranie. To było chyba jednym z tych fajnych nagrań, gdzie, że tak powiem, padał sobie deszcz. Cały mikrofon jest mokry, mam nadzieję, że go to nie uszkodziło. Teraz tutaj przerzucę do tego i... I, i, i, i, i... Także, no, ładnie mokry jest. Dzięki za oglądanie. Ja, jako osoba taka dosyć sceptyczna, to znaczy sceptyczna, no, nietypowa pod kilkoma względami, ja bardzo lubię burze i bardzo lubię deszcz. Jakoś mnie to uspokaja. Już powoli przestaje padać, także sobie tutaj tylko pozwolę kartę dźwiękową przesunąć. No, i jak na razie, z mojej strony to tyle. Tylko... Tak. No, także nałożyłem sobie teraz stojaczek do mikrofonu. Także tyle na razie i was pozdrawiam. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję. Dziękuję.

Transcription

No to ciekawe, bo u nas w Ząbkach to tylko tak troszeczkę, troszeczkę pokopiło, wyszedłem zobaczyć i jak na razie nie ma nic, tylko lekki wiaterek się zrywa, więc jak coś będzie, no to też wyjdę tam z rejestratorem i prezentuję.

Transcription

Teraz na chwilę obecną lekko pada, ale burzy brak.

Transcription

Witam, ja lubię jak jest tak nie za ciepło, nie za gorąco, tak 20 czy 24 stopnia i najbardziej lubię jak nie ma słońca, bo wtedy lepiej mi się poruszać, bo po prostu wtedy lepiej widzę, kiedy mam liczbę.

Transcription

Witam serdecznie. Miałem się w tym wątku nie nagrywać, ale to co się dzieje w tej chwili w moim rodzinnym Białymstoku, to naprawdę już przechodzi trochę ludzki pojęć. 30 dobrych od kilku, kilkunastu dni pada, leje, są burze. I mam takie pytanko. Czy może ktoś wie, może ktoś zna, bardzo pewnie może powiedzieć, jakąś taką zaufaną aplikację, która najbardziej pokazuje taką najbardziej wiarygodną pogodę. W tej chwili również. Kolejny grzmot. Ja nie jestem zadowolony, gdyż jutro planuję wybrać się do hejnówki na Ryneczek, gdyż niestety tutaj w Białymstoku nic tego nie ma, co chcę sobie kupić. No i mam nadzieję, że takiej pogody nie będzie. I moje pytanie, czy może ktoś zna jakąś taką aplikację, bardzo, jak już wspomniałem, aplikację. Która pokazuje najbardziej wiarygodną pogodę. Owszem, nawet nie będę wierzył tak na słowo, ale ta, co najbardziej pokazuje jakby pogodę na telefon, system Android, wersja 6.0, jak to coś ma pomóc w znalezieniu. I model to Capsys. I jeszcze małe pytanko. Przy okazji, może ktoś zna jakąś taką aplikację, która najbardziej pokazuje najbardziej wiarygodną pogodę. Owszem, nawet nie będę wierzył tak na słowo, ale ta, co najbardziej pokazuje jakby pogodę na telefon, system Android, wersja 6.0, jak to coś ma pomóc w znalezieniu. I model to Capsys. I jeszcze małe pytanko. Przy okazji, może ktoś zna jaką aplikację, która najbardziej pokazuje najbardziej wiarygodną pogodę. Owszem, nawet nie będę wierzył tak na słowo, ale ta, co najbardziej pokazuje najbardziej wiarygodną pogodę. Operacja, jednostka 10.9, stanowisko, klejon to COST 799? ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... do domu siedzieć muszę, czy ktoś kiedyś deszcz przystanie w sobotę, w ostatnią sobotę mi został duży deszcz a ja chciałbym się spytać, może jak ktoś będzie wiedział to proszę dać znać kiedy w Białymstoku i okolicach w Bielsku Podlaskim i okolicach, Hajmówce i okolicach i tym podobne przystanie padać pozdrawiam Damian Login, Bratczyk96

Pozdrawiam

Transcription

Wczoraj miała być, nie przedwczoraj właściwie miała być burza w Warszawie. Jest taka aplikacja na telefon, która nazywa się Monitor Burz. Byliśmy z kolegą przekonani, że ta burza będzie tutaj w Warszawie, że będą błyski i tego podobne. Nawet w radiu zapowiadali, niestety tego nie było. Zamiast tego przez pół dnia lał deszcz i na tym to się tak naprawdę tylko skończyło. Patrzyliśmy jeszcze w granicach 23 z tego CFN-ta. To skończyło się, że Monitor Burz zatrzymał się na okolicach Legionowa i tyle. Więc... Burza chyba nas w tym momencie minęła. Tyle.

Transcription

W Ząbkach też miały być burze, ale nie było burz, tylko padało. Dzisiaj też mają być zapowiadane burze, zobaczymy jak to w ciągu dnia będzie. Na razie robi się ciepło.

#38 1 like

Transcription

A tak a propos pogody to muszę wam powiedzieć, że w Krakowie ciągle pada pada, pada, pada i przestać nie może wczoraj jakoś tak kilka dni wcześniej były takie niewielkie burze chociaż nawet kilka dni temu była taka nawet całkiem, całkiem spora ale krótka niestety także no niestety tak to z tą pogodą jest że no jest nieciekawie deszczowo no tak można powiedzieć trochę tropikalnie bo nawet jak deszcz przestanie padać no to potem jest takie powietrze właśnie wilgotne takie hmm tropikalne po prostu takie niespotykane ja zresztą na samym początku wakacji mówiłem, że właśnie lipiec będzie deszczowy nikt nie chciał w to wierzyć a jednak także tak to niestety z tą pogodą jest muzyka a ja chodzę i nie straszna mi wikura nie ulewa ani piorun, który trafił obok drzewa słucham wiatru, który wciąż inaczej śpiewa o tak uuuu

Transcription

A teraz właśnie w tym momencie mamy godzinę 14, jest 30 lipca i na dworze jest równe 30 stopni żaru. Ktoś wczoraj mi mówił, że ponoć ma w przyszłym tygodniu być prawie do 40 ma to być, ale jakoś nie do końca w to wierzę, bo to raczej jest niemożliwe, bo tu nigdy w Polsce chyba aż takiej temperatury wysokiej nie było. Chyba właśnie max była 3 diecha i właśnie teraz jest 3 diecha na kwarku, więc można powiedzieć sobie, o Jezu umieram. Bo jak się wyjdzie na dwór, to już jest tragedia. A jeszcze ja mam tak mieszkanie zrobione, że niestety, ale wszystko pada tutaj i tu jest też taki ukrop. Że nawet wiatrak nie pomaga, a upały mają się trzymać aż do któregoś sierpnia, ale nie wiem siódmego, chyba siódmego czy ósmego nawet. Także no jeszcze troszkę będzie tych upałów, jeszcze troszkę będzie. Także ja was pozdrawiam z tego upalnego dnia. I jeszcze raz powtórzę. Właśnie w tym momencie mamy 30 stopni na dworze. A odczuwalna 34 jak najlepiej. No tak mi się też wydaje. Chociaż tutaj w nvda pisze, że odczuwalna też jest 30 stopni. Także pozdrawiam was serdecznie. To można jajka, normalnie jajecznice smażyć. Polecam. Jajecznica na parapecie w takiej temperaturze. Przemówiłem. W dawnych rzymskich czasach. No dobra, pozdrawiamy was bardzo serdecznie.

Transcription

Gdzieś tak do następnego tygodnia ma być taki upał, czyli teraz ma być do 32 od poniedziałku, czyli to będzie 6-7, temperatura ma być już 25-26 stopni. Tak pokazuje mi telefon, ale nie ma co temu ufać, dlatego że czasami ta pogoda z tego telefonu wybiega do przodu za tydzień, a później przychodzi ten tydzień, który ma przejść, czyli za tydzień i temperatury mogą być zupełnie inne. Na razie pokazuje mi do 32 stopni.