Inne

Zwierzaki

Założony przez misiek 255 wpisów ostatni wpis 7 lat temu Strona 9 z 13

#161 1 polubienie

Łysy, no dokładnie tak. Pates, to się nie da. Jak kot ma 10 lat i od takiego małego wychodził na wolność to cinszko.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

a to taki koteł to chociaż nie wiem ogranicz mu miejsce aby się nie bił.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Pates- jeśli zwierzak od małego był nauczony wolności to raczej nic nie zrobisz. Zamkniesz mu drzwi to wyjdzie oknem. Znałem takiego psa, który od szczeniaka był nauczony wolności i skończyło się tak, że do swojego domu przychodził tylko na jedzenie i spanie i potem na cały dzień w drogę. Gościu miał nawet problem, by go komuś oddać, bo od wszystkich uciekał i wracał do siebie- nawet po 40 km. Niestety, któregoś dnia już nie wrócił czyli- przez beztroskie i głupie wychowanie właściciela coś mu musiało bardzo złego się stać, bo nawet mogło go nie być kilka dni, ale zawsze wracał.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Cingciasz- jak tam kociak?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#165 1 polubienie

Kociak śpi cały dzień, łapka w górze i nie pozwala dotknąć. To znaczy nie wyje ale zabiera. Chyba będzie jak ostatnio.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Ostatnio chyba jednak był bardziej żywy.

#167 1 polubienie

W zasadzie porównując ostatnie i teraz to jest podobnie a nawet jakby ciut lepiej, bo kontaktuje jak się podchodzi do jego posłania. Wtedy to można było nawet używać odkurzacza a on nic, a przecież zazwyczaj spadał szybciej niż ruska rakieta na pozycje isis. Co nie zmienia faktu że łazić to nie.

Mocno jest pogryziony?

#169 1 polubienie

Jedyne co widać to opuchnięta tylnia prawa łapka.

I co- już dochodzi do siebie?

#171 1 polubienie

Paralita dzisiaj rano kazał się znieść ze schodów na dół. Leży teraz sobie w salonie przy oknie tarasowym, tam gdzie ludzie. Próbował nawet wyjść ale się jeszcze przewraca niestety.

Niedobrze- jeśli nie jest w stanie chodzić to może czas wezwać weta.

#173 1 polubienie

Wieści z frontu:
Dzisiaj rano kazał się znieść ze schodów hałasem jakby obdzierali, po czym sam kuśtykając wyszedł na dwór i cały dzień siedział w ogrodzie, choć nie bardzo się rusza. W między czasie znalezione zostały w tej opuchniętej łapce ogromne ilości ropy i wyciśnięte. Po tym zabiegu zeszła część opuchlizny i stał się żywszy chociaż jak na teraz to schody są nadal problemem i korzysta z pomocy. Trochę to zabawne bo on kieruje łepek tam gdzie chce iść a ten kto go niesie idzie z nim. Ale coś mi to za długo trwa. Zobaczymy jeszcze co po tej ropie, takie operacje często powodowały skokową poprawę w kilka dni.

#174 1 polubienie

Mięki musi być... Yyyy, to znaczy, dobra i tak wszyscy wiedzą. :D
Fajnie to musi wygladać, jak go bierzesz a on Tobie wskazuje. Przynajmniej Tobie pokazać umie w dostępny sposób :).
Jaki jest ten kot? W sensie duży czy mały? Jak ów purrer wygląda?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#175 1 polubienie

Jest to szary, nabity, raczej większy niż mniejszy kawał kota. Taki mięsisty. Był czas że ważył 10KG. Teraz już jest znacznie lepiej. No zabawny jest. Podobnie pokazuje jeśli chce abym mu nasypał jedzenia. Podchodzi do worka z karmą i siada przy nim jeśli jestem blisko. Jeśli nie to każdą czynność zmierzającą do podania mu jedzenia kwituje mruczeniem. Klasycznie wygląda to tak, że drze się w niebo głosy, wychodzę na dół. Miałczenie przechodzi w gruchanie, to takie na powitanie. Idę do drzwi, bo może chce wyjść. Niby idzie za mną ale wyjść nie wychodzi. No to idę do miejsca gdzie zazwyczaj ma żarło. Wystarczy że się ruszę w tamtym kierunku a zaczyna mruczeć. A jak już mu daję to już pół domu słyszy. Często niestety zmieniają mu położenie jedzenia, więc łazimy po domu szukając karmy. Jak przystanie w jakimś miejscu to znaczy że gdzieś tu jest pusta micha.

Skoro pojawiła się ropa to już nie są żarty, ale dobrze że mu ją wycisnęliście. Zobacz jutro czy to się z powrotem nie odnowi? Jeśli tak to lepiej wezwij weta.

#177 1 polubienie

Zrób z niego kiedyś nagranie, musi pocieszny być. :)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#178 1 polubienie

No i tak jak sądziłem, dziad czuje się po wyciśnięciu tego paskuctwa z łapki coraz lepiej. Dzisiaj już zszedł sam ze schodów, mniej kuśtyka i już zniknoł na pół dnia. Mam tylko nadzieję, że nie będzie z tym kulasem chojraczyć zwłaszcza w temacie kota który go tak urządził chociaż kto tam go wie.

Dobrze, że się wylizał kolejny raz, jednak jeśli tak sobie chodzi samopas to takie przygody będą nieuniknione.

#180 1 polubienie

Zaczyna się etap powrotu króla. Wszędzie go pełno, wszędzie musi wejść. No więc bite 20 minut mędził mi wczoraj koło 11 wieczorem przed wejściem na poddasze, bo on musi zerknąć, obwąchać, oznaczyć etc. A takiego. Dobrze że wyłazi to przynajmniej nie czai się na każdym kroku aby mnie przechytrzyć.