Nagrywamy

Mikrofony binauralne

Started by papierek 360 posts last post 3 months ago Page 9 of 18

Oo a to ciekawe.
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Ale to chyba jest sklep zagraniczny
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Dziwne, nie widzę ceny na tym sklepie

to faktycznie dziwne, bo ja widze:
118 €
--Cytat (DJGraco):
Dziwne, nie widzę ceny na tym sklepie

--Koniec cytatu

Ale thomann przecież śle z Niemiec, o ile wiem. Czy nie?
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.

Tak thomann z niemiec
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Ktoś testował binauralne z Plextalkiem?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Gracjanie, jeżeli masz aparaty zauszne, to spokojnie dasz radę sobie z Soundmanami.
Co do samych Soundmanów to 5 lat temu w Polsce, a konkretniej w Krakowie był Pan, który jest przedstawicielem Soundmana w Polsce, od niego kupowałem.
Na oficjalnej stronie powinna być lista dystrybutorów.

Piotr, dobra to w takim razie mikrofony mam już oblukane. Kupię przy najbliższej okazji soundmany.

#172 Edited

Heja,
to kolejne pytanie ode mnie. Wie ktoś czym się różnią mikrofony soundman OKM II classic solo od OKM II studio classic solo?

studio są nieco wyraźniejsze jeśli chodzi o dźwięki oteoczenia, w ogóle jakieś takie pełniejsze się wydają.

OK, a skąd wiesz, masz jakieś nagrania czy sam posiadasz te mikrofony?

Piotr, no wygląda na to, że teraz nie ma już polskiego dystrybutora.
Na thomann.de widziałem za 187 euro, na alegro brak ofert. Ale już jestem puki co zdecydowany na te mikrofoniki właśnie. Kabel mam na ówadze.

I jeszcze jdno pytanie. Na tym thomannie to można kupować bez rejestracji, czy jest jakieś konto wymagane?

Tak ogólnie gdzie kupowaliście posiadacze soundmanów, bo może jeszcze gdzieś indziej można to nabyć.

Tomecki tu co jakiś czas mówi o micbosterach, a są też producenci, którzy robią mikrofony oparte na tych samych kapsułkach, no i nawet w Polsce, można się kontaktować mailowo, kiedyś pisałem, pytając się o sztuczną głowę, ale widzę, że same mikrofony bez takich bajerów można kupić również.
https://binauralenthusiast.com/product/binaural-microphone-be-p1-without-battery-box/

Jedna rzecz, trzeba by zapytać osobe widzącą, jak te mikrofony wyglądają i zastanowić się, czy mogą być używane w uszach, czy raczej poza, tak jak np. DPA.

A jak jest z tymi soundmanami. Pisaałeś, że jak noszę aparaty zauszne to mogę sobie spokojnie z nimi poradzić. One mają jakieś zawieszki, że mogę je sobie na uszach powiesić, osoba widząca mówiła, że w zestawie na zdjęciach były klipsy.

No tak, bo je się da tak wieszać właśnie. Chociaż wiadomo, efekt będzie słabszy. Btw, po co komu sztuczna głowa?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.