Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie

perkins smartbrailler

Założony przez pates 57 wpisów ostatni wpis 7 lat temu Strona 1 z 3

co sązicie o tej maszynie brajlowskiej? Ja mam pytanie jak usuwać znaki?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

To jest bardzo ciekawe urządzenie. Nigdy o nim nie słyszałam. Czy możesz coś trochę onim opowiedzieć?
Ja znam tylko o Mountbattenie. Mamy takie urządzenie w szkole. Czy twój model jest do niego podobny?
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.

#3 1 polubienie

Różni się od Mountbattena tym, że nie ma komunikacji jakotakiej z urządzeniami zewnętrznymi, ale za to miniwyświetlaczyk, na którym osoba widząca teorytycznie może sobie podglądać, co pisze osoba niewidoma. Nie wiem, jak to działa, ponieważ nie mam tej maszyny.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

taki perkins zwykły z modułem elektronicznym tak naprawdę. Jakbyśmy wzięli perkinsa, przymocowali baternik i moduł elektroniczny by był smartbrailler

To musi być wielka i ciężka krowa jak wszystkie Perkinsy.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

jest, jest.

#7 1 polubienie

Ja z tym pustakiem poginałem od piątej podstawowej do drugiej lo, więc wiem jak to boli, jednak do obrony przed typkami z pod ciemnej gwiazdy w szkole była nie zastąpiona. Kiedyś jednemu kolesiowi udało mi się nią łuk brwiowy rozwalić.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

ja się nie raz śmiałem, że niewidomy zawsze jest uzbrojony. Laska i nieraz maszyna xd

no? a jak taka maszyna spada fajnie z wielkich wysokości?
słyszałem to w swojej podstawówce nie jeden raz!
Jeszcze dobrze jest to, że perkins stawia na jakość
Student studentowi wszystko

to jest prawda. Chociaż te spody stare były z tektury

No pewnie takiej maszyny już nie da się kupić? Mogłabym ją pokazać w szkole.

Skoro ta maszyna jest podobna do starego perkinsa to pewnie znaki usuwa się tym prawym przyciskiem i stawiało się sześciopunkt.

te starsze modele da się kupić

Moja była już tak uszkodzona, że na złomie wylądowała.

uh. Ale rdza czy co?

#16 1 polubienie

Hahaaa! Perkins jako broń! :D
Czasem korzystam w ten sposób.
Widomi w naszej szkole czasem każą Nam na siebie uważać, lub biegają po korytarzach i mogą na Nas wpadać, więc ja trzymam maszyne przed sobą, i jeśli ktoś będzie chciał wpaść to będzie dla niego to bardziej bolesne i się może oduczy ;)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

No teraz w mojej szkole to prawie wszyscy z laptopami chodzą do szkoły bo większość pisze na laptopach.
No i trzeba czasem uważać jak ktoś młodszy na nas wpadnie.
A gdzie taką maszynę można kupić? Czy można ją podłączyć do komputera, żeby muc pisać na klawiaturze jakiś tekst albo na smartfonie?

#18 1 polubienie

Ja nie raz tak perkinsa uzywalem, jak sie takim zamachnelo to szlo porecz wygiac, bynajmniej na tynieckiej.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

No to nic dziwnego jak używacie te maszyny, że się psują i powstają różne szkody. Niezła broń.

weapon machine hehehehe.
Gosiu, nie da się