Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie

perkins smartbrailler

Założony przez pates 57 wpisów ostatni wpis 7 lat temu Strona 2 z 3

:D
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.

#22 1 polubienie

Ja używam normalnie :D nigdy się jej nic nie stało.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Przede wszystkim zużyta i wytarta głowica pisząca. Rzecz raczej nie do od ratowania. Po za tym- skakała przy pisaniu co kilka odstępów.
--Cytat (pates):
uh. Ale rdza czy co?

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

o ja cie. Mi kiedyś kolega przez przypadek wózek uszkodził w niej, ale naprawił konserwator szkolny jakoś.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

nie ma to jak stara, dobra erika :P

Pates- mówisz o tej szynie metalowo-gumowej? Nie wiem jak zdolnym trzeba być, by to popsuć. Erica- nie dziękuję. To był najgorszy badziew z możliwych.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ja posiadam dwie Eriki, i dobrze się trzymają. Tylko w jednej odpadła część, która oznajmuje zakończenie linii dźwiękiem dzwonka. Niewiem to chyba jakaś sprężynka chyba.
Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.

poprostu wózek po przesunięciu w lewo na maksa wracał w prawo

#29 1 like

ja też latałam w szkole z perkinsem
i mój jeszcze funkcjonuje ;)

Nie wózek, tylko głowica. Pewnie tylko zabespieczenie spadło.
--Cytat (pates):
poprostu wózek po przesunięciu w lewo na maksa wracał w prawo

--Koniec cytatu

możliwe, ale jak dla mnie ta głowica ma jakiś wózek więc to on poszedł chyba. Jedna z moich maszyn ma ztarte te gumowe kułka na wózku do zera i ruchomą śrubę, a jest to ta sama którą kolega uszkodził. Ponadto piszczy przy pisaniu.

Pates- głowica porusza się po metalowo-gumowej szynie, a mechanikę napędza łańcuch na rolkach, i to była bardzo dobra opcja, a nie gówniane plastikowe żyłki jak w tych innych badziewiach.

tymi żyłkami jak byłem mały w szkole się bawiłem hihi

Ja tam wolałem kulki od myszek.

przed tym jak zacząłem korzystać z braillenote touch, to też jedną z moich starych maszyn wymieniłem na perkinsa..
Stoi sobie na szafie.

ale co to jest braille note ogulnie?

#37 1 like

Notatnik brajlowski z dotykowym wyswietlaczem. Wujek google wie o nim, także skorzystaj z wyszukiwarki.

w pl da się to kupić?

#39 1 like

AAAAAAAAA, Pates, człowiecze, dla czego ty poprostu nie poczytasz o tym na internecie, zamiast zadawać pytania tu? Naucz się szukać. To ci nie raz pomoże w życiu.
Link jest pierwszy na liście w google:
http://www.phuimpuls.pl/?791,braillenotetouch

dzięki monstricek, zaciekawiło mnie to, trzeba na to spojżeć sobie.