Stacje radiowe

Wszystko o radiu, czyli wpadki, zawieszenia emisji komputerowych itp

Założony przez lukasz1993258 458 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 9 z 23

Transkrypcja

A więc tak, wygląda na to, że albo była jakaś awaria, albo ja już jestem naprawdę głupi i bardzo bym chciał, żeby ktoś mi to wreszcie wyjaśnił. Nie to, żebym był jakiś dziwak czy ktoś, ale no, z powrotem działa ten streaming z tą dżinglera tego. I teraz pytanie jest tylko jedno, czy to się w końcu zmieni na Vox FM, czy nie. Bo ja takich rzeczy nie odpuszczam. Ja takie coś lubię obserwować. Może to jest trochę dziwne, ale ja to lubię. I trochę tego nie rozumiem. Ale cóż, ja idę obserwować dalej o każdym jakimkolwiek przychinieniu, wpadce czy cokolwiek będę informował. Przepraszam was tylko za to, że informowałem was o tym, co się stało w godzinach wieczornych. Ja po prostu byłem pewny, że już wyłączyli ten streaming na stałe. Była przerwa ponad prawie godzinny koniec. Koniec emisji, była cisza, więc byłem pewny, że to koniec. A tu teraz sprawdzam jeszcze raz i to działa. Więc, dobra, ja pójdę obserwować dalej. Zobaczę jak to będzie wyglądać. No i na razie chyba tyle. Tak jak powtarzałem, jeżeli ja zobaczę coś niepokojącego, ciekawego, coś, co zwróciłem uwagę, też tutaj, w tym wątku dam znać. Więc jeszcze raz powtórzę. Chyba los się do mnie tu śmiechnął. No nic. Idę obserwować.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

a Radio Plus Warszawa w wersji internetowej ma się rozumieć nadal od paru godzin brzmi tak zacięty utwór motor dogging i nikt nic z tym nie robi ciekawe dlaczego tak się tu zrobiło bardzo mnie to ciekawi no na razie to tyle tak jak wspomniałem jak coś to będę was informował na bieżąco co się dalej dzieje pozdrawiam

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Ciekaw jestem co się... co się skaniło, bo szczerze mówiąc to brzmi jak zacięta płyta, ale w sumie to nie wiem co się mogło tak naprawdę zepsuć, bo mi się wydaje, że to coś, bo w sumie nie wiem jak streamy internetowe są dosyłane, ten, być może przez satelitę albo przez jakiś inny jeszcze sposób. Ale naprawdę to jest zastanawiające, aż muszę sobie sprawdzić ten stream, posłuchać go sobie dokładnie, bo szczerze mówiąc nie wiem czy to zajęło, jestem bójta łuserka, właśnie zaraz sprawdzę, zaraz to pobieram, streaming Radia Plus Warszawa. No, bo naprawdę może być to, może być to bardzo, bardzo, bardzo. Ciekawe, ciekawa sprawa.

Transkrypcja

To co? Sprawdzamy, jak teraz brzmi Rynie plus Warszawa. Proszę bardzo. Mamy godzinę 8.50. Już wchodzimy w to. Mamy godzinę 8.51. A to dalej brzmi tak. Patrzymy inne rozgłośnienia Radia Plus. Proszę bardzo. Podróż jest w trzech. Radia Plus trzeci. Tylko Radio Plus Warszawa tak brzmi, proszę Państwa. I niestety nikt nic z tym nie robi. Co to jest śmieszne. I masakryczne z jednej strony. Także minęło sporo czasu, niestety nikt nic nie robi z tym, co się dzieje z Radio Plus Warszawa, jeżeli chodzi o streaming internetowy. Dalej jest to samo. Jeżeli chodzi o radio, działa. Tylko, że... Mamy godzinę prawie dziewiątą. Od godziny szóstej brak jakichkolwiek prowadzących. Poza oczywiście dżinglami. Także tak to wygląda. Pozdrawiam Was.

Transkrypcja

Witam Was w kolejnym poście, przede wszystkim jeszcze raz chcę Was przeprosić za jakość nagrania tych wszystkich przedstawionych tutaj rzeczy, które przedstawiłem w dniu wczorajszym. Faktycznie może był mały przester, ale każdy może w jakimś stopniu błąd popełnić, mniejsza oto. Radio Plus Warszawa w wersji streamingowej dalej brzmi tak jak brzmiało niestety zresztą. Natomiast przejdźmy dalej jeżeli chodzi o Radio GO 101. Od godziny 6 rano, teraz mamy godzinę po 9. Sytuacja jest tego typu, że niestety, ale od godziny 9, pół od godziny 6 do godziny 9 było brak jakiegokolwiek prowadzącego. Więc co to może znaczy? Zaznaczać tego nie wiem. Czas pokaże. Oczywiście ja to wszystko stymiguję, to znaczy buforuję, przepraszam Was, przez, że tak powiem kręgło. No i tak jak już tutaj było wspomniane, jeżeli coś się zmieni to ja dam Wam o tym znać. I chyba tyle jak na razie. Bo nic do głowy mi nie przychodzi. Także, pozdrawiam.

#166 1 polubienie

Transkrypcja

lo sforzo di stream

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Taszku, ale ten streaming już jest włączony z powrotem, więc wiesz, ten streaming jest włączony z powrotem i on dalej emituje właśnie sygnał Radia Go 101 i 7, więc jestem ciekawy, co będzie działo się dalej, bo jednak nie ukrywam, że jestem tego bardzo ciekaw. Tak jak tutaj wspomniałem, rano było brak prowadzących, nie było nikogo, boza z serwisami lokalnymi i prognozą pogodę dla Gorzowa. To była tylko muzyka. No i oczywiście dżingle lokalne. No także, jakby co, to ja będę Was informować o tym, co dalej dzieje się. Z Radniem Go. Pozdrawiam!

Transkrypcja

Sytuacja taka ma miejsce, ponieważ człowiek z radia Vox FM, tu z Radia GO, który prowadził tam poranki, czyli niejaki Mariusz Wasilewski, obecnie już jest w Vox FM. Można go było usłyszeć wczoraj między 22 a 20 a północą. Więc to tak wygląda.

#169 1 polubienie

Transkrypcja

Co do zaciętego Radia Plus, można by wyciąć z tego kawałek i zapętlić w techno. Łukaszu, taka prośba. Weź mów spokojniej do tego mikrofonu, nie krzycz, bo się przester robi i to w uszy razi.

#170 1 polubienie

Transkrypcja

w techno, albo w jakiegoś... można z tego fx-a zrobić, takiego wiecie, w starym, eskowym, kilerhercowym stylu.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transkrypcja

W porządku, Daszko, będę mówił trochę ciszej, bo faktycznie ten mikrofon się przesterwiał, więc postaram się mówić trochę spokojniej, ale co do tego prowadzącego poranek radiologa, to niestety nie wiedziałem, że on już w Vox FM pracuje. Dziękuję.

Transkrypcja

czy też takie rzeczy jak Radia Polska, bo tam zostało napisane o Mariuszu Wasilewskim, że w EXEF-ie się pojawił właśnie. Był zarówno z wtorku na środę, jak i z środy na czwartek, bo już dzisiaj czwartek mamy. Nie wiem, czy z poniedziałku na wtorek był, bo tego nie sprawdziłem, natomiast tak myślę, Łukaszu, że jeżeli tylko zauważysz, że nadal nie ma prowadzącego, nadal nie ma dżingli, to o tym nie dawaj znać. Coś się wydarzy naprawdę ważnego, bo nagrywasz 20 postów z rzędu i mówisz o tym samym, tylko monotematyczność, monotematyka, czy jak to tam się mówi. Pewnie do końca sierpnia tak będzie, albo początku września. Wtedy prawdopodobnie będzie w EXEF-ie w Włogoszowie. A czy to nie jest jeszcze jakoś bardzo potwierdzone? W ogóle ostatni wpis, jak chodzi o Radia Go na fejsie. Możemy zobaczyć 29 czerwca, a potem już nie było, także podejrzewam, że wtedy był ostatni program Mariusza Wasilewskiego, a nawet Mariusza Harica Wasilewskiego, bo ktoś na Radiu Polsce napisał właśnie w ten sposób.

Transkrypcja

O, swoją drogą, dziwna jest sytuacja z tym plusem warszawskim na streamie. Ciekawe dlaczego. Tak, jest. Tu jakby się albo płyta zacięła, albo dysk się odłączył, bo to taki sam efekt chyba jest. Ale jak to pokazujesz, Łukasz, to po prostu nie dała jeba się uronomańca, bo się istotnie przesterzył. Zdjąć bazy będzie dobrze. Szkoda swoją drogą, że tu się nie da wpisów edytować, ale to jest głosowe forum, więc siłą rzeczy trudno żeby. Pozdrawiam.

Transkrypcja

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie Serio że z tych głośników ale nie chce mi się kabli konfigurować i nie chce mi się konfigurować wirtualnych kabli teraz po prostu tyle Sprawdzimy czy działa plus Warszawa jeżeli będzie działał to dodam ten wpis, a jeżeli nie będzie działał to nie dodam tego wpisu bo niby to zaśmiecał forum to chyba było listen1.pl a zobaczymy o właśnie zaraz o teraz w ogóle nie gra teraz w ogóle nie gra zaraz otworzymy inną stację a to w ogóle skubaniec nie gra teraz to w ogóle nie gra nawet nie ma tej zaciętej płyty ale stream jest stream jest aktywny o mówi mi to 11 sekund 12 sekund stream jest aktywny ale jest cisza w nim po prostu dobre dobre nie wiem naprawdę coś się im zepsuło ale teraz to już nic normalnie jak radiofama po prostu jak radiofama

Transkrypcja

Grazianie, nie wiem czemu, ale Twój PiS dodał się dwa razy identyczny co do Radia Fama. W najbliższym czasie będzie ono uruchomione w Opolu na częstotliwości 99,1. Taka jest koncesja. Tutaj też nie jestem w stanie stwierdzić, co się stało z Radiem plus Warszawa. Jeżeli chodzi o streami, to faktycznie jest cisza.

Transkrypcja

Czwarta próba. Informuję, iż Radio Plus Warszawa działa, a oto dowód. Takie ładne balladki w Plusie Warszawa, z tymi podpisanymi jako planeta ekranu. Tak dobrze, niech słyszycie, działa i działa pięknie, Plusik Warszawa.

Transkrypcja

Słuchajcie, mam orgazm. Jakkolwiek by to nie zabrzmiało, ponieważ przed jakiś czas temu przeczytałem, że pan Filip Rdesiński, prezes Radia Poznań, złożył rezygnację z tej funkcji. Demolował to radio od 2016 roku, ewidentny nominat PiSu pod ideologię polityczną. Pierwsze, co zrobił, to jak objął tylko funkcję, to spowodował, że codziennie o północy Radio Poznań emituje hymn narodowy i rotę, i to w pełnej wersji, co po prostu nijak nie pasuje ani do profilu radia, ani do tego, co jest... To jest okolicy tego czasu, i to jeszcze ponad, no, bo ja wiem, z 10 minut to trwa z reguły, więc i tak dzień w dzień ta rota o północy i hymn. I oczywiście zmiana nazwy z Radio Merkury na Radio Poznań, tylko podyktowana tym, że przed wojną to wszystko było cudowne, więc trzeba zmienić nazwę. No i oczywiście czystki. Bo przecież pisiory uwielbiają czystki, jak za komuny. Partia bolszewicka też czyściła wszystko, co się rusza. I tak wyczyścił, że jak zmienili nazwę na Radio Poznań, to przez ładnych kilka miesięcy nie miał kto zmienić RDS-ów w oddziałach, typu w tych nadajnikach, typu Konin, Piła i tak dalej, i tak dalej. Przez ładnych parę miesięcy było nadal Radio Merkury. Oczywiście, jak to mówią muzułmanie, prawda, niepostępowi Allah, Łagbar, a jak to mówią wszyscy inni, cieszmy się i radujmy się. Ciekaw jestem, kto go zamieni, czy kolejny oszołom, czy nie. On idzie do, Rdesiński idzie do Polskiej Fundacji Narodowej. No, mam nadzieję, że... ...mu się tam odnajdzie.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transkrypcja

Vox FM w Gorzowie najprawdopodobniej zagra pod koniec wakacji, mówię najprawdopodobniej, bo to jest niewiadome, ale wyczytałem, że pod koniec wakacji prawdopodobnie Vox FM ma zagrać w Gorzowie. Co najdziwniejsze w tym komunikacie było to, że w przypadku na przykład poznańskiego Vox FM czy radomskiego Vox FM nie ma tam praktycznie lokalnych prowadzących poza lokalnymi serwisami czy magazynami, a co do właśnie rzeczonego Vox FM. W Gorzowie ma to wyglądać inaczej, czyli normalnie mają być rano prowadzący. Rano prowadzący ponadregionalnego Vox FM, a po południu ma być właśnie, jeżeli chodzi o Gorzów, jakiś lokalny prowadzący tylko w gorzowskim Vox FM. Przy czym też wieczorami mają być jakieś wywiady czy coś, czego nie ma właśnie w Vox FM Poznań i Vox FM Radom. To trochę ciekawie się zapomina. W sumie tak samo jest w przypadku antyradiolokalnych. Ponadregionalne jest, przy czym w Katowicach antyradio jest lokalne i tam w dni powszechnie chyba od godziny 9 do godziny 13 są lokalni prowadzący. Także tyle mi się udało wywnioskować.

Transkrypcja

Dzisiaj mamy 3 sierpnia 2018 roku i w dniu dzisiejszym w Kutnie na częstotliwości 100,7 FM rozpoczęło emisję testową Radio Q. O ile tak to się wypowiada, bo nie wiem, szczerze powiedziawszy.

#180 1 polubienie

Transkrypcja

A jest może gdzieś tego stream?