Stacje radiowe

Wszystko o radiu, czyli wpadki, zawieszenia emisji komputerowych itp

Started by lukasz1993258 458 posts last post 2 years ago Page 12 of 23

Transcription

Ja też się do niej zgłoszę, bo w tym marketingu jestem... Ja to zobaczę, czy dalej jakieś wpadki będą. Właśnie sobie teraz obserwuję Vox FM Gorzów i zobaczę, dlaczego oni będą w stanie jeszcze się posłuchać. ...Miszomowskiego Sebastiana, ja też mam taki...

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Tak, coś tutaj znać. Teraz akurat normalnie były wiadomości 101.7 FM, Wax FM Gorzów, także, no, tak jak podejrzewam, prawdopodobnie wypuścili albo złe wiadomości, jakieś z archiwum jeszcze Go FM, Radia Go, albo, no, chyba tylko jedynie to mogło się wydarzyć, że właśnie wypuścili inne wiadomości niż powinni.

Transcription

Nic, no ja tutaj sobie streaminguje radiogo, to znaczy streaminguje, co ja gadam, buforuje i potem w wolnej chwili to zobaczę jak to będzie wyglądać, może znowu gdzieś jakaś wpadka będzie. No zobaczymy. Swoją drogą myślałem, że oni ten streaming wyłączą, ale nie wyłączyli, tak samo jak zrobili to ze streamingiem Vox FM. Poznaj, czy teraz jest zbawa trzepnica, a z streamingu Vox FM Rado to w ogóle nie ma, nie działa. I też jestem ciekawy, kiedy Norda FM i Radia Września przyjdą na Vox FM Września i Vox FM Wejherowo. Chociaż z drugiej strony, Wejherowie jak się postarasz, z tego co słyszałem, to łapiesz Vox FM z Gdańska chyba, a... W Gdańsku nawet jest szansa złapać właśnie Norda FM na 88FM. A łapka. Także... Następnie to jest Twoje, a nowości jest pieska. Wygląda. I numer telefonu. Twoje numer telefonu jest pieski. I Twoje i numer telefonu.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Na razie się na to nie zanosi, ale o ile Norda ma właśnie taką playlistę podobną do Vaxa, więc umówmy się do takich Wejherowien, czy dla Gorzowien właśnie, to to nie ma znaczenia tak naprawdę, tylko nazwa, bo muzyka jest ta sama. Natomiast Radio Września to już jest trochę inna bajka, bo oni jednak bezrocznie grają trochę inaczej, ta playlistę się nie zgadza z tym, co emituje Vax FM i co emituje aktualnie Norda FM, więc myślę i mam nadzieję, że te dwie stacje jeszcze się w woksikiem nie staną, a mianowicie Radio Września się nie stanie. Bo Norda być może prędzej czy później... ... stanie się Voxem, bo oni grają akurat tę samą muzykę tak naprawdę, więc dla mnie, gdybym był mieszkańcem Gorzowa, jakbym wiedział o Radio GO, to rozmienię sobie nazwę na Vox FM, ale muzyka taka sama. Dla mnie, chyba nawet gdybym był przeciętnym słuchaczem, to by to nie miało znaczenia większego. I bym sobie pomyślał, a, nazwę zmienili. I tyle w zasadzie. No, to takie tam zmiany.

Transcription

Więc tak, co do Nord FM, to chyba faktycznie, ja od dawna nie słuchałem Nord FM, w ogóle nie słuchałem, więc nie wiem tak dokładnie jaka jest teraz obecna planista, będę musiał to w wolnej chwili sprawdzić i porównać sobie, ale powiem Ci tak, Puszkinie, za czasów jak jeszcze Radio GO istniało i to był nawet rok 2015, nie no przesadzajmy, no 2015, dobrze pamiętam, tak, bo GO FM wystartowało w lipcu 2015 roku, to nawet już w grudniu tego samego roku, zawsze było tak, że tylko rano byli jacyś lokalni prowadzący, a już potem byli z Vox FM, jakiś program był taki nagrywany, i wersja była taka, że tylko rano byli jacyś lokalni prowadzący, a już potem byli z Vox FM, jakiś program był taki nagrywany, i wersja była taka, że tylko rano byli jacyś lokalni prowadzący, a już potem byli z Vox FM, jakiś program był taki nagrywany, czyli wejścia były nagrywane z Voxa w Warszawie, natomiast co do Nordy FM i Radia Weśnia, to od rana aż do wieczora raczej są te lokalni prowadzący, no chyba, że w Nordzie się już coś zmieniło, no to niech mi ktoś powie, no, wiesz, no, ja w wolnej chwili, ja to sobie sprawdzę, także zobaczę dokładnie. Czy coś się zmienia w Nordzie FM prędzej, znaczy w Nordzie FM i tyle, i tutaj jak zobaczę coś niewłaściwego też, czy coś dziwnego, to też tutaj dam znać. Swoją drogą zastanawia mnie też jeszcze kwestia Radia Kołobrzeg, czy oni mają w plenach kiedyś wejść właśnie do sieci Vox FM, czy nie, bo cały czas lecą te serwisy z Vox FM. Więc to też jest bardzo, jakby to powiedzieć, ciekawe zjawisko. No to na razie z mojej strony tyle.

Transcription

Nie wiem czy to jest awaria streamingu, czy oni ten streaming wyłączyli, czy oni planują go wyłączyć, czy to jest awaria gdzieś nawet na FM-ie. W każdym razie streaming Radia VOX FM Gorzów nie działa, przy czym jeśli się go podgłośni to go słychać po prostu. Więc nie wiem czy to jest awaria, tak jak wspomniałem, tego streamingu tylko, czy to też się na FM-ie dzieje tak właśnie.

Transcription

Radio go na nowo ruszyło, streaming działa, ale tak jak przypuszczałem kiedyś, jednak programy lokalne typowo dla Gorzowa są prowadzone. Dziwię się tylko, że taka sytuacja nie jest w poznańskim Vox FM i w radomskim Vox FM, aczkolwiek co do tego ostatniego to nie mam pewności jak to jest, ale teraz widzę chyba, że faktycznie Vox FM Gorzów musi mieć jakiś tam swój lokalny popołudniowy program. Tak mi się wydaje, bo jest bardzo, bardzo duże opóźnienie między Vox FM z Warszawy a Vox FM z Gorzowa. Tyle.

Transcription

Taka ciekawostka dla, jeżeli chodzi o Vox FM Gorzów, teraz faktycznie jest lokalny program, który prowadzi Haris. Oczywiście o Vox FM Gorzów.

Transcription

Teraz taka fajna wpadka była we Vox FM Gorszów między wiadomościami normalnymi a wiadomościami sportowymi, że po wiadomościach normalnych nagle się jakby rozłączyli. Puszczyli dżingiel, że sponsorem programu jest coś tam, coś tam, potem poleciał dżingiel Vox FM Marek Sierocki poleca, potem znowu poleciał dżingiel, że sponsorem programu jest coś tam, coś tam, coś tam, po czym nagle jakby się połączyli z tymi wiadomościami sportowymi tylko już od połowy. Także naprawdę ciekawie, bardzo, bardzo ciekawie. Znaczy, ciekawe jak wpadki się zdarzają. Jeszcze tutaj jedna taka uwaga, że program lokalny Vox FM Gorszów jest emitowany od godziny 16 do godziny 20. W koncesji też jest zapisane to, żeby ta stacja emitowała dalej wywiady tak jak emitowało Radio GO. No zobaczymy jak to będzie wyglądało, bo to... Sądzę, że raczej jeśli już, to dopiero będzie emitowane od września. Czyli od przyszłego poniedziałku. No to także na razie z moich obserwacji tyle. Jutro też to będę obserwować. Nawiasem mówiąc, co do streamingu Vox FM Gorszów. Troszkę dziwna jakość tego streamingu teraz jest po tej awalli. Zresztą tych, którzy są zainteresowani, proszę bardzo, mogą sobie odsłuchać. Ja na razie kończę i pozdrawiam.

Transcription

bo zmieniło się brzmienie troszeczkę tego streamu w akcjach Angorów. Dodali taką śmieszną angurę na procesingu, przy okazji chyba kogo nawet zmieniając, dlatego to tak brzmi. A jakość to w ogóle tych wszystkich streamów nie jest zbyt dobra tak a propos, więc nie możesz się dziwić, że to tak brzmi. Na satelicie wszystkie streamy tak brzmią, więc wszystkie te stacje, nie streamy, stacje grupy radiowej tań, mniej więcej tak właśnie brzmią z taką górą. Z tym, że zdecydowanie jest lepsza jakość niż na tych porządku, którzy streama. Co do programu lokalnego w akcjach Angorów, warto wiedzieć, że od 16 do 20 jest Harry, czyli Wasilewski, czy Wasielewski, chyba Wasilewski. Nieważne, w każdym razie. Potestowali go w Warszawce, widać on sobie w Angorowie jest. A szkoda swoją drogą, bo on by do innego rady, do innej audycji nie był. A szkoda swoją drogą, bo on by do innego rady, do innej audycji nie był. A szkoda swoją drogą, bo on by do innego rady, do innej audycji nie był.

Transcription

A no widzisz, Puszkinie. Tak to właściwie wygląda. On przez taki czas był w Vox FM ogólnym, teraz znowu powrócił do Gorzowa, tylko właśnie pracuje jako prowadzący Vox FM Gorzowa. Aczkolwiek wydaje mi się, że jednak on i tak to z Warszawy prowadzi. A niemal tego jestem już pewny.

#232 1 like

Transcription

Łukaszu, z cyferkami ktoś tutaj do Aliora dzwoni.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transcription

No i słuchajcie, właśnie przed chwilą, kurde, szkoda, że tego nie nagrałam, ale właśnie przed chwilą byłam świadkiem wpadki w Tyfloradiu, bo o 19.00 miała być ta audycja o Poli. Mamy godzinę 19.48 i audycja się skończyła, z tym, że o 19.00 kończył się podcast poprzedni, o czym to już teraz nie pamiętam. Wybiła godzina 19.00, zaczął się podcast kolejny o Toksie. Pan przepraszał za... Jakieś tam dźwięki, młotka i tak dalej, po czym weszła sobie pioseneczka, później weszli sobie pan Michał Dziwisz z panem Kazimierzem Parzychem opowiadający o syntezie Pola i przed momentem, kiedy audycja się skończyła, powrócił urwany podcast. Podcast o Toksie. No, więc tak to było.

Happy hacking

Transcription

Tylko, że to Paulino nie jest wpadka. To jest normalna sytuacja w Tyfloradiu, ponieważ tam lecą cały czas archiwalne audycje i jest przerwa na, znaczy przerwa, jest emitowana audycja na żywo, po czym jest powrót do audycji, która była odtwarzana i to nie jest żadna wpadka i nie ma się czym, że tak powiem, podniecać. No to tyle.

#235 1 like

Transcription

To ok, bo ja te florydy nie słucham zazwyczaj, więc nie wiem w sumie jak to wygląda, ale ok.

Happy hacking

Transcription

No i teraz fragment właśnie z tej płyty przed nami. No niestety nie wszystkie odtwarzacze chcą czytać nowe płyty, ale będziemy jeszcze próbować, może uda się jednak bez usterek i w jakimś fragmencie tej płyty posłuchać. Próbujemy, próbujemy nastawić w innym odtwarzaczu, ale chyba... Napisy by Jacek Makarewicz

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Transcription

Swoją drogą, Cieńczarz, z jakiego to radia było nagrywane? Bo to jest niezła wpadka była wtedy, jak słyszałem.

Transcription

W sensie, że to może być jakaś dwójka, trójka, jedynka, coś w tym stylu.

Transcription

A mnie się wydaje, że to była po prostu chyba jedynka, ale mogę się mylić.

Transcription

Ale ogólnie w wątku przewinął się kilka razy temat stacji radiowych, które emitują coś w nocy. Teraz tak, zadam pytanie. Jakie stacje emitują w nocy? Wiem, że na przykład kiedyś szósta, piąta rano, kiedy wyjeżdżaliśmy gdzieś do Szczecina albo coś, włączyłem sobie internetowy stream Radia Fama Słupsk na telefonie, bo innej stacji do VLC nie miałem dodanej, dlatego to włączyłem. No i tak. No i zaczęła prawie, że sama polska muzyka, tylko że chyba jeden zagraniczny utwór na kilka polskich albo może nawet sama polska muzyka bez zagranicznych już nie jestem pewny. Dopiero gdzieś po godzinie 7.00 było informacje Radio Fama i wskoczył program poranek bez budzika i muzyka zagraniczna. No ale z tego co wiem, to Radio Fama w nocy emituje polską muzykę. Pamiętam chyba... Pamiętam, że kiedyś w 2011 roku, kurde ale to było w 2011, może się zmieniło, kiedyś pamiętam, odpadłem sobie gdzieś w nocy Radio Fama i tam takie klubowe bity leciały, o kurde no. Ale niestety wtedy coś, nie wiem, albo z radiolinią było nie tak, albo coś, bo strasznie się ciął, to było tak... strasznie się cięło. Nie wiem czy to był internet, czy to była radiolinia, czy co to było. Nie wiem czy to był internet, czy to była radiolinia, czy co to było. Ale się strasznie cięło. Ale się strasznie cięło. No ale było, ale była klubowa muza, nie pamiętam, Radio Fama Słupsk, coś tam, coś tam, coś tam. No ale było, ale była klubowa muza, nie pamiętam, radio Fama Słupsk, coś tam, coś tam, coś tam. No ale było, ale była klubowa muza, nie pamiętam, radio Fama Słupsk, coś tam, coś tam, coś tam. No ale było, ale była klubowa muza, nie pamiętam, radio Fama Słupsk, coś tam, coś tam, coś tam. No ale było, ale była klubowa muza, nie pamiętam, radio Fama Słupsk, coś tam, coś tam, coś tam. Klubowa muza, nie pamiętam, Radio Fama Słupsk, coś tam, coś tam, coś tam i klubowe piosenki, kurde, jak rodzice mówili, żebym poszedł spać, to ja nie, nie, nie, nie, nie, nie, ja chcę jeszcze słuchać, no, ale to było chyba w 2011 albo 2012, nie pamiętam, teraz w Słupsku byłem, no, a teraz to w sumie, nie wiem, może mógłbym włączyć. Jakoś nie mam teraz siły, żeby włączyć, może kiedyś włączę Radio Fama Słupsk, nagrywanie w nocy, odpadzę sobie, no, tylko też nie mam gwarancji, czy się coś, coś nie wysypie, jakiś internet, czy coś, czy tam coś, bo jednak czasem jakieś awarium, a przy internecie multimedia nigdy nic nie wiadomo, czy jakiejś awarii nie będzie. Czy się coś nie wysypie i... I czy od razu, ten, cała noc, nocna, nocne nagranie nie pójdzie w piasek, nie wiem, jeszcze się takie zastanawiam, albo może ktoś, nie wiem, mógłby mi nagrać, albo powiedzieć, w ogóle, co w nocy w Radio Fama teraz leci, bo w sumie ciekaw jestem, czy tak jak dawniej dużo klubowej muzyki, powiem, że po czwartej, piątej było Polska Muzyka, ale co wcześniej, to nie wiem.