Transkrypcja
No, a taka Margaret to na przykład to codziennie w stacjach radiowych, kurde. Codziennie.
Kultura i sztuka (forum mieszane]
No, a taka Margaret to na przykład to codziennie w stacjach radiowych, kurde. Codziennie.
Hej, hej, ja lubię rock, słucham wielu rockowych wykonawców, lubię pop, słucham też popowych wykonawców z rocka, to na przykład zespół Skillet, Red, Ashes Remain, All Time Low, Mayday Parade, Simple Plant, bardziej pop rock, Within Temptation. Chris Daughtry, Evanescence, Linkin Park, Three Days Grace, My Darkest Days, Boiling Point. No sporo by się tego znalazło, sporo, a z takich popowych to na przykład Smith & Thales. Ola Svensson, The Script, Taylor Swift, Amy Diamond, jeszcze taki pop rockowy zespół Five Seconds of Summer, Demi Lovato. Hot Shellery, Manzel Merlot, z rocka jeszcze No Sleep For Lucy i Lucas Mayer. No sporo, sporo, ja naprawdę dużo muzyki słucham. Najwięcej rocka i popu.
Zapomniałam jeszcze dodać Nickelback.
Dobry wieczór. Do moich ulubionych wykonawców, których lubię słuchać, a ich jest bardzo dużo, dołączył zespół Fermata z Orli. Był na festynie na wsi, gdzie wypoczywałem u babci. Ostatnia sobota lipca tego roku. I ostatnio na drugiej wsi, niedawno, były trzy młode dziewczyny, o których rodzice mi opowiadali. To są siostry. Tutaj nie będę wymieniać nazwiska, ale wiem, że to są rodziny kierownicy zespołu Lajland. I powiem szczerze, że na te dwa zespoły nie mogę się doczekać płyty. I na Fermatę, i na te siostry. Na pewno jeszcze jest zespół Suwieni. Jak już mówiłem. Bardzo lubię słuchać Czerwone Szpilki, Lajland, Słowiańska Nuta. I bardzo dużo Prymakii, Natalia Aleksejucz, Zorka, Time Seven, Sherion, Amorphos. I wiele, wiele innych. Właśnie rosyjskich, białoruskich, ukraińskich zespołów. Tutaj z Podlasia i z zagranicy. A nawet i z Podkarpacia w kapelach. Drewutnia też ma nawet całkiem fajne, skoczne piosenki. To na razie tyle. Pozdrawiam.
Witam tu jeszcze raz. Ja zapomniałem wcześniej dodać, że jeszcze do grona tych moich zespołów, które lubię słuchać, na pewno dołączył zespół Werwoczki też z Orli. Ale forma ta ma fajniejsze, bo stróżniejsze i takie, nie wiem, coś typu Zorta, coś takiego, takie disco polo, tylko że... I też śpiewają młode dziewczyny, może w wieku licealnym, według moich rodziców. No i nie wiem, czy mówiłem kiedyś z Narwińskiego Ośrodka Kultury, z Narwi, zespół Animato. Też taki... A! I jeszcze dołączył, nie wiem, czy mówiłem, zespół Siabry. W tym roku udało mi się kupić ich pierwszą debiutancką płytę. Pozdrawiam!
Mirek Breguła. Wspaniały wokalista, gitarzysta, lider zespołu UNIVERS. Gdy miałam bodajże 7 lat, dostałam od taty na gwiazdkę MP3 z różnymi nagranymi piosenkami. Wtedy to usłyszałam pierwszy raz piosenkę Daj mi wreszcie święty spokój i głos Mirka został w moim sercu do dzisiaj. Około 3-4 lata temu w radiu usłyszałam kolejną jego piosenkę, nagraną w duecie z Beatą Kozidrak Tyle chciałem ci dać. I wtedy zaczęła się moja przygoda z UNIVERSEM na dobre. Za co jestem jego wielką faną? Jednym słowem można byłoby powiedzieć za całokształt. W jego tekstach często odnajduje siebie. Ta jego wrażliwość w tekstach, które pisał, w melodii, w utworach ogólnie. No i przede wszystkim ta różnorodność utworów. Ogromna różnorodność. No i przede wszystkim ta różnorodność utworów. Ogromna różnorodność. Ludzie zadają mi często trudne pytanie. Jaka jest moja ulubiona płyta? I tu mam problem. Bo nie ma chyba płyty, której bym nie lubiła. Ale mam takie trzy płyty. Które najbardziej lubię. Na trzecim miejscu solowa jego płyta wydana w 2001 roku. Kto ci jeszcze wierzy? Latawce, wydane w 1996 i pierwsze miejsce, 2008, Mijam jak deszcz. Wybrany zbiór utworów Mirka.
Аля, куя же, юниверс?