Kultura i sztuka (forum mieszane]

ulubiony artysta.

Założony przez optymistka 73 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 1 z 4

Transkrypcja

Witajcie, tu chciałabym porozmawiać o artystach wszelkiego rodzaju, o wszystkich jakichkolwiek lubicie, niezależnie jaką grają muzykę, czy rock, czy klasyczną, czy może pop, albo jakąś nowoczesną, ogólnie jakiego piosenkarza lub piosenkarkę lubicie.

Transkrypcja

Ja to w sumie chyba nie mam żadnego ulubionego artysty. Kiedyś jak byłem mały to bardzo lubiłem ich troje, a teraz to nie mam zbytnio ulubionego.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Jak miałbym się zastanowić, to ja też za bardzo nie mam żadnego ulubionego artysty, chociaż ostatnio to przyznam, jak trochę posiedziałem w handzapie, no to mogę powiedzieć, że jeden z takich artystów, które mi się podobają, to np. formacja The Hitman albo MP1, lubię ich utwory, no i w sumie to chyba tyle.

Transkrypcja

Dobry wieczór, co do moich ulubionych artystów, wykonawców zespołów. Na pewno jest ją młoda osoba, młoda dziewczyna, tutaj z Podlasia, śpiewa w języku białoruskim. Jest to córka duchownego, prorostownego, ze wsi Topalany, Natalia Aleksiejów. Prześliczny głos, piosenki też ma fajne, z tego co słucham. I to jest stosunkowo młoda wokalistka. Będąc... Więc w tym roku na festynie białoruskim w Bielsku Podlaskim, to bardzo mi się spodobał zespół Siabry. I zespół Siabry, i zespół Siabry. Zespół Siabry to z Białorusi, a ja mówię o zespole Siabry ze wsi Suchowolce. Bardzo fajnie. Jest to zespół, z tego co na razie tu jarzę, nie ma jeszcze ani jednej młodej piosenki, z tyle ile zaśpiewali na tym swoim kilkudziesięciominutowym koncercie. Bardzo mi się spodobał. Na pewno lubiłem, bo już nie ma niestety zespół Challenge'a z Załód. Dlaczego, dlaczego ta nazwa, gdyż oni wywodzą się ze wsi, ze wsi Załódki w gminie Gródek. To na pewno zespół Prymaki, też mi się podoba, zespoły piosenki. Mam taką jedną piosenkę wolną, która mi też się podoba, też ten pan ładnie śpiewa, te panie też śpiewają. Co tam jeszcze? Co tam jeszcze? Co tam jeszcze? Lubi właśnie, tylko jeszcze płyty nie mam, mam nadzieję, że jednak uda się. Zespół, to jest studio piosenki Hajnowskiego Domu Kultury, ta to jest nazwa, też bardzo fajne, stoczne piosenki. Zespół Switanak. To również z Białegostoku, też fajne, stoczne piosenki. Mają oni gdzieś pewnie już drugą płytę, ale jeszcze nie udało mi się na nią trafić, ale poluję cały czas jak najbardziej. Tak samo jak na nową płytę tej dziewczyny Natalii Aleksiejuk z Topola, no. Zespół Czerwone Szpilki z Michałowa, również. Zespół Rosy z Ryby. Zespół Czerwone Szpilki z Michałowa, również. Zespół Rosy z Ryby. Zespół Czerwone Szpilki z Michałowa, również. Zespół Czerwone Szpilki z Michałowa, również. Zespół Czerwone Szpilki z Michałowa, również. Zespół Rosy z Ryby. Jak najbardziej też oni mi się podoba ze Wsi Ryboły. Zespół Rosy, też fajne, fajne, fajne piosenki. Zespół Mordek. Zespół C Imagin Mosn. Co tam jeszcze lubię? Zbiór zagranicznych to lubię na pewno zespół Fabryczny Trakt. Jak ja raz byłem na Dniach Krynek, to oni akurat wtedy mieli też swój występ. Również mi się bardzo spodobało. Zespół Słowiańska Muta z Michałowa, jak najbardziej też mi się podoba. Zespół Białe Skrzydła, również bardzo fajny, stroczny zespół, też czekam na ich płytę. Lubię też zespół Omorpus Śpiewa, w prawdzie może nie ma ochrony strocznych piosenek, ale te panie to ładnie śpiewały. To samo ładnie śpiewa zespół Kuranty z Bielska Podlaskiego. Naprawdę ci panowie śpiewają ładnie. Bardzo mi się podoba jeszcze zespół Fermata z Orli, też czekam na ich płytę. Niektóre zespoły grają muzykę, folklor. Ale duże zespół. Równie przede wszystkim disco polo, może ta dziewczyna to gra bardziej właśnie taki pop. Część właśnie tych co wymieniłem utworów można znaleźć na moim eltynowskim blogu. W kategorii moja ulubiona muzyka. Tam również jest zespół Seven z Hajnówki, zespół Sherion z Hajnówki, to również są fajne. Chciałem wrócić, ale miałem problem troszkę ze zdaniem. Też bardzo niektóre są fajne piosenki folklor, na przykład ze zespołu... Znaczy nie wiem jaki to zespół, ale to była płyta z płyty... Czyżowska i Chymina śpiewają, więc jeśli dobrze rozumiem to... Gmina Czyża śpiewa, może tak powinno się to tłumaczyć. Na pewno jeszcze lubię niektóre piosenki zespołu Biały Dzień. A i jeszcze zespół Zorcza, niektóre piosenki. Tam gdzie mieli album dwupłytowy, akurat dla mnie to niekoniecznie się spodobało. Zespół Time lubię słuchać, zespół Wiesna. Co? Poznałem ludzi tych osobiście, zespół Wiesna. Wiem, mi się też spodobał, chociaż już nie istnieją. Zespół Lider z Michałowa, zespół Sekret z Michałowa. Właśnie... Co to, co to? Zespół Koszyki, nie pamiętam, czy to stąd. Bardzo mi się też spodobał zespół Maxin z Białego Stołtu, oni właśnie śpiewają. Też właśnie po białorusku i bardzo fajnie, że pierwszy raz właśnie taką znaną piosenkę, kto zna piosenkę, ta pala zaśpiewali w skocznej wersji. Mi się bardzo to spodobało. Zespół Suwenir też, o właśnie zespół Suwenir lubię. Niektóre piosenki na przykład ze zespołu Wierbica z Białorusi też mi się podobają. Zespół Kupalinka na przykład, na środę ta jedna piosenka. Mi się bardzo podoba, jeśli dobrze chyba ją tam wrzuciłem, pamiętam, na bloga. To jest Kupalinka, a ja wściekli w lusia, taki tytuł. Jak ktoś chce przesłuchać, to jest zachęcam do przesłuchania w całości tej piosenki. Co ja tam lubię słuchać? No a zespół jest na to, mam wrażenie, że to jest zespół, on się śpiewa w języku rosyjskim, białoruskim. Ukraińskim, polskim, przy muzyce techno. Jak mi się udaje jakąś płytę izgrać, to coś tutaj na pewno wrzucę. A, niektóre piosenki z zespółu Czermszyna. Mi się podobają również, takie fajne, wstoczne. A, właśnie, zespół Lajland, też mi się bardzo podoba zespół Lajland. Co tam jeszcze takiego? Lubię. I jak na razie, to byłoby chyba na tyle. I jak coś sobie przypomnę, to się na pewno tutaj nagram. A teraz pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Więc powiem tak, ja teraz się zafiksowałam na Cleo, lubię jej pioseneczki, kiedyś nie przemawiała do mnie w repertuarze hiphopowym, ale bardzo ją lubię w balladach, ponieważ w tych piosenkach hiphopowych nie potrafiła, że tak powiem, wykorzystać swojego talentu, jaki posiada, bo głos ma aż rzadko taki niespotykany, trochę podchodzący, podmęski, ja się śmieję. Ale jest dosyć głęboki, taki fajny i wysokie dźwięki jej super wychodzą. Wcześniej w tych piosenkach hiphopowych nie przemawiała do mnie, ale w balladkach uwielbiam Cleo. No i cóż, a tak poza tym to słucham muzyczki, jak jej popadnie. A jeszcze mam pytanko, tak a propos, czy ktoś wie, czy zespół NA, czy ich... Czy członkowie tego zespołu pochodzą ze wschodu, skądś, z Ukrainy albo z Rosji, czy mi się wydaje, bo jak słucham ich czasami, to mam wrażenie, że zaciągają taką właśnie wschodnią, że tak powiem, wschodnim, jak to nazwać, może nie, dialektem, o może, może, tak, może, przepraszam za nieprawidłowe słowo, że tak złego użyłam, bo nie wiem, zabrakło mi słowa ogólnie, ale zastanawia mnie to, skąd oni są. Jakoś nie czytałam w Wikipedii nigdzie.

Transkrypcja

Jeśli chodzi o zespół Enej, to on jest akurat, pochodzi, większość ogólnie członków tego zespołu pochodzi z Olsztyna, czyli z Wornicko-Mazurskiego, jak dobrze pamiętam, bo tam kiedyś słyszałem właśnie, że oni są akurat z Olsztyna. No to, że nagrywają właśnie, śpiewają tam po ukraińsku, to akurat taki reporter akurat taki był, ale jeśli chodzi, no, że te utwory jako tam były, że było to po ukraińsku, to ten, ale oni głównie to pochodzą to bardziej z Olsztyna, bo tak, jak dobrze kojarzę, pozdrawiam.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Okej, czyli wszystko jasne. Dzięki.

Transkrypcja

Spoko, nie ma problemu, kiedyś tam, to ogólnie też mnie interesuje, bo właśnie tak nawiązując do muzyki, to muzyka folkrorowa też jest fajna, tam po części jak ktoś się interesuje takimi różnymi, ciekawymi właśnie. Mnie na przykład zainspirowała na przykład muzyka góralska bardzo jakoś tak, jakoś ta tematyka tej muzyki jest taka bardzo ciekawa, no i ta cała gwara w tej muzyce i tak dalej, to jest bardzo ciekawe. Akurat artystów to tak przykładowych nie podam. Znaczy jak przypomnę sobie coś, to tutaj... Powiem co nieco, jeśli chodzi o to. No i to na razie to tyle z mojej strony.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Witam serdecznie. Jeżeli chodzi o muzykę folk rockową, to już niestety nie istnieje, ale przez jakiś czas istniał zespół ukraiński Narwa z Narwi w województwie podlaskim. Oni właśnie grali się w zespole folk rockowym, ja mam nawet ich kilka piosenek właśnie na tym komputerze zgranych. Niestety zespół się rozpadł. Jeden przyszedł do rockowego białoruskiego zespołu Niemoralna Propozycja, a drugi to jakiegoś... jakiegoś innego, tym razem polskiego rockowego zespołu, bodajże chyba Echo Puszczyn, ale tego to nie jestem pewien. Jak ktoś będzie chciał kiedyś, to ja tu próbkę mogę pokazać, czy podesłać, czy pokazać na blogach. Tylko proszę dać znać. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Dzień dobry państwu Ja generalnie jestem dosyć rapowy Chwila sprawdzałem tylko czym się to nagrywa Jestem dosyć rapowy Co widać po moich Choćby po moim blogu i po paru innych Myślę rzeczach No i cóż Z tego grona To Kali Peja Pocahontas i tam paru innych Ale musiałbym naprawdę wymienić Dużo osób, a chcę jeszcze tutaj parę rzeczy powiedzieć Lubię sobie posłuchać jakiegoś bluesa Klasycznego w stylu dżemu Z jakichś takich innych gatunków Zdarza mi się perfektu Tak czasem rzadko, rzadko Ale się zdarza Mam fazy po prostu na różne gatunki Na różne piosenki Poszczególnych zespołów Różne single, które po prostu Trwaliły mi się kiedyś Albo w przypadku słyszałam w radiu Nie lubię popu, bo Nie wiem Kiedyś miałam pojedyncze single Które do mnie jakoś Przekonywało mnie jakkolwiek Teraz może przez to, że unikam radia Tam generalnie staram się muzyka na dysku Albo ewentualnie na YouTubie I jak robię sobie składankę na YouTubie No to wiadomo, że leci wedle moich preferencji Z reguły, tak Nawet jeżeli trafia mi się piosenka, której nie znam No to trafia się ona w gatunku Takim jakim mniej więcej słucham Także dlatego też popu Nie lubię folk Bo jest po prostu ciekawie skonstruowany Zwłaszcza jeżeli Na przykład jest podzielony na głosy Albo jest mieszanką czegoś z folkiem No to też brzmi ciekawie No chyba, że jest metalem No to wtedy średnio, bo nie lubię metalu Jakoś po pierwsze się boję go W pewnym sensie, a po drugie No nie przekonuje to do mnie No chyba tak No Lubię softową muzykę, filmową Bo po prostu ma parę fajnych motywów Po prostu zdarzają się ciekawe motywy Które ładnie brzmią I no fajnie się ich słucha Zwłaszcza na przykład Jeżeli w nocy sobie siedzisz I sobie tak w tle to fajnie gra I to robi klimat pewien Zdarza mi się posłuchać Jezu mam milion powiadomień Przez co wybijają mnie z rytmu Zdarza mi się jeszcze posłuchać Jakiegoś dubstepu Ale to tak naprawdę bardzo, bardzo rzadko I to tak Bardziej jeśli chodzi o rap Tylko po prostu był pewien okres Gdzie oni robili Pewnego rodzaju dubstep Wszyscy Na polskiej scenie I myślę, że tylko w takiej formie No i chyba tyle Bo tak

Transkrypcja

Witam serdecznie. Co do wpisu ostatniego, który zazwyczaj się pojawił. Chcę powiedzieć, że również jest taki zespół, jak już mówiłem nieistniejący, ale dla mnie się tak podobał. Nie lubię bardzo rocku, ale jest to jak najbardziej folk z rockiem połączony. Mam również sam folk tradycyjny zespołów białoruskich, z Białorusi, takich jak Kiernica, Biesieda, Kupalinka. No i jeszcze mam też zespoły rosyjskie, zespoły z Rosji. To właśnie grają w folklor, jak najbardziej. Niektóre piosenki zespołu AS, to jest białoruski zespół z Białegostoku, to również niektóre piosenki ma folkowe. Ja akurat nie lubię rapu, nawet i w tych językach, co ja lubię słuchać, tych rosyjskich lub białoruskich lub rosyjskich, to nie lubię. Natomiast lubi właśnie takie ostroczne, takie resorty, niektóre piosenki, nie wszystkie niestety. Ale dwie piosenki. Dużo. Mało bardzo lubię zespół Dobrej Grajki, zespół Time. Wiem, że teraz zespół Wiesna w Głubie też bardzo fajnie tam śpiewają. Nie wiem właśnie tylko jeszcze, jaką muzykę wykonuje ta wokalistka, która śpiewa jakby sama, w sensie, że nie w żadnym zespole. Ale dwie piosenki. Nie lubię też takich bardzo starych piosenek, takich, gdzie bardzo tak przeważnie jakby takie białe śpiewy tak krzyczą. Okej, jeszcze biały śpiew. Jak śpiewają młodzi ludzie, to jeszcze się słuchają. Może to zespół Dobrena, czy zespół Rano. Ale tak już... Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem. Nie wiem.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Witam serdecznie, małe sprostowanie, jeżeli chodzi o piosenki zespołu Kalinka Złót i zespołu Czaromszano, to ja już mam wrzucone na bloga, zespołu Kalinka Złót piosenka Pizmanowa, a zespołu Czaromszano piosenka Tykazała, jak ktoś chce posłuchać. A chcę powiedzieć, że dobrze tu jadę, że troszeczkę obecnie właśnie z tej piosenki Czaromszano podchodzi pod bratanki, bo takie mam wrażenie, może ktoś bardziej, może więcej znawca muzyki się wypowie na ten temat. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

Transkrypcja

Witajcie, moi drodzy. Moimi ulubionymi artystami na to byli, wiadomo, Lady Gaga, Fools Garden i wiele tam innych starszych już nie zliczę, bo jest tylko dużo. A lubię najbardziej Rockset, to jest właściwie zespół, nie wiem, tak właściwie zespół, Ariana Grande, Rihanna i z takich polskich to Beata Koziedrak, Kasia Kowalska.

<3 :* <3

Transkrypcja

Ulubiony artysta, w zasadzie ulubieni artyści Within Temptation i Apokaliptyka od bardzo wielu lat, to są zespoły grające rock symfoniczny.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

Witam, no ja słucham różnych rzeczy, lubię trochę polski rock z lat 80-tych, Lady Punk Perfect, oddział zamknięty, budka soufflera, oczywiście dżem trochę, no już mówiłem Republikę właśnie, niestety już Republika się rozpadła. No i te starsze, od czerwonej gitary właśnie, trochę też, no bo z tych nowych to co po 2000 roku płyt wychodziły, to tylko jeszcze ze słów strachy na lachy, właśnie te punkowe, Pijama Pono, właśnie Farben Lerę, jeśli ktoś słyszał, no i jeszcze Happy Set, taki był zanim pójdę, ten Wrath Wrath, w sensie, no i te nowe stacje radiowe, często, no poza tymi, poza tymi wyjątkami, to te wszystkie nowe utwory co teraz w ogólnodostępnych stacjach radiowych, to moim zdaniem lecą, to moim zdaniem nie warto tego słuchać, bo to jest takie, o niczym te teksty są. A, jeszcze elektryczne gitary też lubię, w latach 90-tych i później też naprawdę dobre te teksty były. Dziękuję.

Transkrypcja

No, elektryczny gitar się kiedyś słuchało, a co do tych piosenek, to nie wszystkie są o niczym tak naprawdę. One zazwyczaj blisko polotą, śpiewają o czym popadnie, no ale dużo jest takich kawałków, które wpadają w ucho i są naprawdę piękne.

Transkrypcja

No, radia internetowe ostatnio słucham, bo takiego radia normalnie dostępnego to już odechciewa mi się słuchać, takich właśnie Open FM, Open.fm, tam są takie stacje różne tematyczne. Polski Rock, Polski Rock Classic, Polski Rock to są te nowsze, a Polski Rock Classic to właśnie tam Perfect, Republika właśnie, Lady Pack, kurczę, Big Sysa tam nawet puszczają, gdzie w radiu, takim z Radius Gret czy RMF FM, gdzie by tam Big Sysa puścili? Bo krytykują system, to już, wie, już się ich nie... No i dlatego takie stacje dobrze, że są te. Można sobie ich posłuchać właśnie. Big Sysa, Kultu, Kultu to, Kult gdzieś w radiu kiedyś leciał, ale to rzadko, na pewno, naprawdę rzadko. Kazik, Kazik też właśnie jest w Taszyckim. No, to tyle w razie.

Transkrypcja

no z tym to się zgodzę na przykład w Radioton, gdzie gram znaczy grałam, bo ja teraz mam problem z znaczy miałam problem no to tam też puszczamy Big Tits Lady Punk, takie tam starsze zależy od no, ale polecam a propos artystów właśnie tak jak mówisz Lady Punk a też Papa Dance czy Papa Dance też bardzo fajny zespół

Transkrypcja

No, Papadelska, słuchało się też. O, działać masz tylko... No, bo w radiu jest cenzura, ale w internetowym radiu już nie musi być cenzury.

Transkrypcja

Ładnie, tam to nawet można balad o ojcyskach puścić, to już jest wielkie. Łohoł!