Ja mam ten problem nawet z sws, choć żadziej. Czasami pomaga, jak chwilę po tym pochodzisz, ruszysz się strzałką minimalnie, zejdziesz i wejdziesz na ścieżkę, te sprawy. Nienawidzę takich akcji, co raz działają, raz nie, ale niestety z tym tak jest.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
A ja z kolei mam inne pytanie. Da się zrobić w reaperze coś jak w protoolsie, że podczas edycji muzycznej jakby dodajemy tempo, jeżeli ktoś mnie dobrze zrozumiał?
Dobra XD to ja się pana jeszcze dokłaenie spytam o co chodzi. Bo ogólnie idea jest taka, że robimy taaaakie zadanie, gdzie trzeba posklejać gotowe utwory muzyczne, tj żeby w jakimś tam takcie wchodził następny utwór i jak Pan nam to tłumaczy na protoolsie to było jakieś dodawanie tempa, ale ja sam nwm o co chodzi, bo możemy sobie przecież tempo zmienić w ustawieniach projektu.
Może tu chodzić o zmianę tempa wewnątrz projektu i to się da, chociaż nie pamiętam jak. Zdaje się, że jest tam coś, co się zwie tempo marker czy jakoś podobnie.
OK to dość proste bo wcześniej nie wiedziałem o co dokładnie chodzi a teraz wiem to znalazłem. Menu wstaw, opcja Tempo/time signature change marker Shift+C t
I jeszcze jedno pytanie. Da się jakoś przemieszczać po tych markerach, by na szybko dostać się do jednego i drógiego i jak taki wrazie czego usunąć?
Ja nie robiłam żadnego zadania ze zmianą tempa, muszę się upomnieć. xd. Jak powiedziałeś, to z początku myślałam, że chodzi ci o tap tempo po prostu, co w reaperze jest zrobione genialnie według mnie, czego i w pt i w logicu brakuje bardzo.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
A bo ty na policealnej jesteśto może inaczej wyglądać i zależy z kim montarz miałaś bo to też różnie. A tak btw jak reaper to zauważyłem fajna rzecz, że możemy sobie dźwięki metronomu wybierać. Ja zaimportowałem sobie dźwięki metronomu z protoolsa, bo wg mnie ten metronom jest elegancki i teraz mam protoolsowy metronom w Reaperku.
Hej, da sięw reaperze ustawić globalne własne dźwięki metronomu. Ja ustawiłem sobie w pewnej sesji przez alt shift m własne dźwięki, ale jak odpaliłem nową sesję to mam domyślny dźwięk reapera.
Da się ustawić tak, że jak wstawiam nowy element na ścieżkę to nie robi mi fade in i fade outu w poprzednim i następnym? Niby w preferencjach odznaczyłem takie pole twórz automatycznie ejście zejście sygnału przy nowych elementach, ale to nie pomogło i dalej się tak dzieje
Hej mam kolejne pytanie. Da się zgrać projekt razem ze stukotem metronomu? Nie prubowałem jeszcze tego ale zadziała jak włączę metronom ctrl+shift+m i dam renderuj miks główny?
This site uses cookies to enhance your experience.