Hej! Hm, a ja mam takie pytanko: mając dwie ścieżki podpięte pod dwa kanały w interfejsie, powinno się nagrywać w mono czy stereo te tracki? Bo jak mam stereo, to kanał 1 jest na jednej słuchawce w odsłuchu, a 2 na drugiej i nie wiem, czy tak ma być czy to jakoś można ustawić potem.
A, ok. Średnikiem i apostrofem markery zaznaczam, a korzystając z ich umiejscowienia muszę dostawić te nawiasy kwadratowe (otwarty i zamknięty) i dopiero wtedy działa to, co piszesz. Dzięki śliczne. :)
Ok, już mam. Ale dziwnie, bo reset nie pomógł... Był jakby trzask, kiedy chciałem przełączyć się między Asio a Wasabi. Nieopatrznie jakiś przycisk musiałem kliknąć w opcjach Asio albo Wasabi przy urządzeniach wejścia/wyjścia. W efekcie jakby rwać dźwięk zaczęło i wywaliło mi połączenie z mikrofonem. Aktualnie po resecie Reaper nie widzi, że interfejs ma 2 kanały. Ktoś wie, co się dzieje i jak temu zaradzić?
Hm, chyba jest ok. Ale dziwne, bo klikając w wyborze kart w Reaperze mi się to "pstryk" zrobiło, a - de facto - częstotliwości mi się wywaliły w systemie faktycznie. Nawet bym nie podejrzewał. Niemniej dzięki, bo w tej chwili zdaje się, że jest ok. :)
Teraz ińsze pytanie: przy parametrach narzuconego efektu od Waves jak wejść w to okienko wyboru, przy którym ocr trzeba użyć? Jak mam otwarte parametry i klikam f6 czy f8 mi normalnie soloed i monitoring włącza.