Mieszamy

Reaper pytania i dyskusja

Założony przez DJGraco 596 wpisów ostatni wpis 2 miesiące temu Strona 15 z 30

#281 1 polubienie

Ale po co następny malutki programik, jeśli np. potem będzie chciał z tymi pociętymi itemami cokolwiek robić?

Po kiego mam instalować następne MB exeków jak mogę zrobić to samo przy okazji robiąc coś z tymi pociętymi itemami jak @żywek napisał

-- (Numernabis):
Z armatą na komary eh, a to samo można w maleńkim programiku jak pisałem mp3directCut osiągnąć.

--

Nie trzeba instalować, bo działa w wersji portable.
DJ Graco, nigdzie nie napisał jakie to są pliki.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Hej, hej!
Fade in i fade out - numerki do wpisania (np. 1.1.2) ktoś ogarnia, która pozycja za co odpowiada? :)

Hej!
Jaki był skrót na wyłączanie i włączanie fx, które wrzucamy na ścieżkę?

Jeśli chcesz wszystkie bypassnąć to b, a jeśli któryś konkretny to stojąc na nim ctrl +b.

Dzięki śliczne. :)

Hej! Hm, a ja mam takie pytanko: mając dwie ścieżki podpięte pod dwa kanały w interfejsie, powinno się nagrywać w mono czy stereo te tracki? Bo jak mam stereo, to kanał 1 jest na jednej słuchawce w odsłuchu, a 2 na drugiej i nie wiem, czy tak ma być czy to jakoś można ustawić potem.

#289 Edytowano

No tak, bo stereo w interfaceach jest liczone jako dwa kanały mono więc to jest dobre zachowanie.

"To" - tj. które - nagrywanie w mono czy stereo? :)

Hej!
Jak wstawiam dwa markery, to jak mogę zapętlić ten zaznaczony zaznaczony fragment?

Chyba w środku się stawiasz i ctrl+r, przynajmniej tak jest w przypadku zanzaczania lewy i prawy kwadrat.

A, ok. Średnikiem i apostrofem markery zaznaczam, a korzystając z ich umiejscowienia muszę dostawić te nawiasy kwadratowe (otwarty i zamknięty) i dopiero wtedy działa to, co piszesz. Dzięki śliczne. :)

Hej!
Pamięć dobra, ale krótka...

Przypomnicie mi, gdzie tam się Osarę i skróty przywracało w Reaperze po jego zresetowaniu? :)

Ok, już mam. Ale dziwnie, bo reset nie pomógł...
Był jakby trzask, kiedy chciałem przełączyć się między Asio a Wasabi. Nieopatrznie jakiś przycisk musiałem kliknąć w opcjach Asio albo Wasabi przy urządzeniach wejścia/wyjścia. W efekcie jakby rwać dźwięk zaczęło i wywaliło mi połączenie z mikrofonem.
Aktualnie po resecie Reaper nie widzi, że interfejs ma 2 kanały. Ktoś wie, co się dzieje i jak temu zaradzić?

Możliwe, że jest jakiś konflikt częstotliwości próbkowania. spróbuj ustawić to samo w Reaperze i Windowsowym panelu.

Hm, chyba jest ok. Ale dziwne, bo klikając w wyborze kart w Reaperze mi się to "pstryk" zrobiło, a - de facto - częstotliwości mi się wywaliły w systemie faktycznie. Nawet bym nie podejrzewał. Niemniej dzięki, bo w tej chwili zdaje się, że jest ok. :)

Teraz ińsze pytanie: przy parametrach narzuconego efektu od Waves jak wejść w to okienko wyboru, przy którym ocr trzeba użyć? Jak mam otwarte parametry i klikam f6 czy f8 mi normalnie soloed i monitoring włącza.

f6 wciskasz nie w oknie parametrów tylko efektu. Tym pod F.

A, faktycznie. Dzięki wielkie. :)