Integracja Eltenowiczów

ulubione jedzenie

Założony przez balteam 340 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Strona 7 z 17

Ja zdecydowanie standardową pomidorówkę bez żadnych udziwnień.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#122 1 polubienie

Zupa pomidorowa-krem jest pyszna! Można faktycznie pić ją przez słomkę, ale jak jest dobrze zrobiona i doprawiona, smakuje niesamowicie!
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#123 1 polubienie

Ojjj taaak <3

#124 1 polubienie

Uwielbiam owoce i warzywa. Wiem, dziwny mogę się komuś wydać xD.
Jak smakują granaty i te inne egzotyki, które wspominacie?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#125 1 polubienie

Granat ma drobniutkie ziarenka, które trzeba wyłuskiwać z owocu, trochę jak słonecznik. Różnica jest taka, że jak się rozgryzie takie ziarenko, to strzela cierpki, ale cudownie ożeźwiający sok.
Ananas jest soczysty, smakuje troszkę, troszeczkę jak nasze owoce leśne, ale to zupełnie inny smak jednak.
Ja też lubię owoce i warzywa. Takie np. warzywa na patelnię czy smoothie z pokrzywy i pomarańczy z miodem... Mmmm...
--Cytat (daszekmdn):
Uwielbiam owoce i warzywa. Wiem, dziwny mogę się komuś wydać xD.
Jak smakują granaty i te inne egzotyki, które wspominacie?

--Koniec cytatu

#126 1 polubienie

Nie, ten sok z ziarenek granata nie jest cierpki, tylko taki kwaśnawo-słodkawy, cierpkie to są te łączenia między ziarenkowe, których się raczej zjeść nie da.

#127 1 polubienie

To już zależy od indywidualnej percepcji. Dla mnie jest ciut cierpkawy.

Daszku- nie nie jesteś dziwny. Smaku nie da się jednoznacznie wytłumaczyć. Byś musiał sam spróbować. Widzisz- ja z kolei nie lubię granatów, a więkrzość tutaj lubi. Każdy ma indywidualny smak. Ananas jest jak dla mnie taki słodkogoszki, ale jak mówię- musiałbyś spróbować.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Ja np też nie przepadam za granatem. Ale co ja lubię z owoców i ważyw?
Lubię jabłka, gruszki, liczi, mango, banany
A zwłaszcza pomidory, krem pomidorowy, jak wyżej ktoś wspomniał, jak się dobrze doprawi to mniam!
A z ważyw to ziemniaki, zwłaszcza pire, frytki, smażonymi ziemniakami też nie pogardzę, marchewki, ale tylko na surowo, gotowane są takie... Dziwne.
Kiedyś próbowałem bataty, jadłem pire z batatów, ale niezbyt mi smakowało, muszę jeszcze kiedyś spróbować frytek batatowych, może to mi przypadnie do gustu?

#130 1 polubienie

Frytki batatowe są super, ale tylko z odpowiednim sosem.
Jak smakuje liczi?

Jst takie hmmmmm. Tródno określić, napewno jest słodkie, ale nie porównam go do żadnego innego owocu, po prostu bardzo specyficzny smak

To ja lubię melony. Lici nie jadłem.

Nooo, melony są nawet nawet.

Julitko wracając do zupy. DObrze jest do niej wrzucić suszone pomidory i pomidory z puszki wtedy jest taka, bardziej aromatyczna.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Melony są zajebiste, z resztą kiwi też.

#136 1 polubienie

Liczi jest takie słodkawo... Coś tam, nie wiem jak to określić ale przy tej słodkości jest coś jeszcze. Uwielbiam liczi. Szkoda, że tylko czasami można je dostać.
Ananasa jadłem, brzoskwinie, mandarynki, pomarańcze też, tych pozostałych nie próbowałem.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#137 1 polubienie

Najlepsze w tym okresie, który mamy teraz to są blendowane truskawki ze śmietaną lub kefirem.:D

A tak.
Ja do tego jeszcze banana dodaję.

A liczi dobre jest!

Melony też,
a kiwi nie lubię.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

#139 1 polubienie

Teraz właśnie jest okres na truskawki i o tej porze są najlepsze.

ja koooooooocham azjatyckie kuchnie, ale naj bardziej wietnamską.
u mnie jest dobra właśnie wietnamska restauracja.