Integracja Eltenowiczów

ulubione jedzenie

Założony przez balteam 340 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Strona 10 z 17

Ja też Julitko lubię torty i chyba właśnie takie jak Ty, gdzie gurują owoce i bita śmietana lub inne lekkie kremy. Lubię, kiedy ciasta nie jest bardzo dużo, kiedy nie dominuje tortu, najlepiej mało biszkoptu i puszysty lub nasączony, ale też nie przesadnie. I bez kokosu. Czekoladowym tortom mówię nie.
Szanuję zdanie innych, co nie oznacza, że nie mogę mieć własnego.

A gdzie można kupić blok? Bo ja się z tym nie spotkałam. Nawet nie wiem, jak wypada w porównaniu.

#183 1 polubienie

Lubię chińszczyznę, ale mam co do niej swoje wymagania. Bardzo lubię sajgonki, rybę w cieście i kurczaka w cieście kokosowym, ale ważne są proporcje i to, by nie było ani za dużo sosu, ani za tłusto.

#184 1 polubienie

Ja np. nie lubię, gdy tort jest nasączony, zwłaszcza alkoholem. Już wolę, jak jest suchy.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#185 1 polubienie

a ja lubię torty z owocami najbardziej z truskawkami i malinami.
marzenia się spełniają.

#186 2 polubienia

Lubię torty śmietanowe i z owocami. Te wszystkie kajmaki, snickersy, nasączane alkoholem itp zjem, ale bez dużej przyjemności.

#187 1 polubienie

o proszę, a jak na przykład zapatrujecie się na rodzynki w cieście?
marzenia się spełniają.

#188 1 polubienie

Jeśli nic mokrego w tym cieście oprócz nich nie ma albo jeśli całe ciasto jest przesłodzone, to wolę nie oglądać.

#189 1 polubienie

ja też nie lubię.
marzenia się spełniają.

Od bidy zjem, ale nie przepadam i wolę szczegulnie w serniku by ich nie było, ale w murzynku to w ogóle nie lubię.
--Cytat (marcysia):
o proszę, a jak na przykład zapatrujecie się na rodzynki w cieście?

--Koniec cytatu
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#191 2 polubienia

Rodzynki w cieście, podobnie jak wszelkie bakalie, są pyyycha!

#192 1 polubienie

A mieszanka studencka i musli?

Musli nie lubię i nie jadam.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#194 1 polubienie

musli ja też nie lubie.
marzenia się spełniają.

#195 1 polubienie

Cześć jesli chodzi o to co lubię to 100% kuchnia włoska. Głównie makarony, ale też pizza. Nie przepadam za wydziwnionymi połączeniami smakowymi co nie znaczy, że nie spróbuję. Nienawidzę oliwek jakoś to mi nie przypadło do gustu w ogóle. I jeszcze co do serów powiem. Hitem ostatnich miesięcy jest dla mnie ser haloumi który naprawdę polecam a tak to ser pleśniowy podsmażony to jest coś pięknego :)

#196 1 polubienie

Za oliwkami też nie przepadam.

A ja uwielbiam.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#198 1 polubienie

Bardzo lubię oliwki, zwłaszcza w dobrej zapiekance/tarcie i na pizzy.

#199 2 polubienia

Nie przepadam za oliwkami. ZJeść zjem, jak prawie wszystko, czego nie lubię zresztą, ale dupy mi to nie urywa, nie urywało i prawdopodobnie nie urwie.

#200 2 polubienia

oliwek też nie lubię.
marzenia się spełniają.