Czy można jeszcze uruchomić windows update w windowsie 7?
Back to Systemy (Windows)#1 magmar Archived
WItajcie, Jak w temacie.
Potrzebuję dokonać jednej aktualizacji, którą mam na dysku, aby moja karta muzyczna była wykrywana przez windows 7. Czy macie może pomysł jak uruchomić windows update?
#2 misiek
Z poziomu systemu już nie działa?
#3 stefan
Trochę nie rozumiem sformułowania aktualizację, którą mam na dysku.
Właśnie sprawdziłem Windows Update, kliknąłem sprawdź aktualizacje i się po dłuższym czasie wyszukały, także działa.
#4 magmar Archived
Tak aktualizację mam na dysku.
Chodzi o plik umożliwiający sprawienie, że moja karta będzie kompatybilna z windowsem.
Nie mogę go tu podesłać, bo plik jest zbyt duży.
#5 magmar Archived
A oto co mi wyskoczyło jak próbowałam aktualizować:
---------------------------
Autonomiczny Instalator rozszerzenia Windows Update
---------------------------
Instalator napotkał błąd: 0x80070422
Weszłam na stronę MS i przeczytałam co zrobić i chyba coś robię nie tak, bo mnie to nie działa, poniżej procedura:
Przed aktualizacją systemu należy usunąć wszystkie pliki z folderu Software Distribution z katalogu Windows. Dopiero wtedy uruchomić aktualizację. Jeśli, któreś pliki z ww. folderu nie chcą się usunąć, należy na chwilę wyłączyć usługę Windows Update, spróbować usunąć pliki i ponownie ją włączyć.
1. Spróbuj użyć narzędzia do rozwiązywania problemów z usługą Windows Update dostępnego tutaj.
2. Upewnij się że masz dobrze ustawiony czas i strefę czasową.
3. Jeżeli masz problem z zainstalowaniem specyficznej aktualizacji spróbuj ją pobrać i zainstalować offline używając tego linku. Aby skorzystać z tej możliwości musisz użyć do tego przeglądarki Internet Explorer.
4. Sprawdź czy poniższe usługi są włączone i pracują poprawnie:
Naciśnij Win + R i wpisz Services.msc i naciśnij Enter, sprawdź czy te usługi są włączone:
·Windows Update
·Usługa inteligentnego transferu w tle
·Usługi kryptograficzne
·Instalator modułów systemu Windows
5. Tymczasowo odinstaluj program antywirusowy (upewnij się wcześniej, że dysponujesz nośnikiem instalacyjnym i ewentualnie kluczem produktu, aby móc je później przywrócić).
6. Spróbuj zaktualizować system po uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu.
#6 magmar Archived
A windows update mi nie działa więc nie wiem co zrobić.
#7 stefan
Tak na szybko to bym spróbował porady z tego filmiku. A jak się nie uda to trza szukać po necie informacji dotyczącej konkretnej aktualizacji po numerze, bo są czasem jakieś zależności, że można daną poprawkę zainstalować, jeśli wcześniej zainstalowano inną.
https://www.youtube.com/watch?v=Z9f6DJR9TbQ
#8 magmar Archived
Dziękuję, film pomógł przynajmniej w tym.