Poznani Eltenowicze - kim dla was są?
Back to Integracja Eltenowiczów#21 Julitka
Nikt od nas nie wymaga deklaracji, czym Elten jest, a czym nie. :)
Obecnie mam tu kilkoro znajomych bliższych i sporo anonimowych nicków, o których coś tam wiem.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#22 Elanor
Ja tu nie znałam absolutnie nikogo. Ale naprawdę nikogo. W ogóle środowiska nie znałam.
Poznałam kilka osób, których teraz nie wyobrażam sobie nie znać. :)
#23 Paulinux
Ja właśnie też. I chociaż obecnie niekoniecznie na Eltenie musimy mieć kontakt, nie ma ani jednego dnia, w którym o żadnej z tych osób nie pomyślę.
#24 magmar Archived
A ja powiem coś niestandardowego, oprócz kilku przyjaźni, które zawarłam, kilku ciekawych znajomości poznałam autora tekstów piosenek przeznaczonych dla mnie.
Powiem inaczej pewien eltenowicz pisze mi piosenki.
Jedna już dorobiła się muzyki i aranżacji, druga pofrunęła do kompozytora, a trzecia czeka na swoją kolej.
Dzięki temu zawarłam ciekawą, muzyczną znajomość z aranżerem od którego się wiele uczę i zakupiłam sobie akcesoria do nagrywania dźwięku, kartę, mikrofon, ekran akustyczny itd.
Muszę Wam powiedzieć, że zawsze o tym marzyłam i w najśmielszych snach nie przypuszczałam, że to mógłby dać mi Elten, albo inny portal społecznościowy.
I wiecie co, jestem po prostu dumna.
Co z tego wyjdzie nie wiem, ale czuję, że jestem na fali po prostu...
#25 nuno69
Poznałem dwie bardzo ważne dla mnie osoby. reszta to tak o, może być, ale równie dobrze może być.
#26 magmar Archived
Nuno, choć nie powiedziałam tego wcześniej, Ty jesteś pierwszym Eltenowiczem dzięki któremu zostałam na platformie.
Miałam różne upadki i wzloty, ale dzięki Tobie zostałam i cieszę się, że nasza przyjaźń trwa już prawie 2 lata.
#27 nuno69
Jezu, dwa lata? :O
#28 magmar Archived
No prawie, jeśli o tym mówisz.
#29 jamajka
Ja wiele osób jakośtam kojarzyłam z internetu, ale nie znałam. Poznałam przez elten i dobrze, bo to są bardzo ważne znajomości. No i oczywiście przyjaźń znalazłam, nie jedyną w moim życiu, ale akurat taką, która była mi w tamtym czasie bardzo potrzebna, no i oczywiście jest nadal. I będzie, bo też sobie raczej nie wyobrażam nie znać tych paru osób, które tu znalazłam. TYch ludzi nie jest dużo, bo ja rzadko przez internet umiem siętak bardzo zapoznać, ale kilka jest.
#30 pates
Poznałem przez eltena kilka osób, z którymi utrzymuję dobry kontakt, bym powiedział, że bardzo dobry
#31 Paulinux
Ja w sumie pośrednio lub bezpośrednio przez Eltena, jak się nad tym dłużej zastanowię, poznałam większość znanych przeze mnie normalnych niewidomych. Wcześniej znałam tylko parę normalnych osób z Tynieckiej, a tam ich jest jak na lekarstwo, więc przez długi czas nie miałam z kim gadać i od kogo czerpać wiedzy
#32 magmar Archived
Mi się stało coś dziwnego, choć niektórych użytkowników nie widziałam w życiu realnym czuję z nimi więź.
#33 Agata.d
Wszystko zależy od osoby, Jedni są przyjaciółmi, inni znajomymi,
#34 cinkciarzpl
Z tymi więziami to mam podobnie jak Magmar.
Czym dla mnie jest Elten? Wygodną społecznościówką z ciekawymi inspirującymi ludźmi od których można się czegoś dowiedzieć. Jest tu na pewno trochę osób, które na swój przekorny sposób lubię, sympatyzuję z nimi i chciałbym poznać, choć nigdy do nich nie napiszę, jest trochę osób zupełnie nowych, które poznałem tu, trochę odnowionych kontaktów. Jest też osobnik, którego poznałem w ten sposób, że od dawna obserwowaliśmy swoje posty tu i tam, poglądy po czym jakoś tak przy zupełnie innej okazji nawiązaliśmy kontakt i okazało się, że każdy myślał cholera, trzeba się odezwać, ale jakoś tak każdy czekał. Wniosek. „Nie czekaj, nie zwlekaj zamów zadzwoń”. :D
#35 djsenter
Tiaaa, zgadzam się z poprzednikiem.
Poznałem ostatnio gościa, z którym w tylu rzeczach się zgadzam, tyle nas łączy, że normalnie sam w to nie mogę uwierzyć.
W ogóle przez lata poznałem prawie że rodzine, z kilkoma osobami jestem bardzo blisko.
#36 biedrona333
ja też tutaj zawarłam takie czystokoleżeńskie znajomości miłości tutaj nie znalazłam
#37 Monte
Znajomi.
#38 pates
Z kilkoma osobami, które poznałem na eltenie mam bardzo bardzo dobry kontakt i często prawie codziennie sobie rozmawiamy. No może troszkę żadziej, ale jednak często. Z innymi oczywiście też, ale nieco żadziej. Ale poznałem tutaj kilka wartościowych osób.
#39 Tygrysica
Poznałam tu co najmniej dwoje ludzi, których nie zawaham się nazwać przyjaciółmi.
#40 Zuzler
Ja bym tylko chciała delikatnie wtrącić, że spora część wpisów w tym wątku pokazuje, że mimo wszystko, mimo że tyle się narzeka, to ludziom ten Elten potrzebny jest i daje wiele dobrego.