inne

Jak tam u was sytuacja z psem?

Started by balteam 138 posts last post 2 years ago Page 6 of 7

#101 2 likes

Mamy gorsze dni, czy wstało się lewą nóżką? Dla ciebie ostatnio wszystko i każdy jest dziwny. Z jakimi poglądami? Rozmawiam jak wszyscy i też próbuję dowiedzieć się wielu rzeczy. A co do tego, czy powinienem tu być, czy nie to sorry, ale to nie twoja grupa.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Kończąc sprawę imienia, da się to zrobić, jedna osoba zmieniała na zupełnie inne i pyklo, ale mi się nie chce, zwłaszcza, że to jest mój pierwszy pies, z drugim bym mógł testować, bo bym był bardziej doświadczony i jeśli teraz będzie jakiś problem, to bym się zastanawiał na ile to sprawa imienia.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie da się, bo mieszkam teraz tu, gdzie mieszkam i są problemy o różne rzeczy, więc nawet nic nie próbuję ogarniać.

Krystian, tak z ciekawości, jak reagują te pieseły jak wchodzi sobie taki rekrut do tego, kojca, czy co to tam jest? One są wszystkie na raz tam, czy pojedynczo się do nich chodzi, bo są w oddzielnych boksach?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Nie chodzisz po kojcach, psa bierze trener i ty podchodzisz już do trenera.
Na początku psy są mocno eksploatowane, bo są powiedzmy przy ławce i sporo ludzi w ciągu dnia z nimi chodzi.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

No jasne, tak generalnie lepiej zostać przy imieniu nadanym od szczeniaka, ale gdyby ci się wybitnie nie podobało, bo serio ludzie mają dziwne pomysły to lepiej to imię zmienić. Ja sobie nie wyobrażam by mój pies wabił się np- Dolar. Tak, spotkałem psa o takim imieniu.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

#107 1 like

Witajcie, no i niestety Miszka pójdzie bardzo szybko na emeryturę, ponieważ ma problemy z oczami, szkoda, że akurat po pół roku jej sięte problemy zaczęły dziać, wtedy się już z psem jest dobrze człowiek zgrany.
Staram się o drugiego piesa,a Miszka, będzie piesełem zwykłym niedługo.

Ojejku... Przykre
-- (balteam):
Witajcie, no i niestety Miszka pójdzie bardzo szybko na emeryturę, ponieważ ma problemy z oczami, szkoda, że akurat po pół roku jej sięte problemy zaczęły dziać, wtedy się już z psem jest dobrze człowiek zgrany.

--

W sęsie co ma z tymi oczami? Jakoś słabo widzi czy coś?
-- (balteam):

--

Czy zostaje pieseł u ciebie?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Pewnie kupili psa tanio, nie wykonali odpowiednich badań i stało się. Mój pies ma postępowy zanik siatkówki, ale ten proces się zaczął u niego gdy skończył 10 lat
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

@Balteam Przykre. Zachowasz ją?
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

#115 1 like Edited

Postępujący zanik siatkówki, badania były wszystkie dobrze wykonane, niestety za późno domyśliliśmy się, że coś ze wzrokiem nie tak.
Jeśli psy mają robione badania genowe, to u niektórych da się tą horobę wykryć, albo raczej szczeniaki od takiego psa nie są brane na szkolenie, problem tylko taki, że ok 50 genów odpowiada za tą horobę, a umiemy zidentyfikować kilka.
Jest puki co jedna terapia, która hamuje utratę wzroku, mało kto ją w Polsce robi, Misza będzie mieć ten zabieg, ale na psa przewodnika już jej to nie pomoże.
Misza zostanie z nami jakiś dłuższy czas, potem trafi do rodziców mojej dziewczyny.
No, ale fajnie, że miałem możliwość oddania psa żeby fundacja znalazła dom.

Takie sytuacje będą, fundacje nie mają własnych hodowli, szukają psów w różnych miejscach. Właściciele hodowli zapewniają, że pies ma zdrowych rodziców. Na dużą ilość badań nie ma pieniędzy, itd. Amerykanie wykonują wiele badań zanim pies będzie tresowany na przewodnika, tylko to ogromne koszty.
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.

Jak się z orientowaliście, żecoś jest nie tak?

Szczekała albo chciała się wyrywać do czegoś, czego nie było.

Byłem w dniu dzisiejszym na dopasowaniu psa przewodnika. Decyzję będę miał w poniedziałek najprawdopodobniej, ale poznałem Zefira, próbnie chodziło mi się z nim bardzo fajnie, szedł w miarę moim tępem i widać, że to spokojny nie bardzo nadaktywny pies.