PSE Forum mieszane

Wrzuć to na grilla!

Started by senek1991 69 posts last post 4 years ago Page 2 of 4

Transcription

Barbeque'a, co to jest? O tym też nie słyszałem.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Barbecue jest, hmm, dobry kiedy masz zagrychę, czyli jakby komponuje się z różnymi innymi smakami, ale tak sama kiełbacha z sosem barbecue to nie, nie, nie, barbecue, eh, niezbytnio niestety, nie, nie, nie gustuje.

Senter San

#23 1 like

Transcription

Co do rzeczy, które lubię jeść z grilla, to będzie tylko kiełbasa, ponieważ nie miałam jakoś okazji, aby jeść coś innego, a ta kiełbasa to tak najlepiej jakby była tak mocno spieczona.

"Ich kann nur für das kämpfen, was ich liebe, ich liebe nur, was ich respektiere, ich respektiere nur, was ich verstehe".

Transcription

O tak, mocno spičená kielbasa, to jednoducho sa spíš zadovolí. A tak, na mojom dynesie to... ...davek spáža za pár rúkí, to je všetko dobré, ...toko, chybano, ako chybinci muškujú. ...Ale to je všetko dobré.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witajcie! Cóż ja lubię z grilla? Za kiełbachą nie trzepadam, nie jestem jej fanką. A zjeść zjem. Bardzo lubię karkóweczkę, do tego jakąś suróweczko-sałateczkę i ogórki z curry, pycha pycha mniam. Do tego lubię też skrzydełka z kurczaka, bo też się tak u nas robi. I rybę. Rybę zjem, bo ogólnie ryby nie lubię, ale rybę zjem tylko jak mój tata ją ugrilluje, bo robi ją po prostu najmniamniej na świecie, najpyszniej, jak się tylko da. No i chyba tyle. Tak. Co ja tak zgrilla? Jeszcze lubię czasem taki chleb upieczony, też na grillu jest dobry, bo jak pojem takiego tłustego, no to robię taki chlebek. Chyba, że to jest wrzuć na grilla, to nie będę o ognisku gadać. No. No. Ale... Dobra. Tyle. Pozdrawiam.

Transcription

Powiem Ci, że jesteś drugą osobą, którą znam, która nie przepada za kiełbasą, tylko że jeszcze jedna osoba, którą znam, no to w ogóle nie tchnie kiełbasy, bo nienawidzi kiełbasy. Także, no. A ja właśnie w ledóweczce mam taką dobrą kiełbaskę. Co prawda ona nie jest, że tak powiem, z grilla, ale zawsze można byłoby ją podpiec, no nie? No, także na razie tyle.

Transcription

Witajcie! Wczoraj właśnie byłam w strefie relaksu z koleżankami. No i wrzuciliśmy sobie na grilla kiełbasę. Ja sobie jeszcze chciałam wrzucić chleb, ale nie wyszło. Dobre było z musztardą. Pycha!

Transcription

No to fajnie, bo musiałaś się nieźle najeść w takim wypadku. Taka kiełbasa to zawsze coś.

Transcription

Witajcie, a propos grilla. To dobra jest grillowana pierś z kurczaka. Też są fajne grillowane serduszka. One się smaży, także one są po tym chrupiące jak normalnie chipsy. A co do grilla, to dzisiaj na klasie będziemy mieli kiełbasę z grilla, gdyż kupiliśmy kiełbasę dwa tygodnie temu. Ona jest ważna do jutra. Miał być więcej osób na grillę. Okazało się, że tylko my we dwójkę grillowaliśmy. No więc na dzisiaj i jutro, czy jak to zobaczymy, ile osób będzie jadło kiełbasę, mamy na dzisiaj do wieczór zaplanowanego grilla.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

Witajcie! Ostatnio na grillu, jakieś 3 tygodnie temu, około, nie pamiętam, zresztą mało istotne, ale miałam okazję jeść takie, to było w takim kubełku, jak dają w KFC te kubełki z nóżkami, skrzydełkami i to był taki miks, ale to było właśnie na grilla. I to było bardzo dobre. A dobrych parę lat temu jadłam 3 pyszne żeberka, które były w marynacie musztardowo-miodowej. No po prostu miód malinka. Mówię Wam, że pojadłam sobie niesamowicie, bo to było pyszne. Mogę jeszcze jeden taki przepisik podać. Wiem, że są osoby, które lubią ziemniaki pieczone z ogniska, to nie jest grill, ale z ogniska, ale można je też upiec na grillu w ten sposób, że przekrawa się takiego ziemniora na pół, wkłada się do niego coś, na przykład jakiś kawałek boczku, jak ktoś lubi boczek z grilla albo lubi boczek, ale z czymś jakby, wkłada się między te połówki ziemniaka i składa się to wszystko we folię. I wtedy te ziemniaczki we folii można upiec na grillu. Wiadomo, że to nie jest to samo, ale jednak. No i bardzo dobry jest sum z grilla. Wszyscy tak jedzą w strągi, a ja powiem tyle, że sum jest najlepszy jak dla mnie, bo można go bardzo fajnie, w... w... no jak to się nazywa, no... no... wy oś... żeby, żeby, no... wyczyścić z ości. No i dobry jest. Dobry jest, jeszcze jak jest dobrze zrobiony, to naprawdę Wam polecam. No, to chyba tyle, co... jeszcze szaszłyki z grilla też są bardzo dobre. No, niam. No. Pozdrawiam.

Transcription

Nie no, to z szaszłyki to ja też lubię i to bardzo, no szczerze powiedziawszy dawno już nie byłem na grillu, jakoś tak po prostu wyszło, więc Mateuszu mam nadzieję, że kiełbasa Ci smakowała.

#32 1 like

Transcription

Nie wiem czy wymieniałem, ale lubię szaszłyki, chociaż rzadko je jem, ale są ciekawie skonstruowane.

Ja z grilla lubię soczystą, pyszną, dobrze wypiczoną karkówę.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

O ja też. Karkóka z musztardą mniaaam!
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Transcription

Dzień dobry. Jejku, ile mi powiadomień przychodzi przez te pisanki, to się w głowie nie mieści. Przyszłam Wam powiedzieć, że ja jestem za grillowaniem. W zeszłym roku, w marcu, kupiłyśmy z rodzicielką działkę, właściwie trochę wcześniej nawet. I rzeczywiście cały ten sezon grillowy, no, były grille. Najbardziej chyba lubię kurczaka, jakieś chleb z ogniska, to na przykład ziemniaki. Nie przepadam za kiełbasami ogólnie. Zjem jak jest, no bo to tak tradycyjnie, czy kiełbasa, czy jakiś baczek, czy coś, no to jak już jest, to zjem, ale nie. I bardzo lubię też warzywne, jakby, potrawy na grillu. Przez okres, kiedy byłam wegetarianką, byłam nią od czerwca do końca sierpnia, więc w tym okresie było dużo tych spotkań grillowych. I rzeczywiście różne rzeczy kombinowałam, ale to mogę jakby, jeśli ktoś jest zainteresowany, opowiedzieć tak prywatnie, bo tutaj, no, nie musi to nikogo interesować. No. Tyle wam miałam do zakomunikowania. Dobranoc!

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Ryba z grilla też jest dobra.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

O nie, nie rybka, w zeszłym roku pstrąga jadłem i to nie moje klimaty.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Transcription

Υπότιτλοι AUTHORWAVE

Zasadniczo też nie, ale chlebek z grila się zje, ewentualnie karkówkę.
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.