EltenLink

#101 lalar123

Ja gdybym programować umiał zrobił bym grę o snach. Bo jeszcze nie widziałem gry auio bądź tekstówki gdzie bohaterowie wchodzą do krainy snów. A może znacie jakąś tekstówkę dostępną oczywiście mówiącą o snach?

Tak, drodzy słuchacze, wygląda na to, że nawet w przeszłości bez aplikacji ani rusz. Ale Jonasz wie, że to nie jest jego miejsce – choć historia jest fascynująca, ma do załatwienia coś innego…
2023-10-05 12:10

#102 martinus

Co do gier pokemon, zna ktoś jakąś, która jest wzorowana na anime? Jeśli taka jest chciałbym wypróbować, oczywiście, jeśli dostępne. Ja słyszałem tylko o fire ash. Ale nie wiem, jak tam jest z dostępnością.

May the force be with you!
2023-10-14 21:58

#103 LordKiller Archived

Ja bym zagrał w Battle field bad company 2, battlefield 1, battlefield 2, battlefield 5, to napewno i pewnie coś się jeszcze znajdzie.

2024-07-06 13:49

#104 johnson

Oprucz baribari racing brakuje mi kolejnych wyścigów z różnymi powerupami typu turbo, strzały i coś, o czym jeszcze nie wiem. Przypomniałem sobie o kolejnym tytule, który dzieje się w wodzie. Renegade Racers się to nazywa. Więcej o niej tu, a info hyba można się domyślić skąd.
Renegade Racers jest grą wyścigową, opracowaną przez zespół Promethean Designs. Produkcja pojawiła się między innymi na platformie PC i PS1, a jej wydaniem zajęła się firma Interplay.
Fabuła
W Renegade Racers gracze otrzymują zaproszenie na mistrzostwa zorganizowane przez niejakiego Bucka Billionaire'a. W turnieju, którego uczestnicy ścigają się poduszkowcami, biorą udział rozmaite osobistości – mowa między innymi o kowboju, gangsterze, tancerzu czy tajnym agencie i szalonym naukowcu; oczywiście sam Buck nie mógł sobie odmówić stanięcia w szranki z najlepszymi.
Mechanika
W wydanym na platformie PC i PS1 Renegade Racers zmagania obserwujemy z perspektywy trzeciej osoby (TPP). W trakcie zabawy wcielamy się w wybraną postać (początkowo twórcy oddają do naszej dyspozycji jedynie szóstkę zawodników, jednak w miarę postępów odblokowujemy kolejnych uczestników turnieju) i zasiadamy za sterami poduszkowca, walcząc o zwycięstwo na jednej z sześciu tras.
Oprócz klasycznych wyścigów, w których sukces gwarantuje przekroczenie linii mety na pierwszej pozycji, w grze znalazło się miejsce na inne typy zawodów, gdzie zwycięstwo zapewnia między innymi przeskoczenie wymaganej liczby przeszkód czy spędzenie w powietrzu określonego czasu; nie brakuje tu również starć jeden na jednego. Model jazdy ma zręcznościowy charakter, a na trasach porozrzucano power-upy, dzięki którym możemy zdobyć przewagę nad oponentami; mowa na przykład o rakietach, minach czy choćby tarczy chroniącej nas przed atakami wrogów.
Tryby gry
Renegade Racers posiada kilka wariantów rozgrywki. Podstawowym jest Arcade Mode, gdzie na ukończenie czeka kilkadziesiąt wyścigów o rosnącym poziomie trudności. Oprócz tego w grze pojawia się Quick Race, czyli szybki wyścig, który możemy stoczyć zarówno z przeciwnikami kontrolowanymi przez AI, jak i z drugim graczem, oraz High Score, gdzie walczymy o zdobycie jak największej liczby punktów.
Kwestie techniczne
Trójwymiarową grafikę wydanego na platformie PC i PS1 Renegade Racers utrzymano w kreskówkowej stylistyce. Zmaganiom towarzyszy dynamiczny soundtrack zagrzewający do walki o zwycięstwo.
Intro jest humorystyczne i cała zabawa przyjemna. BGM fajnie dobrane. Oczywiście głośność na 0, ale hyba wersja na PSX była zapisana na ścieżkach, ale już nie pamiętam. Nasuwają mi się powoli pewne tytuły, ale może kiedy indziej o nich napiszę.

Edited 2024-07-16 19:12

#105 Zuza

God of war, Final Fantasy 5, 6, 7, Chronotrigger, Wiedźmin 3

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2024-08-12 18:41