Uwaga! Zmiana nazwy i adresów portalu
Back to Archiwum Eltena#1 pajper
Drodzy Eltenowicze!
Podjęte zostały decyzje o zmianie nazwy niniejszego portalu oraz jego adresów Internetowych. Poniżej znajdują się szczegóły.
1. Od dnia 24 października 2020r, portal Elten Network zmienia nazwę na EltenLink.
2. Na potrzeby niniejszego portalu, zarezerwowane zostały nowe domeny:
* elten.link - strona www projektu,,
* elten.blog - przestrzeń blogowa,
* elten.me - przestrzeń adresów E-mail.
3. Oznacza to, że blogi zmienią swoje adresy z
user.eltenblog.net
na
user.elten.blog,
natomiast adresy e-mail zmienią się z
user@elten-net.eu
na
user@elten.me.
Powyższe zmiany zaczną obowiązywać od 24 października.
4. Dotychczasowe adresy blogowe i E-mail zostaną utrzymane do 24 sierpnia 2021r. Oznacza to, że adres
user.eltenblog.net
będzie przekierowywał na adres
user.elten.blog,
wiadomości e-mail wysłane zaś do użytkownika
user@elten-net.eu
będą przekazywane do użytkownika user do wskazanej powyżej daty.
5. Pod adresem
elten.link
zostanie utworzona nowa strona www portalu.
6. W związku ze zmianami adresowymi, od 1 stycznia 2021r przestaną działać wersje Eltena poniżej 2.4.
Jednocześnie informuję, że uzbierane do tej pory środki pozwolą na utrzymywanie funkcjonowania portalu przynajmniej do dnia 26 sierpnia 2021r. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy postanowili wesprzeć tę inicjatywe.
Z uszanowaniem,
Administracja portalu
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#2 paulinabuczynska98
A jeżeli ja używam wersji 2.3.7 i nie mogę zaktualizować eltena do wersji 2.4, to znaczy, że od stycznia mam w ogule nie używać eltena?
#3 mucha
jak to nie możesz zaaktualizować?
#4 paulinabuczynska98
No po prostu nie mogę. Mam zainstalowanego antywirusa comodo i po prostu nic nie mogę przez niego zrobić. Ani zmienić awatara, ani zaktualizować eltena. Po prostu się nie da. Jak chciałam zrobić aktualizację to ostrzegał mnie przed chakerami i tym, że może mi zostać wykradzione hasło.
#5 gadaczka
Wersja .4 pojawi się dopiero 24 października.
#6 paulinabuczynska98
I co z tego, że się pojawi, i tak będzie musiał mi ktoś widzący pomuc zainstalować, bo sama tego nie umię zrobić.
#7 lukasz1993258
ale co zainstalować?
#8 lukasz1993258
trzeba innego antywirusa, jaki masz system
#9 misiek
Defender tylko miałczy o potencjalnym zagrożeniu, ale mimowszystko można odpalić instalkę Eltena. Zmień antywira.
#10 pates
Wywal to ścierwo za pomocą ocra z nvda, albo z pomocą oka.
#11 zvonimirek222
O ile masz teamtalka, jestem gotów przyjść na jakiś serwer i ci z tym pomóc.
Miałem doświadczenie z usuwaniem takich nader opiekuńczymi antywirami.
Pozdrawiam,
Zvonimir
-- (paulinabuczynska98):
I co z tego, że się pojawi, i tak będzie musiał mi ktoś widzący pomuc zainstalować, bo sama tego nie umię zrobić.
--
#12 Julitka
W ostateczności można przecież odinstalować Eltena, pobrać nową instalkę i zainstalować znów. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#13 paulinabuczynska98
Nie, nie mam teamtalka A system mam windows 8.
#14 Lowca_Androidow
Nadal nie wiemy jakiego antywirusa posiadasz, śmiem twierdzić, że to avast
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#15 zvonimirek222
Wiemy, czytaj post #4 ze zrozumieniem.
-- (Łowca_Androidów):
Nadal nie wiemy jakiego antywirusa posiadasz, śmiem twierdzić, że to avast
--
#16 Lowca_Androidow
Dzwonimirku, można zwrócićuwagę bez przytyków, czytałem, ale przeleciało i niedosłyszałem.
comodo to jużnie ten antywirus co kiedyś, jest nadwrażliwy, blokuje zbyt dużo i zbyt wiele fałszywych alarmów, poza tym dość ciężki jest, poszli nie w tym kierunku co trzeba.
Windows 8 posiada wbudowanego defendera i całkiem nieźle się sprawuje.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#17 lukasz1993258
no ja mam defendera, i bardzo dobrze mi działa.
#18 Lowca_Androidow
Ja od kiedy tylko siępojawiłjako Microsoft Security Essentials używam tylko tego antywirusa, aktualnie Defender jest jego rozbudowaną i usprawnioną wersją.
#19 misiek
No właśnie nie, bo pewnie antywir nie pozwala jej w żaden sposób uruchomić instalki, lub co gorsza nawet jej pobrać.
-- (Julitka):
W ostateczności można przecież odinstalować Eltena, pobrać nową instalkę i zainstalować znów. :)
--
#20 pates
A gdyby tak przez cmd z poziomu instalki systemu wywalić mu pliki?