EltenLink

Funkcje premium

Back to EltenLink

#161 magmar Archived

Witam,
Chciałabym zapytać o niektóre funkcje, które nie są dla mnie do końca jasne:
1.
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem.
Co to oznacza w praktyce?

2.
* Podpinanie zewnętrznych domen do blogów na Wordpressie,
(Czy gdyby został wykupiony pakiet srebrny blog nie miałby w swoim adresie, sygnaturze, czy jak zwał tak zwał odniesienia do ELtena?
Skoro zewnętrzna domena zostałaby wykupiona.

2020-09-12 10:25

#162 balteam

Co do platyny, może warto jednak rozważyć tą transkrybcję głosowych for na tekst? Z tym, że osoby, które zapłacą minimum 100 zł, mają dostęp do transkrybcji. Wtedy kogoś zachęcimy do zapłacenia 100 zł, a jak Elten będzie popularny i pojawią się fora głosowe na wielu grupach, no to ludzie sami niektórzy może zapłacą 200 zł żeby swoją potranskrybować trochę.
Co do usuwania wiadomości. Możesz kliknąć usuń wszystkie wiadomości, ale niektóe zabezpieczone przed usunięciem, nie znikną mimo kliknięcia w tą opcję. Mam nadzieję, że w miale zrozumiale wyjaśniłem.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-09-12 10:47

#163 magmar Archived

Tak, dziękuję.

2020-09-12 12:11

#164 edigorn

Witam serdecznie,

przyglądam się dyskusji i widzę spore ryzyko wpłynięcia na mieliznę. Propozycje w większości nie spinają mi się w logiczną całość. Wręcz przeciwnie...

Zrzutka na serwer pokazała, że w tym stawie są marne szanse na złowienie solidnego suma. Wszystko było za FREE, kasy nie było. Serio ktoś sądzi, że wycinając jakieś pierdołki z programu i oferując to za kasę forsa zacznie płynąć stałym strumieniem? Elten vel Deja vu.

Inaczej pisząc, mam wrażenie, że to już kiedyś się zdarzyło. Simplito, Klango przetarło już ten szlak. Historia lubi się powtarzać (banał, wiem). Skoro w tym stawie nie ma ryb, koniecznością staje się wypłynięcie na inne wody. Do tego nawiązywała moja propozycja w innym wątku. Odnosząc się do propozycji Dawida, jak najwięcej możliwości w wersji darmowej. Za każdą wycinkę z ELTEN'a jakiejś funkcji i uczynienie jej płatną, należy spodziewać się rosnącej opozycji. Na Klango zdarzyło się mi, że użytkownik, którego w życiu nie było mi dane poznać, z którym nie zamieniłem jednego zdania, grubo po godzinie 23:00 zadzwonił do mnie na Skype z wielką prośbą o wsparcie Klango Punktami. Żenujące... Użytkownika tego i w tym miejscu widzę. Ile podobnych próśb miało Simplito? Nie wiem... Wiem jak to się skończyło.

Reasumując, na bezrybiu ino raka można złowić. Mając chrapkę na solidnego suma należy zmienić lub rozszerzyć łowisko. Żaden z zaproponowanych pakietów nie jest targetowany do sponsorów, patronów z zewnątrz. Co stoi na przeszkodzie?

Pozdrawiam słonecznie
Patryk Doering

2020-09-12 12:20

#165 pajper

@edigorn
Ale Elten nie jest Klango, nie w sensie czegoś innego, a średniej wiekowej. nawet jeśli większość użytkowników Eltena była Klangowiczami, dziś Ci sami użytkownicy mają po 7-10 lat więcej.
Nie wiem, czy funkcje premium się sprawdzą, obawiam się, że mogą szybko umrzeć śmiercią naturalną. Ale jeśli nie sprawdzimy, to się nie przekonamy.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2020-09-12 12:34

#166 gadaczka

No dobra Pajper, ale odpowiedziałeś częściowo. Co z tym wyjściem na zewnątrz?

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-09-12 12:40

#167 pajper

A jak? Bo może ktoś ma jakiś konkretny pomysł.

#StandWithUkraine

2020-09-12 12:42

#168 gadaczka

Najpierw pytanie, czy wogóle bierzesz od uwagę pomoc finansową z zewnątrz, czy wychodzisz z założenia, że portal powinien być finansowany przez społeczność dla której istnieje.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2020-09-12 12:53

#169 pajper

Zakładam, że Eltenowicze powinni zadbać o ten portal i sami na niego zebrać, zamiast prosić o pomoc widzących. Ale nie musi być to pomoc w formie wpłat.
Nie mam nic przeciwko czemuś, co zaoferujemy widzącym wspierającym. Kiedyś był tu rzucony pomysł, by zebrać opowiadania Eltenowiczów i wydać. Pomysł nierealny, bo i mało opowiadań, i ceny wydawnicze zaporowe, ale przypominam jako przykład, bo nie mam niczego do takiej formy wsparcia.
Ale na pewno nie podoba mi się zbieranie pieniędzy pt. "Jesteśmy biednymi niewidomymi, sypnijcie groszem".

#StandWithUkraine

2020-09-12 13:19

#170 gadaczka

Wielu jest tu muzykujących i realizatorów dźwięku. Może jakieś porządne nagranie do sieci, jakaś płyta i możliwość dobrowolnych wpłat? Na Eltenie są nawet userzy kształcący się na poziomie wyższym w tej dziedzinie, więc może pójść tym tropem?

2020-09-12 13:22

#171 nietoperz

Witajcie ja uważam, że w wersji premium mogłoby być dostęp do youtuba i możliwość pobierania z niego tak jak to było we wcześniejszych wersjach bo jak narazie to jedynie można odsłuchać jakiś utwór z youtuba a nie można pobierać a to ułatwiało sprawe bo przynajmniej jak dla mnie to był jedyny sposób pobierania piosenek z youtuba i fajnie by było gdyby ta funkcja wruciła

2020-10-06 11:46

#172 balteam

Dalej można pobierać, w darmowej także.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2020-10-06 12:06

#173 papierek

ale w becie na razie

po co mi sygnatura?
2020-10-06 19:45

#174 Zuzler

Ale tak być nie może, już napisane jest wyżej czemu.

2020-10-07 20:56

#175 pajper

Tak przez ostatnie tygodnie myślałem, główkowałem i mam jeszcze jeden pomysł. Od waszego zdania zależy, czy wybierzemy ten wariant, czy poprzednio zaproponowany.
Dodam, że oczywiście poszczególne opcje i pakiety nadal podlegają dyskusji.

Myślę o wprowadzeniu trzech pakietów, które można kupić niezależnie na rok (może też na krótsze okresy). Powiedzmy, że cena za pakiet to 25 - 30 zł. Dodatkowo byłby specjalny pakiet sponsorski, za np. 100 - 150 zł, który zawierałby wszystkie trzy pakiety, a dodatkowo odpowiednie oznaczenie sponsora na liście, w wizytówce itp.
Funkcje pogrupowałem na takie trzy pakiety:

1. Kurier
* Możliwość śledzenia forów w grupach, którymi nie administrujemy
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur
* Zakładki w wątkach
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem
* Odpowiedzi na wzmianki
* Historia wzmianek
* Zwiększenie limitu rozmiaru załączników do 32MB
* Przypinanie grup (lokalnie)

2. Audiofil
* Możliwość pobierania tematów dźwiękowych
* Zniesienie limitu prywatnych wiadomości głosowych
* Możliwość tworzenia (do trzech) stałych kanałów widzianych dla osób, które dodadzą nas do kontaktów
* Tworzenie kanałów dla grup
* Możliwość ustawiania własnego tła i obiektów w kanałach HRTF
* Tworzenie przestrzeni HRTF o innym od domyślnego rozmiarze
* Ustawianie beaconów w przestrzeniach HRTF

3. Skryba
* Możliwość zakładania kolejnych blogów, domyślnie tylko jeden pozostanie
* Check spelling
* Podpinanie domen do Wordpressa
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu
* Informowanie o nowych śledzących bloga
* Śledzenie blogów zewnętrznych
* Tłumacz

Z pozdrowieniami,
DP

#StandWithUkraine

2020-12-23 03:44

#176 misiek

Dobrze zrozumiałem? Za jeden pakiet na rok chcesz 25 zł tak? Czyli za cały pack rocznie 75 zł tak? A jak ktoś wpłaci więcej ma dodatkowe oznaczenia? W takim razie ja popieram i nawet się nie targuję.
-- (pajper):
Tak przez ostatnie tygodnie myślałem, główkowałem i mam jeszcze jeden pomysł. Od waszego zdania zależy, czy wybierzemy ten wariant, czy poprzednio zaproponowany.
Dodam, że oczywiście poszczególne opcje i pakiety nadal podlegają dyskusji.

Myślę o wprowadzeniu trzech pakietów, które można kupić niezależnie na rok (może też na krótsze okresy). Powiedzmy, że cena za pakiet to 25 - 30 zł. Dodatkowo byłby specjalny pakiet sponsorski, za np. 100 - 150 zł, który zawierałby wszystkie trzy pakiety, a dodatkowo odpowiednie oznaczenie sponsora na liście, w wizytówce itp.
Funkcje pogrupowałem na takie trzy pakiety:

1. Kurier
* Możliwość śledzenia forów w grupach, którymi nie administrujemy
* Możliwość wyłączenia wyświetlania sygnatur
* Zakładki w wątkach
* Zabezpieczenie wiadomości prywatnej przed usunięciem
* Odpowiedzi na wzmianki
* Historia wzmianek
* Zwiększenie limitu rozmiaru załączników do 32MB
* Przypinanie grup (lokalnie)

2. Audiofil
* Możliwość pobierania tematów dźwiękowych
* Zniesienie limitu prywatnych wiadomości głosowych
* Możliwość tworzenia (do trzech) stałych kanałów widzianych dla osób, które dodadzą nas do kontaktów
* Tworzenie kanałów dla grup
* Możliwość ustawiania własnego tła i obiektów w kanałach HRTF
* Tworzenie przestrzeni HRTF o innym od domyślnego rozmiarze
* Ustawianie beaconów w przestrzeniach HRTF

3. Skryba
* Możliwość zakładania kolejnych blogów, domyślnie tylko jeden pozostanie
* Check spelling
* Podpinanie domen do Wordpressa
* Opcja wyłączenia wyświetlania prośby o wsparcie projektu na blogu
* Informowanie o nowych śledzących bloga
* Śledzenie blogów zewnętrznych
* Tłumacz

Z pozdrowieniami,
DP

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2020-12-23 04:34

#177 balteam

W starym pomyśle były 4 pakiety 25, 50, 100 i 200 zł.
tam zebrać 5000 zł było teoretycznie łatwiej tutaj założmy hipotetyczne 100 osób które kupi pakiet 70 z nich kupi najtańszy za 30 zł reszta dla uproszczenia najdroższy. w ten sposób mamy. przy założeniu że on kosztuje 100 zł, jakieś 5100 zł, czyli ledwo ponad to co jest minimum.
Z tego wynika że 30 za najtańszy pakiet to minimum hrtf rzeczy fajnie powymyślane.
Co do kanałów to chyba sporo tego wyjdzie, no i bez sensu są 3 kanały dla naszych kontaktów,dodać nas każdy może, a jak zrobimy, że widzi nasz kanał ten kogo my dodamy do kontaktó, no to niektórzy będą miećich sporo, mimo, że sami połowy w kontaktach nie mają, można dodać że widzisz kanał jak masz kogoś w kontaktah i on ciebie, ale szczerze mówiąc, dużo osób ma po kilkadziesiąt ludzi w tych kotaktach, więc chyba niepotrzebne rozróżnienie. Po prostu chcesz to możesz 1 stworzyć kanał stały, może 2.
Mi stare pakiety się bardziej podobały, tam też można by cenę obniżyć, ale pewnie ludzie wolą podział.

2020-12-23 09:05

#178 papierek

Dla wyjaśnienia, kanały hrtf to kanały z 3d. Bardzo mi się to podoba i jak by to fajnie działało, zapłacił bym za audiofila, kusi mnie wybieranie pokoju, w sensie jego wielkości. Dopracuje się odrobine te 3d i będzie super. Dla wszystkich, którzy nie testują bet mogę powiedzieć, że 3d już działa, wiadomo, że to początki, ale to działa.

po co mi sygnatura?
Edited 2020-12-23 09:09

#179 papierek

a z kanałami, możliwość wykupienia stałych kanałów i już, bez odróżnienia, jak pisał balteam, że dla kontaktów.

po co mi sygnatura?
2020-12-23 09:13

#180 papierek

Nie wiem, czy by było łatwiej, bo ludzie by się burzyli, że wykupują coś, co im jest nie potrzebne, a tu teoretycznie mają wybór.

po co mi sygnatura?
2020-12-23 09:17