Funkcje premium
Back to EltenLink#141 pajper
Nie wydaje mi się, nie ogromnym kosztem. Elten to Elten, nie jest zintegrowany z eksploratorem, nie ma edycji plików w locie...
Właściwie żeby to miało sens, trzeba zrobić niemal kopię Dropboxa, bo jak długo nie bedzie to sensownie zintegrowane z systemem, pozostanie tylko ciekawostką.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#142 daszekmdn
A większa przestrzeń na blogi?
#143 daszekmdn
Alegdyby te pliki miały dostęp po FTP? W tedy można bez problemu podpiąć sobie do eksploratora.
#144 pajper
Nie zamierzam uruchamiać protokołu FTP na serwerze Eltena. On jest już znacznie przestarzały, nieszyfrowany i w ogóle nie powinno go już być. A Windowsowy eksplorator nie obsługuje niestety żadnego SFTP, SCP ani podobnych.
Co do przestrzeni na blogi, Wordpress nie umie tak dzielić. Jasne, można coś zakombinować wtyczką, ale czy jest potrzeba? Na razie żaden blog nie ma tu nawet 100MB, o gigabajcie nie wspominając - treści audio nagrywane na Eltenie nie liczą się do rozmiaru blogów.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#145 tomecki
Jeśli już coś bym zrobił to jakąś kombinację tych plików udostępnionych i istniejącej przeglądarki W Eltenie. Gdyby tam była jakaś struktura tych plików, możliwość zakładania publicznych folderów i to wszystko w jednym miejscu to możliwe, że coś tam by z tego wyszło, jednak moim zdaniem rzecz jest o tyle ryzykowna, że niemal od razu pojawiłyby się różne mniej lub bardziej nielegalne historie. Na upartego możnaby zrobić klienta ftp, ale biorąc pod uwagę, że istnieje Filezila, wtyczka do Total Commandera i tam jeszcze parę dostępnych to wątpię, że miałoby to większy sens.
#146 daszekmdn
Wpadłem przed chwilą na jeszcze jeden pomysł.
Zmienić z grup rekomendowanych na grupy promowane i za określoną kwotę dodać możliwość wypromowania na tej liście swojej grupy.
Myślę, że na tym można coś zyskać.
#147 balteam
I stracić, chyba, że wszystkie rekomendowane są, tylko po prostu twoja grupa jest promowana jakiś czas, np. miesiąc. Jak więcej niż 5 osób wykupi za 200 zł no to nowych 5 grup, to wtedy promowane staną się za duże.
No i obawiam się, że wtedy nie zyskają nic.
chyba, że hmmm.
Mamy 10 osób, które wpłaciły za 200 zł, więc 10 grup hipotetycznie. Wtedy promujemy 3 z nich po tygodniu i tak w kółko.
Chociaż i tak mam dalej bardzo mieszane uczucia.
#148 magmar Archived
To dobry pomysł.
Jednak od pakietu najmniej złotego.
#149 daszekmdn
Nie no, chodzi o to, że to po za pakietami w ogóle. I na max miesiąc per grupa.
#150 magmar Archived
Za pakiet platynowy do końca licencji.
#151 balteam
a nie, to nie.
Szkoda czasu na promowanie niektórych grup. Nawet mam na myśli swoje niektóre, po prostu jak komuś nie zależy, sam nie potworzy wontków, to szkoda promować to.
#152 Zuzler
Blogi współdzielone to generalnie ciężki temat. Ja współdzielę. Tylko problem jest taki, że choć ja bym zapłaciła bez bólu tylnej części ciała, druga osoba kiedy o tym usłyszy, raczej stwierdzi, że w tym momencie ma w gdzieś całego bloga. Szkoda by mi, mówiąc wprost, go było, bo inicjatywa choć się nie rozwija gwałtem, ma jakiś tam potencjał. Co w takiej sytuacji można będzie zrobić?
#153 daszekmdn
Moim zdaniem jedna wystarczy. Albo zrobić to tak, że ten kto tworzy bloga musi opłacić.
#154 tomecki
Pamiętajcie tylko, że grupy rekomendowane mają inny sens, niż promowane. Tu raczej chodzi o grupy wartościowe, w których raczej panuje spory ruch i dla nowych użytkowników raczej będą przydatne. Po za tym na początku istnienia tychże grup pojawił się problem dublowania i zwiększonego bałaganu.
#155 nuno69
Wasz problem, zapłać za swojego "królewicza" xD.
-- (Zuzler):
Blogi współdzielone to generalnie ciężki temat. Ja współdzielę. Tylko problem jest taki, że choć ja bym zapłaciła bez bólu tylnej części ciała, druga osoba kiedy o tym usłyszy, raczej stwierdzi, że w tym momencie ma w gdzieś całego bloga. Szkoda by mi, mówiąc wprost, go było, bo inicjatywa choć się nie rozwija gwałtem, ma jakiś tam potencjał. Co w takiej sytuacji można będzie zrobić?
--
#156 magmar Archived
A co w sytuacji kiedy blog współdzielony jest jedynym blogiem jaki prowadzę?
#157 nuno69
Jak dla mnie to ta funkcja powinna być płatna. Bloa można równie obrze prowadzić w pojedynkę także całkowicie opcjonalne.
#158 balteam
Bloga równie dobrze, w ogóle można nie prowadzić.
Ciekawe ile ludzi ma blogi współdzielone, niektóre są ciekawe, więc szkoda jak by znikły. Może każdy może założyć 1 blog zwykły i 1 współdzielony, a za dodatkowe trzeba kupić abonament za 25 zł, 50?
#159 magmar Archived
OJJJJ NUNO, tu się nie porozumiemy.
#160 nuno69
Ha ha, śmieszna sprawa, wszak pomysł z promowaniem grup przyjął sięciepło. Czyli jeżeli ktoś zrobi grupę pełną mega ciekawego contentu i z tego czy innego powodu nie będzie mógł jej "wypromować" a drugi zrobi kawał chłamu i za kasę się wybije to jest dobrze?