wlasnie oto chodzi.my niewiemy czy oni sa tam jakkolwiek szkoleni ogolnie a co dopiero podkatm niepelnosprawnych ..... -- (Łowca_Androidów): Nie jest istotne czy siedział na atrakcji czy nie, pokazuje to, że naet osoba widząca, sprawna i do tego pracownik, który został przeszkolony popełnia błędy co może skutkować i w tym przypadku zaskutkowało wypadkiem, na nieszczęście śmiertelnym, nie trzeba być niepełnosprawnym, aby ulec wypadkowi.
Idąc tokiem rozumowania jakie przedstawiają w Energylandi to niewidomy powinien mieć zakaz wstępu gdziekolwiek poza własnym mieszkaniem i otwartą przestrzenią, choć i tutaj nie powinien się znajdować, nigdy nie wiadomo kiedy może zaistnieć ewakuacja z miejsca w którym się obecnie znajduje osoba niewidoma. Nie będę tutaj wymieniał miejsc, środków komunikacji itp, praktycznie w każdym miejscu, w każdym środku lokomocji może zaistnieć sytuacja kiedy zarządzona zostanie ewakuacja. Powinno się wysłać niewidomych na księżyc, bo tak naprawdę to grozi nam niebezpieczeństwo nawet w naszym mieszkaniu, w razie pożaru jest ewakuowany cały blok, Choć i nawet na księżyc nie mogą nas wysłać, może nastąpić awaria promu kosmicznego, zostanie zarządzona ewakuacja, niewidomi nie dotrą samodzielnie do kapsuł ratunkowych. stanowimy zagrożenie sami dla siebie ;) Jedyne rozwiązanie to exterminacja.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
dokladnie, masz racje, i nawet niemusze isc daleko z mieszkania, wystarczy winda. -- (Łowca_Androidów): Idąc tokiem rozumowania jakie przedstawiają w Energylandi to niewidomy powinien mieć zakaz wstępu gdziekolwiek poza własnym mieszkaniem i otwartą przestrzenią, choć i tutaj nie powinien się znajdować, nigdy nie wiadomo kiedy może zaistnieć ewakuacja z miejsca w którym się obecnie znajduje osoba niewidoma. Nie będę tutaj wymieniał miejsc, środków komunikacji itp, praktycznie w każdym miejscu, w każdym środku lokomocji może zaistnieć sytuacja kiedy zarządzona zostanie ewakuacja. Powinno się wysłać niewidomych na księżyc, bo tak naprawdę to grozi nam niebezpieczeństwo nawet w naszym mieszkaniu, w razie pożaru jest ewakuowany cały blok, Choć i nawet na księżyc nie mogą nas wysłać, może nastąpić awaria promu kosmicznego, zostanie zarządzona ewakuacja, niewidomi nie dotrą samodzielnie do kapsuł ratunkowych. stanowimy zagrożenie sami dla siebie ;) Jedyne rozwiązanie to exterminacja.
ee ale to nie ma znacznia przecies. no ... chyba ze nierozumiem co mas namysli? -- (Zuzler): Adelcia, Ty też możesz być ciekawym smaczkiem dlatego, że jesteś zza granicy.
-- eetam z zagranicy, to nie gra w tym role przecies.
niewiem no .. ja mam wrazenie ze media cos takiego nie bezie interesowac. obim sie mylilam. -- (dariusz.1991): Dzisiaj zgłosiłem sprawę do Superwizjera TVN i czekam na odpowiedź z telewizji.
W barcelonie jest podobny park rozrywki, z pewnych informacji wiem, że był niewidomy i był tam ze swoimi znajomymi, również niewidomymi, mieli kupione wcześniej bilety, jak wchodzili wołali ich, bo chcieli dać im identyfikatory osób niepełnosprawnych, które to uprawniają do korzystania z atrakcji bez kolejki. I to jest podejście, a nie jak u nas zasłaniają się tym, że niewidomy nie jest w stanie samodzielnie się poruszać w trakcie ewakuacji.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
ooo nno wlasnie to jest to. walibi holland w holandii ma podobne podejscie. -- (Łowca_Androidów): W barcelonie jest podobny park rozrywki, z pewnych informacji wiem, że był niewidomy i był tam ze swoimi znajomymi, również niewidomymi, mieli kupione wcześniej bilety, jak wchodzili wołali ich, bo chcieli dać im identyfikatory osób niepełnosprawnych, które to uprawniają do korzystania z atrakcji bez kolejki. I to jest podejście, a nie jak u nas zasłaniają się tym, że niewidomy nie jest w stanie samodzielnie się poruszać w trakcie ewakuacji.
Poniżej zamieszczam stanowiska z trzech interesujących miejsc.
1. Aquapark Reda:
"Witamy serdecznie,
W naszym obiekcie dokładamy wszelkich starań, aby osoby z niepełnosprawnościami również mogły korzystać z atrakcji. W gronie naszych klientów mamy osoby niewidome, które spędzają czas na zabawie, jednak zawsze odbywa się to z asystą opiekuna. Podobnie jest w przypadku osób z protezami kończyn, które należy zdjąć przed wejściem do basenu. Ze względu na wodę, która pozostaje na posadzce, na hali basenowej bywa ślisko. Utrudnienia mogą pojawić się również na zjeżdżalniach, szczególnie podczas pierwszej wizyty, gdy dopiero poznaje się obiekt i zasady korzystania.
Nasi pracownicy mają za zadanie opiekować się wszystkimi klientami i każdego instruować jak korzystać z atrakcji, ale nie mogą pełnić roli przewodnika po obiekcie. Dlatego też ze względu na specyfikę zjeżdżalni konieczny jest przyjazd z opiekunem. Wówczas będzie mógł Pan skorzystać w sposób wygodny i bezpieczny właściwie z każdej atrakcji. Prosimy jednak pamiętać, że zgodnie z naszym regulaminem, wszelkie aktywności w aquaparku muszą być dostosowane do indywidualnych umiejętności i sprawności oraz ogólnego stanu zdrowia, dlatego niezbędne jest, aby to dodatkowo opiekun przedstawił Panu jak skorzystać i opuścić daną atrakcję. Wtedy cały pobyt będzie odbywać się bezproblemowo. Natomiast stałe ograniczenia dotyczą np. wagi na Ultra Speed – maksymalnie 90 kg, a głęboki basen do nurkowania z przyczyn oczywistych jest tylko dla umiejących pływać.
Podsumowując, biorąc pod uwagę poruszanie się po tak specyficznym obiekcie, korzystanie z naszego aquaparku w przypadku osób niewidomych lub z ograniczeniami ruchowymi możliwe jest tylko z opiekunem.
Z poważaniem Biuro Obsługi Klienta".
No może ten opiekun to troszeczkę mało fortunne określenie, ale stanowisko w mojej ocenie jest całkiem racjonalne.
dziękujemy za Pana wiadomość, poniżej zamieszczamy odpowiedzi na Pana pytania.
Osoby niepełnosprawne ruchowo i niewidome w przeważającej większości mogą korzystać z atrakcji naszego parku, jednakże pragniemy podkreślić, że w swojej ofercie posiadamy kilka atrakcji o wysokim stopniu trudności, z których korzystanie wymaga pełnej sprawności fizycznej i zdrowotnej. W związku z tym atrakcji o podwyższonym ryzyku nie polecamy osobom z problemami zdrowotnymi, kobietom w ciąży, jak i osobom niepełnosprawnym.
Już na etapie projektowania parku kładliśmy szczególną uwagę na dostosowanie obiektu do potrzeb osób niepełnosprawnych ruchowo, dlatego też pragniemy podkreślić, że pod względem architektonicznym spełniamy wszelkie przewidziane prawem normy.
Na terenie parku istnieje możliwość skorzystania z dedykowanych wózków, bramek oraz wind.
Na strefie basenowej oraz saunowej, nasz personel został przeszkolony z obsługi dedykowanych podnośników, które pomagają Gościom przemieszczać się do danych atrakcji.
Specjalnie z myślą o osobach niepełnosprawnych i ich opiekunach, park wprowadził do oferty zniżkę na zakup biletu.
W bazie noclegowej parku – Suntago Village – mamy do dyspozycji 3 domki, w pełni dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Nasza strona internetowa zaprojektowana jest zgodnie ze standardem WCAG.
Jednocześnie pragniemy podkreślić, że jesteśmy w kontakcie z Fundacją Integracja, która pomoże nam wprowadzać kolejne udogodnienia w przyszłości.
Pozdrawiamy, Zespół Park of Poland."
This site uses cookies to enhance your experience.