EltenLink

Zdarzenia techniczne

Started by pajper 259 posts last post 12 godzin temu Page 5 of 13

A mi poazuje
Nowe komentarze na twoim blogu (659)
I jak daje enter jest błąd

#82 1 like

a ja mam parę tysięcy. :D
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#83 3 likes

Drodzy Eltenowicze!
Dziś o godz. 23:25 doszło do nagłego błędu systemu (szczegóły poniżej). Elten odzyskał już sprawność po trwającej 22 minuty przerwie w działaniu. Bardzo przepraszam za sytuację.

Szczegóły:
Doszło do błędu oprogramowania RAID, które z kolei spowodowało błąd systemu, tzw. Kernel Panic. Restart serwera powtarzał ten sam rezultat.
Rozwiązaniem okazało się tymczasowe przełączenie na drugi z dysków i odbudowa RAID.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

znowu problem z konferencjami i powolnym ładowaniem forum

Potwierdzam, w ogóle nie mogę się do nikogo doddzwonić.

konfy się sypneły, problem znany.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#87 1 like Edited

Drodzy Eltenowicze!
Z powodów zewnętrznych obecnie serwer może działać, delikatnie to ujmując, z dużymi problemami i opóźnieniami. Bardzo przepraszam za sytuację.
#StandWithUkraine

I tak działa :(
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

okładnie co prawda problem z konferencjami też występuje, bo czasami lista kanałów nie chce się załadować

Tak, jest 3 sekundowe opóźnienie wszędzie.

Na wątek konwersja graficznych plików na tekst w ogóle nie można wejść. Myślałem, że to problem mojego internetu w domu, ale to chyba jest problem globalny.

#92 1 like

Markus, proszę, przeczytaj.
-- (pajper):
Drodzy Eltenowicze!
Z powodów zewnętrznych obecnie serwer może działać, delikatnie to ujmując, z dużymi problemami i opóźnieniami. Bardzo przepraszam za sytuację.

--
po co mi sygnatura?

#93 1 like

Serwer powinien już działać... no może nie w normie, bo do tego jeszcze nieco pracy potrzeba, ale w stanie... dużo bliższym normy. :)
#StandWithUkraine

Tak, jest lepiej

śmiga pięknie.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Teraz wszystko ok
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

czy wam działają konferencje?
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

ooo teraz już jest wszystko ok, chyba chfilowa nie dyspozycja konferencji hehe

Tak mi działają

mi już tak samo działają, więc jest ok