Inne(Dyskusja ogólna)

krudkofalarstwo i nasłuch słóżb

Started by kokos 154 posts last post 2 years ago Page 4 of 8

Porąbały mi się częstotliwości 3703, 3717, 3727

O, a ja odebrałem dzisiaj na działce u znajomych polskich na 3718.

NO to to samo

#64 1 like

Ja to sobie słuchałem wywołań dziś ;).
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

NO były tam wywołania.

Zawsze są, ale nie kręci bo to strasznie przewidywalne, nawet już wyręczają się automatami. Si kiu, si kju kontest. :P Ewentualnie można się jarać znakami i po nich dochodzić z kąd kto nadaje. Wolę już lóźne rozmowy czasami, ewentualnie rozmowy w trudnych warunkach i nawet wtedy gdy są zawody to się kibicuje jak ktoś się dowołać nie może.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#67 1 like

Nie no, ja tam rozmowy łapałem. Ale o wywołanie chodzi o to, przynajmniej w tym, co ja słuchałem, że podaje swój kod, podaje wywołanie ogólne i słucham np

#68 1 like

@Cingciarz Chodziło mi własnie o rozmowy i wołanie zwykłe, ktoś ze szczecina z parku nadawał i wołał innych ;) na kasecie mam i zgrać zamierzam na bloga.

@cinkciarzpl masz jak sprawdzić, o tej porze, w tym właśnie momencie, 3708khz na krotkich, o ile dobrze pamiętam, że tka to się liczy, na modulacji USB nie wiem, dlaczego? U mnie slychać pomimo zakłócen jakicś Polaków. Gadają do sibie jak przez telefon, nie podają numerów identyfikacyjnych. Ktoś wszedł i się wywołał, a oni do niego bez numeróœ itd. Ciekawe, czy to ktoś na nielegalu o antenach samolotowych i przerabianiu ich pod to, żeby sobie nadawać przez radio gadają czy są normalnie zarejestrowani itd. ale nie chce im się kodów wywoławczych podawać

Muszą je podawać więc pewnie piraci.

No to prawdopodobnie tak. Ale szukali jakiegoś schematu anteny samolotu boeing 757-200, bo chcieli sprawdzić, czy jak sobie do radia podepną to czy będą mogli nadawać gdzieś na dalsze odległości :D

Ja cos tan odbieram w okolicach 3708, po polsku gadaja, ale slaabo u mnie to slychac za duzo zaklocen

Właśnie przestawiłem skaner w inne miejsce i... Warszawa radar stoi otworem. Mogę wystawiać streama na liveatc
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

Wooow!

Sam się zdziwiłem, myślałem że to jakieś tropo ale nie.

To dawaj :D

Nie wiem jak na liveatc to szybko by poszło ale streama mogę gdzieś dać.

Dawaj gdziekolwiek :D

ALe która częstotliwość Warszawa Radar? :D

120.950. Ta druga u mnie nie bardzo, tylko samoloty.