Trudno mi było znaleźć krótki tytuł, ale w skrócie chodzi mi o to, że mam komputer starszego typu, gdzie osobno jest wejście na mikrofon i osobno na słuchawki. Pomyłkowo kupiłam słuchawki z mikrofonem, ale już tylko z jedną wtyczką. Nie chcę ich wyrzucać i dlatego pytam czy istnieje jakaś przejściówka, która mogłaby wybawić mnie z problemu? Z góry dzięki za info.
Oczywiście. Musisz znaleźć adapter z czteropolowego Mini Jack na dwa trójpolowe. Jak chcesz, podam link, nie podaję, bo pewnie za granicą łatwiej ściągnąć z lokalnego sklepu.
Ja też o linka poproszę, może na allegro to mają? Często kupuję w Pl i przywożę tutaj, bo z tym łażeniem po sklepach, to średnio jest, tu lokalnych praktycznie brak, tylko mediamarkty raczej...
Tutaj z mojej strony tylko ostrzeżenie, z doświadczenia wiem, że te przejściówki z bliżej nieokreślonej przyczyny dość łatwo uszkodzić, nie wiem czy to słaba jakość wykonania, ale dość łatwo przerwać żyłę nawet bez widocznego zewnętrznego uszkodzenia kabla, więc radzę obchodzić się z tym bardzo ostrożnie.
Jeszcze, żeby się upewnić, to jest ta pierwsza pozycja? Chodzi mi o słuchawki do komputera, który mają i mikrofon i słuchawki na jednej wtyczce i chcę do kompa podłączyć, gdzie są dwa gniazdka.
W jakim sensie pierwsza pozycja? Link, który podałem prowadzi prosto do strony produktu i jest to produkt, o który pytałaś tzn. pozwala podłączyć do komputera z dwoma gniazdami słuchawki z jedną wtyczką.
Drodzy moi. Zakupiłam te przejściówki, nawet dwie i żadna mi nie działa. Może jest jakiś powód, którego nie rozumiem. Podłączyłam dwie wtyczki do komputera, słuchawki z mikrofonem do tego jednego wejścia. Uruchomiłam ponownie komputer i nic. Zamieniłam wtyczki miejscami i ponownie zrestartowałam, ponownie nic. Chciałam upewnic się, która wtyczka jest do słuchawek i jedną z tych dwóch podłączyłam do mp3. Działało, jak nie docisnęłam wtyczki do końca. Co ciekawe, druga również na tej samej zasadzie działała. Nie rozumiem, w czym tkwi problem. Po eksperymentach podłączyłam ponownie słuchawki do jednego z gniazd, a zewnętrzny mikrofon do drugiego, zrestartowałam komputer i działa jak wcześniej. Ten zewnętrzny mikrofon jest już mocno sfatygowany, a słuchawki, które mam z jedną wtyczką mają bardzo dobry mikrofon i chciałam z niego korzystać, stąd zakup przejściówki. Ktoś ma jakiś pomysł?
@Monika, sytuacja wygląda w ten sposób, że przejściówki nie mają wyrównanej mocy, też próbowałem kiedyś i niestety 1 zbyt dużo mocy ciągnie, by drugie mogło wyrównać, jeśli słuchawki z 1 wtyczką podłączasz do wejścia mikrofonowego to nie da się tak, jeśli do wejscia combo może ruszyć.
A to bardzo ciekawe. Przejściówka, którą ja tu polecałem była z powodzeniem wykorzystywana ze mną kilka miesięcy i nie miałem takich problemów. Hmmm. Pomyślę jeszcze, bo obecnie naprawdę brak pomysłu. Może warto popróbować podociskać i poluzować wtyczki?
no właśnie też nie mam pomysłu. Próbowałam obie i na 3 parach słuchawek i niestety, nic. Kupiłam w necie, ale z opisu naprawdę wyglądały na ok. tj. jestem przekonana, że mają za zadanie tak właśnie działać, jak ja potrzebuje, no i Dawid tych samych używał, jak pisze. Może coś być z tą niewyrównaną mocą, ale co to jest wejście combo? To są po prostu dwie takie wtyczki, jak w słuchawkach z mikrofonem starego typu a one się łączą i kończą wejściem na słuchawki jednym, gdzie podłączam słuchawki z mikrofonem już nowego typu z jednym jackiem. Na mp3, jak wysuwam te wytyczki z gniazdka od słuchawek, to po drodze, ale bardzo na granicy wyjścia coś słychać i to na obu wtyczkach, więc dla mnie to dziwne, bo jedna to dobra, może miała być słuchawkami, ale druga powinna być mikrofonem i nie wiem czy miałoby wtedy to todtwarzać, no ale jak by nie było, to i tak nie jestem w stanie tych wtyczek tak włożyć żeby nie wypadały, a działały.
This site uses cookies to enhance your experience.