To ma 3 cale, do pisania brajlem jest to mało, przynajmniej jak trzymasz telefon po mojemu. No i wątpię, że to będzie jakoś długo dobrze działać, nieznana firma, ale ciekawe czy będziesz zadowolony.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Ja powiedziałem oczywiście, któż by inny :D Nie jestem przekonany do tego czybędzie działać długo, bo po pierwse to chyba nieznana firma, po drugie, pewnie nie jest czysty android, więc i nakładka producenta może zamulać. Aczkolwiek pewności nie mam.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Jajestem bardzo na tak. Telefon dla mnie nigdy nie będzie komputerem, już choćby przez fakt bardziej uciążliwego pisania. Wątpię też, żeby akumulator trzymał krcej niż w iphonach z serii SE.
no zależy, kto do czego komputera używa i telefonu. Ja sporo na telefonie pisze, chociażby w mapach, z żadka przeglądam internet, piszę sporo na messengerze i pisanie to dla mnie jeden z priorytetów. O ile nie nauczył bym się pisać brajlem na 3 calowym ekranie, to telefon jest nie dla mnie. Co do baterii? Mniejszy ekran, słabszy procesor, słabszy aparat, słabsze gpu to działa na korzyść baterii w tym telefonie. Słabe podzespoły, więc i może mieć mniejszą baterię. Ale może nie wrzucą jakiejś zamulastej nakładki, to na tym mediateku jakoś pociągnie.
Nie ma sprawy. Właśnie Android jest w miarę czysty, no może poza malutkimi modyfikacjami od producenta, które pozwalają na przykład na programowanie dodatkowego przycisku. Myślę, że gdyby ktoś pisał brajlem w taki sposób, że miałby ekran od siebie i na górnej i dolnej krawędzi po trzy punkty, to chyba mogłoby się to udać. Mam wrażenie, że zapoluję na ten telefon, bo ma sporo ramu i dysku jak na tę cenę, a bateria powinna długo trzymać, bo nie ma zbędnych bajerów w stylu aparatów, kamer i GPU, które wg mnie są tylko obciążeniem baterii.
Aleaparat nie zżera bateri jak nie pracuje, a bez aparatu nie możnaodczytywać tekstu, akurat aparat jest to coś co uważam za niezbędnik niewidomego :)
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Ale te nowe aparaty i tak w takich warunkach, jak my robimy zdjęcia pracują wszystkie tak samo, a tylko dla widzących ustawiających ostrość i inne parametry ma jego jakość znaczenie, przynajmniej tak myslę.. Edit: A słaby aparat ma taką zaletę, że płacisz mniej
No nie do końca, słabszy aparat, słabszy odczyt, większetrudności z rozpoznaniem tekstu, potrzebne lepsze światło do prawidłowegorozpoznania.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
W zasadzie nie wiem, na ile on jest słabszy i czy rzeczywiście zrobi nam to jakąś różnicę. W sumie przydałoby się, żeby to ktoś niewidomy kupił i sprawdził w produkcji
Oczywiście niepiszę tego z poziomu krytyka, to tylko odpowiedź na stwierdzenie o słabym aparacie. Telefon zapowiada się ciekawie choć mniebardziej zainteresowała kopia Blackberry Passport :)
Między xiaomi mi6, a nokia 4,2 różnica w aparacie jest, ale nieduża, natomiast w tym fonie będzie gorszy aparat niż w nokii 4.2, więc obstawiam, że szału nie będzie, ale też to tylko przypuszczenia.
This site uses cookies to enhance your experience.