android

Telefon kompaktowy w roku 2020

Started by magmar 373 posts last post 3 years ago Page 8 of 19

Do większości kieszeni wejdzie s10e czy se2, nawet trochę większe, do tej na tyłku to nie, ale kto tam nosi.
No i dalej możesz nie lubić tych telefonów itd, ale dlaczego to by miało być dyskryminacją nigdy nie zrozumiem.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

se2? Ten to jeszcze spokojnie wejdzie. ONe są specjalnie tak robione i zaokrąglane, żeby do kieszeni wchodziły. iphone se2 w porównaniu do se jest dużo mniej kanciasty
po co mi sygnatura?

inaczej. Tutaj należy zakończyć ten temat, dopuki nie będziesz miał w ręku iphonea 8, 7 lub iphone se2 bo to są te same wymiary to nie masz co dalej dyskutować. Puki nie ocenisz własnoręcznie, nawet nie wiesz, jak to wygląda. Wielkość to nie wszystko, liczy sie komfort trzymania w dłoni, grubość, waga, jak to pasuje do kieszeni etc.
po co mi sygnatura?

Bo ignoruje się użytkowników, chcących mieć coś faktycznie małego. Gdyby chociaż jeden taki model powstał...

Ósemkę miałem w ręce.

Dla mnie XZ1 compact jest już na granicy używalności. Kiedyś wam wspominałem, że Iphone SE bardzo mi odpowiadał pod względem wymiarów. I tak poszedłem już na jeden kompromis, decydując się na XZ1 compact.

a, no i możesz pójść na całość i skoro to głównie platforma testowa, to całkiem kupić używany, ale w dobrym stanie. Ale, niestety, zapomniałem o jednej kwestii, pewnie dla ciebie też się liczy, żeby to miało androida 10, a najlepiej 11, skoro to jest testowy. S8 już aktualizacji nie dostanie, a jest na androidzie 9, ale s10E dostanie nawet do 11. Nie wiem, jak z tymi xiaomi, co ci podałem. No i wcale nie musisz mieć procka z wysokiej półki, wystarczy ci średniak moim zdaniem. snapdragony 8x to są te topowe, 6x to chyba średniaki i 4x to te słabsze.
po co mi sygnatura?

No właśnie, kieszenie,tu dośćdziwnasytuacja, modne sąspodnieaktualniedopasowane, nie tak jak kiedyś luźne, długi telefon owszsem wchodzi do kieszeni, choć spora jego część wystaje, a nawet jeśli nie to kucając czy wsiadając do tramwaju starego typu ze stopniami możemy uszkodzićtelefon, nawet siadając łatwo go złamać, zgiąć, przy mniejszych telefonach tego problemu nie było. Dodam jeszcze, że ostatno dość częsta przypadłość w jeansach, kieszenie są mocno płytkie.
Nie rozumiem aktualnej tendencji tworzenia "łyżek do butów", telefon wąski, a wysoki, osobiście uważam, że powinien być szerszy, a dzięki temu niższy, aktualniewiększośćklawiatur ma tryb pracy jedną ręką, klawiaturaukładasiępodprawąlublewą rękę,klawisze sąbliżejkrawędziwięc pocotak wąskitelefon, tak jakby miały go obsługiwać jedną rękądzieci.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#149 1 like

Dobrze, że noszę torebki, bo mogę sobie komfortowo wrzucać do nnich mojego olbrzymiego Androida. :D

Dariuszu, prawda jest taka, że skoro wyprodukowanie małego telefonu się nie opłaca, to nikogo nie obchodzą Twoje preferencje.
🇺🇦 🇵🇱

Jaki z tego wniosek? Faceci muszą zacząć nosić torebki :D
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Nie robią szerszych telefonów, bo chyba jedną ręką lepiej obsługiwać jak dłuższy niż szerszy, przynajmniej z dziesiątek obejrzanych recenzji na spokojnie taki wniosek mogę wysnuć. Oczywiście też jest granica długości telefonu po której niewygodnie obsługuje się jedną ręką.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

@Dariusz, w grudniu ma wyjść rzeczywiście kompaktowy telefon, planuję go kupić. Więcej na pv
Happy hacking

Hmm, to może napisz tutaj?w końcu to wontek o kompaktowych. Chyba, że to jakiś wynalazek nieandroidowy :P No, ale jak tak, to też ciekawe.

#154 1 like

Widzący ostatnio u mnie w domu narzekali, że czasami to jednak niewygodnie im się telefon jedną ręką obsługuje, widziałam też aplikację, która ma działać jak gładzik w laptopie, więc, Dariuszu, to, że ludziom niewygodnie się czasem duże telefonu obsługuje, nie jest, jak na razie, początkiem powrotu kompaktów, zwłaszcza w Twoim rozumieniu. :D
🇺🇦 🇵🇱

Baltim, no właśnie, telefony są coraz dłuższe, bo są wąskie, a chcąc więcej pomieścić sącoraz dłuższe i toco nadoleekranu zrobimy nie sięgniemy do góry i wszystko ma swoje plusy i minusy, jakby nie patrzeć potrzebna druga ręka więc wolęszerszy niż dłuższy, poza tym miałemnaprawdęszerokitelefon Blackberry Passport i nie miałem problemów z obsługą, a nie mam wcale dużych dłoni. .
Oczywiście jak zwykle kwestia upodobań.

Co do trzymania w ręce to akurat bardziej mi pasowała piątka poprzez swoją kanciastość, a co za tym idzie Iphone Se też. Siudemka poprzez swoje zaoblenia może łatwo wypaść z dłoni, ósemka pewnie tym bardziej. Na szczęście Apple podobno chce wrócić do kanciastych kształtów. Ja akurat nie mam problemu z trzymaniem telefonu w kieszeni, bo nie chodzę w różowych rurkach. XD
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A ja tam bym chciał Iphone 4s z nowymi bebechami i opcjami. Dla mnie to był telefon idealny pod względem wielkości i designu, no ale jak niema to niema. Nie potnę się z tego powodu.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Widziałem przed chwilą Iphone SE2. W życiu nie uznałbym go za kompaktowy model. Jest dobrze wykonany i nieźle lezy w ręce, ale to spory sprzęt.

Jeżeli Xperia mi się wysypie, kupię go na pewno.