Tu wychodzi ogromna wada radia Internetowego, niestety. Druga jest taka, że ja może i bym ich włączył w kuchni, bo w sumie bardzo ciekaw jestem tego. I mógłbym przy nich sprzątać, gotować czy co tam się w domu robi. Ale co z tego, jak jednak do tego trzeba albo telefonu, albo komputera? Oj tak szybko nas FM nie zostawi. I ogólnie to dobrze, ale tu wychodzi spory problem. :(
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
No, ale odbiorniki radia internetowego przecież już teraz są. Dla przykładu, ja w domu nie mam żadnego dobrze działającego radia, ale Triby to coś, z czego korzystam regularnie.
Jasne, ja miałem to na myśli w kontekście szerszym. Osoba, która słyszała, która jest ciekawa, jakoś sobie poradzi, weźmie ten od biedy telefon, znajdzie głośnik. Ja dzisiaj nawet z ciekawości włączyłem ze zwykłego Media Playera, choć niestety strumień ewidentnie przeciążony. Ale w większości domostw króluje i królować będzie jednak nadal FM, które stoi w tej przysłowiowej kuchni i gra. I nie wiem, czy wiele osób znajdzie się takich, którzy będą chcieli szukać gadżetów, by dać szansę jakiemuś nowemu radiu "Nowy świat". Oczywiście chciałbym się mylić, bo projektowi jak najbardziej kibicuję, ale boję się, że po prostu odbiją się od popularności radia Internetowego.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Wziąwszy pod uwagę fakt, że wsparło ich coś ponad 25000 ludzi to myślę, że o słuchalność nie mają się co martwić. To radio zbudowane jest na jednej z silniejszych emocji, sentymencie. Pozostaje mieć nadzieję, że po prostu sprostają pokładanym w nim nadziejom.
Nie trzeba, są odbiorniki radia internetowego takie, albo jakiś inny plex talk.
-- (pajper): Tu wychodzi ogromna wada radia Internetowego, niestety. Druga jest taka, że ja może i bym ich włączył w kuchni, bo w sumie bardzo ciekaw jestem tego. I mógłbym przy nich sprzątać, gotować czy co tam się w domu robi. Ale co z tego, jak jednak do tego trzeba albo telefonu, albo komputera? Oj tak szybko nas FM nie zostawi. I ogólnie to dobrze, ale tu wychodzi spory problem. :(
--
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.