Radio internetowe

Radio Nowy Świat

Started by midzi 51 posts last post 5 years ago Page 1 of 3

#2 1 like

Zapowiada się fajnie, ale dla czegoś tnie mi się stream, i nie, to nie jest wina internetu..

Popularność ich przerosła. Strona też leży.

#4 1 like

Tu wychodzi ogromna wada radia Internetowego, niestety.
Druga jest taka, że ja może i bym ich włączył w kuchni, bo w sumie bardzo ciekaw jestem tego. I mógłbym przy nich sprzątać, gotować czy co tam się w domu robi. Ale co z tego, jak jednak do tego trzeba albo telefonu, albo komputera?
Oj tak szybko nas FM nie zostawi. I ogólnie to dobrze, ale tu wychodzi spory problem. :(
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

No, ale odbiorniki radia internetowego przecież już teraz są. Dla przykładu, ja w domu nie mam żadnego dobrze działającego radia, ale Triby to coś, z czego korzystam regularnie.

#6 1 like

Jasne, ja miałem to na myśli w kontekście szerszym. Osoba, która słyszała, która jest ciekawa, jakoś sobie poradzi, weźmie ten od biedy telefon, znajdzie głośnik. Ja dzisiaj nawet z ciekawości włączyłem ze zwykłego Media Playera, choć niestety strumień ewidentnie przeciążony.
Ale w większości domostw króluje i królować będzie jednak nadal FM, które stoi w tej przysłowiowej kuchni i gra. I nie wiem, czy wiele osób znajdzie się takich, którzy będą chcieli szukać gadżetów, by dać szansę jakiemuś nowemu radiu "Nowy świat".
Oczywiście chciałbym się mylić, bo projektowi jak najbardziej kibicuję, ale boję się, że po prostu odbiją się od popularności radia Internetowego.
#StandWithUkraine

Wziąwszy pod uwagę fakt, że wsparło ich coś ponad 25000 ludzi to myślę, że o słuchalność nie mają się co martwić. To radio zbudowane jest na jednej z silniejszych emocji, sentymencie. Pozostaje mieć nadzieję, że po prostu sprostają pokładanym w nim nadziejom.

Dzięki za stream. Gra na razie bez problemów na Plextalku i na Viktorze

Podwyższyli bitrate z 96 do 128 kbps.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Kto to stworzył, bo wygląda znajomo?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#12 1 like

Byli reporterzy trójki. ;)
#StandWithUkraine

@Pajper ja bym raczej powiedział, że m. in. ludzie związani z trójką, bo taki Wojciech Man to raczej reporterem nie był. :)

Mi chodziło o archiwum. :D
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Nie trzeba, są odbiorniki radia internetowego takie, albo jakiś inny plex talk.

-- (pajper):
Tu wychodzi ogromna wada radia Internetowego, niestety.
Druga jest taka, że ja może i bym ich włączył w kuchni, bo w sumie bardzo ciekaw jestem tego. I mógłbym przy nich sprzątać, gotować czy co tam się w domu robi. Ale co z tego, jak jednak do tego trzeba albo telefonu, albo komputera?
Oj tak szybko nas FM nie zostawi. I ogólnie to dobrze, ale tu wychodzi spory problem. :(

--
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

No tylko taki odbiornik musisz połączyć z wi-fi, a to szczególnie w naszym przypadku może stanowić kłopot.

Nie zawsze. Niektórymi sterujesz przy użyciu smartfona, więc ustawisz raz i masz spokój.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

TRochę to radio ideologiczne.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Mediony mają appkę na telefon, ale jeśli faktycznie jakieś odbiorniki tej appki nie mają, to nic nie zrobimy chyba, że na czuja.

Czy jest dostępna z androidem?
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"