PSE Forum mieszane

Parodiujmy samych siebie

Started by kmicic92 337 posts last post 4 years ago Page 11 of 17

Transcription

Powiem Ci, Wiedrona, dlaczego skrzypenka akurat zrobiła taki głos w tej pierwszej wersji. Dlatego, że jak miałeś stary mikrofon, to właśnie on taki był. I jak zmieniłaś mikrofon, to on w ogóle jest całkiem inny.

Happy hacking

Transcription

Jeśli chodzi o mikrofon, to ja praktycznie tam poprawiłam wiele kwestii w tym mikrofonie, dlatego to wszystko się zmieniło.

Transcription

Aha, no dobra, myślałam, że to jest twój nowy mikrofon. A mam pytanie, jak ty poprawiałeś ten mikrofon, że o tyle zmieniła się ta twoja jakość dźwięku? Bo wiesz co, ja właśnie też próbuję gdzieś tam poprawić ten mój mikrofon, żeby się po prostu do niego nie drzeć, no bo dlatego mam taki głos niemiły, zimny, wstrętny, że ja się po prostu drę, żeby ten mikrofon mnie w ogóle zrozumiał i żebyście wy mnie zrozumieli. No bo jeśli chodzi o ustawienia systemowe, to mam wszystko ustawione dobrze. Przynajmniej jak na mój gust. A jeżeli masz jakąś fajną apkę albo coś, to jakbyś mogła mi... dać jakiegoś cynka, bo ja słyszę tylko o Virtual Voice Meter, a ta aplikacja jest niedostępna dla NVDA. Dzięki.

Happy hacking

Transcription

Jeśli chodzi o mój mikrofon, to ja nie mam kupionego żadnego mikrofonu. To jest po prostu mikrofon w laptopie, budowany. I jak to ustawiałam? Tak, że chodziłam z panelu scenowania, dźwięk, nagrywanie, on był poziomny, weszłam z poziomny, później te decybele sobie ustawiłam. Tramie Johnson pomógł takie odszumiacze sprawdzać i takie tam. A mi się wydaje, że najlepiej będzie jeśli zwrócisz się do Johnsona, bo ja się na tym kompletnie nie znam. Tak, że on się na tym zna, więc on by ci mógł pomóc. Tak. Tak, że aplikacji nie mam, to jest laptopowski mikrofon.

Transcription

Aha, no to spoko, no tyle chciałam wiedzieć, bo ja nie mam żadnych rozszerzeń typu otrzymiacze dedykowanych mojemu mikrofonowi, tak więc po prostu tyle, co mogą ustawić w panelu, to tyle ustawiłam i właśnie szukam jakiejś dostępnej apki.

Happy hacking

Transcription

Paulino, gdybyś miał jeszcze jakieś pytania dotyczące mikrofonu Biedrony, to weź na pytania, jaki robisz wątek o mikrofonach, a nie tutaj, bo to po prostu to jest wątek do parodiowania. Ale mi się wydaje, że skrzypenka tak nie zrobiła, tylko po prostu ona już ma taki mikrofon, bo ja tam na tych całych tych wszystkich teamtalkach rozmawiałem z skrzypenką i ona miała taki mikrofon, więc ona nie zrobiła tego mikrofonu, żeby udawać Biedronę. Tak więc koniec tematu z mikrofonami, bo mnie...

Transcription

Jezu, przepraszam. Gracja, niedobrze, że zwróciłaś mi uwagę. Naprawdę, sorry, kurde, zapędziłam się.

Happy hacking

Transcription

No i ten, mikrofon mi się wyłącza, bo tam jak w ustawienia wchodzę, no to mi się wyłącza, znaczy jak komputer włącza, to mikrofon się wyłącza, no mało istotne. Patrzcie, patrzcie jak Biedrona się uśmiecha, patrzcie tak, no więc tak się uśmiecha jak mówi.

Große Operndiva?

Transcription

A to jest tylko niestety porodowiania samych siebie, prawda? I bardzo szkoda, bo ja muszę tutaj Denisa pochwalić i powiedzieć Wam, że Denis bardzo pięknie udaje różne rzeczy. Papugę na przykład na ten przykład umie udać. Słuchajcie, Denis umie jeszcze mówić, oczywiście nie zna tych języków, więc sobie wymyśla, ale mówi, umie udawać tak obcokrajowców, którzy mówią, na przykład wymyśla sobie jakieś tam, no wiecie, norweskie słowa i mówi, czy jakieś kolęderskie, locha, locha, locha, takie wiecie. I to on wymyśla, ja mówię, udaj mi kiedyś duńczyka, czy jakiegoś tam. I on normalnie tego doda. Duńczyka, Holendra, umie udawać, robi to tak kapitalnie, że mi się to od paru lat podoba.

Große Operndiva?

Transcription

No to może ja troszeczkę puszki na pół dawam tutaj, no, no, szyszy i tak ma być, no, no, no, no, właśnie o to chodzi ludzie, no, no, no, no.

Transcription

Wasze sny.

Transcription

Nie, to jest bardziej tak. Szy, szy, szy, szy. A wiecie co? Wiecie co? To jest dobre nawet, wiecie co? O Boże, nie wyszło ci to, o Boże. Wiesz co, nie wyszło.

Transcription

Ja myślę, że to jest takie... wasze sny. Czyli to idzie tak na górę bardziej.

Happy hacking

Transcription

O, mam teraz mikrofon stereo, tak więc bardziej będzie lepiej, bo udawać Puszkina, no. Tak więc witam Was wszystkich bardzo serdecznie, tutaj ja jestem Puszkin i tutaj do Was przemawiam i mówię, że szyszy to jest dobra sprawa, szyszy!

Transcription

Może spróbuję drugi raz. Może teraz będzie, wyjdzie. Witajcie.

Transcription

Gracuś, nie wyszło ci to budowanie mnie. Pierwsze, ja w ogóle tak nie mówię, tak jak ty. Więc... Tak jak ty to przedstawiłeś, także sorry. Ale to ci nie wyszło. Natomiast Kmicicowi, no tak powiedzmy, że idealne to nie jest.

Transcription

Ну не вышло. Ну так, троха, шреднё. Ну не вышло.

Transcription

No niechta Ty, no niechta Ty, nie wyszło udawanie puszki no, no szkoda. No, no starałem się z wszystkich sił, no to chodzi k***a, to chodzi. Gaciuś w ogóle Ci to nie wyszło, w ogóle Ci to nie wyszło.

Transcription

Witam ciebie bardzo serdecznie. To jest parodiujmy samych siebie. Witam was wszystkich bardzo serdecznie. W dzisiejszym wątku możemy zrobić tak, żebyśmy poparodiewali samych siebie. Witam i zapraszam do parodiewania samych siebie. No. No właśnie. No.

Transcription

Dzień dobry Państwu, zapraszam Państwa do wysłuchania 2735 odcinka powieści radiowej na Port Pierdni.