jak zmotywować ludzi do wpłat?
Back to EltenLink#101 cinkciarzpl
nie ma hejtu, to słychać wszechobecne hasła sprowadzające się do wolności plucia dla każdego.
Jest nieco wolności, słychać narzekanie na hejt. Weśta wy tam się naradźcie, a potem startujcie z kolejnymi atakami, bo robi się to jak klan, a chciałbym zobaczyć coś nowego, kreatywnego takiego bardziej.
#102 komentator
Magmar i majkmik, szczera racja. Szkoda, że większość użytkowników nie umie wyjść z zachwytu nad Dawidem i zobaczyć kilku faktów.
#103 daszekmdn
Zachwytu nad Dawidem? Jeśli już powinieneś napisać aplikacją, jeśli Dawid czymś Ci zawinił, to rozwiążcie to sobie prywatnie.
Też zauważam wiele złych stron o których mówię publicznie (Ze SWOJEGO konta) ale jest tu dużo miejsc w których jednak jest spokój i porządek.
#104 Julitka
Jezu, Twoja sygnaturka z postem... :D
-- (daszekmdn):
Zachwytu nad Dawidem? Jeśli już powinieneś napisać aplikacją, jeśli Dawid czymś Ci zawinił, to rozwiążcie to sobie prywatnie.
Też zauważam wiele złych stron o których mówię publicznie (Ze SWOJEGO konta) ale jest tu dużo miejsc w których jednak jest spokój i porządek.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#105 Julitka
Nie karmimy trolli.
-- (misiek):
Serio nie chcą wpłacać? To zerknij sobie na wątek zbiórka na Eltena na 2023, a w ogóle to weź się do jakiejś roboty zamiast bez sensu marnować czas.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#106 magmar Archived
Uwaga, ja się zachwycam jakością połączeń w Eltenie.
Julitka świadkiem poznawałam temat od podstaw, różne inne platformy.
Jednak ELten dominuje, tylko niestety Komentator ma trochę racji.
Jeśli nie płacę, biorę wszystko z dobrodziejstwem inwentaża.
Już wyżej pisałam dlaczego nie zapłacę.
Przekleję, by moderacja przez przypadek nie usunęła:
Wiem, że to darowizna bla bla bla bla, ale pokażcie klientowi, że skoro w pakiecie, który zakupił funkcja nie działa jesteście gotowi przedłużyć jego pakiet o czas trwania naprawy.
Uwierzcie, to wyjdzie Wam na plus.
Uwaga, mówię o FAKtycznych usterkach.
W ten sposób pokażecie, ze jesteście rzetelną firmą ergo warto Wam płacić.
Dlaczego nazywacie inność w myśleniu Trollingiem?
Jest dyskusja, którą stworzył człowiek działający przy ELtenie, przyjaźniący się z jedną z członkiń Moderacji PSE.
Ma prawo Komentator się wypowiedzieć na nie.
To inny człowiek, niż ta niedobra Magmar.
A jeśli chodzi o Klan struktura zarządu zaczyna rzeczywiście przypominać koterię więc CInkciarz ma oczywiście rację.
-- (komentator):
Magmar i majkmik, szczera racja. Szkoda, że większość użytkowników nie umie wyjść z zachwytu nad Dawidem i zobaczyć kilku faktów.
--
#107 adelcia
a ja powiem tak.
mam w kompie chyba jediny program za który zapłaciłam, i to tylko dla tego,że zapłaciłam go raz, i już się tym nie muszę przejmować.
gdyby elten miał podobnie jak total commander, wysoce prawdopodobnie bym się zastanowiłam.
powiedziałam kiedyś, że jak zrobicie paypal to zapłacę? i było tak? no było.
więc jeżeli będzie miał on jedną opłatę że tka się wyrażę na całe życie, to się bardzo mocno będę zastanawiac.
#108 balteam
No to tak nie będzie mieć.
Jedyne co mogłaś zrobić, to na kilka lat taniej kupić, elten ma opłaty za serwer co rok, a nie mamy 50 nowych sponsorów rok do roku.
#109 adelcia
JAK BYM CHCIAŁtak kupować, to kupiła bym kommentary, który kocham, ale nie w situacji kiedy moge zaniego placic tylko co 3 lata najwyżej.
i dokadnie z tego samego powodu go nie kupię, co i eltena.
ale spoko, wypowiedziałam się, i tyle co miałam do tematu.
#110 gadaczka
Jak zmotywować? Userzy muszą poczuć jedną z poniższych opcji:
1. Na Eltenie czujemy się jak w rodzinie. Jest sympatyczna atmosfera, zależy nam, by serwer utrzymać, bo jest on dla nas.
2. Brakuje nam pewnych funkcji. Analogicznie do innych programów funkcje premium powinny być na wierzchu. Dopiero gdy ktoś usiłuje w coś wejść i mu się wyświetli, że wymagany jest pakiet zainteresuje się kupnem opcji.
#111 piecberg
Pełna zgoda. Tylko czekam aż pajper i jego żołnierzyki czyli "rada starszych" wprowadzi na eltenie political correctness i cancel culture.
-- (dariusz.1991):
Wczoraj zalogowałem się tutaj mimo żelaznej deklaracji, że nigdy tego nie zrobię. Dlaczego? Ponieważ mój bardzo dobry przyjaciel dostał po głowie za to, że śmiał napisać projekt dotyczący rozwiązania powszechnie uważanego przez elyty informatyczne za niepostępowe. A zrobił coś, co dla pewnej grupy odbiorców jest wyjściem bezkonkurencyjnym w odniesieniu do Androida. Pytacie jak zmotywować ludzi do wpłat? To proste. Ukrócić samowolkę na tym portalu. To, że program działa mało stabilnie jestem w stanie zrozumieć, ba, gdyby Panowała tu bardziej życzliwa atmosfera (niestety w przypadku wielu grup w mojej opinii tak nie jest) płaciłbym regularnie bez mrugnięcia okiem. Jeżeli jednak pobiera się opłaty za wersję premium, nie może być tak, że jeden administrator z sadystyczną przyjemnością bawi się w PRLowskiego cenzora, kasuje połowę dyskusji, zmienia wydźwięk polemik, tytuły wątków etc. Nie może być tak, że jednym przekleństwa uchodzą a innym nie. Za coś takiego nigdy nie zapłacę mimo świadomości ogromnej pracy Dawida. Program może sobie działać niestabilnie. Dawid robi to sam, więc wpłata to pewnego rodzaju wsparcie dla Jego inicjatywy. Podajcie mi jednak drugi środowiskowy portal, na którym administrator kasuje wątek tylko dlatego, że Jego autor definitywnie się wylogował. Płacenie za taką samowolkę (niektórych moderatorów!) to absurd, przy pełnej świadomości potencjału projektu i ogromu pracy Jego autora.
--
#112 magmar Archived
A co nie wprowadził już?
Niby Gierek przyjazny ludowi, ale spróbuj skrytykować władzę w literaturze, kulturze etc.
W tym przypadku poprawność polityczna dotyczy innej władzy hie hie.
-- (piecberg):
Pełna zgoda. Tylko czekam aż pajper i jego żołnierzyki czyli "rada starszych" wprowadzi na eltenie political correctness i cancel culture.
-- (dariusz.1991):
Wczoraj zalogowałem się tutaj mimo żelaznej deklaracji, że nigdy tego nie zrobię. Dlaczego? Ponieważ mój bardzo dobry przyjaciel dostał po głowie za to, że śmiał napisać projekt dotyczący rozwiązania powszechnie uważanego przez elyty informatyczne za niepostępowe. A zrobił coś, co dla pewnej grupy odbiorców jest wyjściem bezkonkurencyjnym w odniesieniu do Androida. Pytacie jak zmotywować ludzi do wpłat? To proste. Ukrócić samowolkę na tym portalu. To, że program działa mało stabilnie jestem w stanie zrozumieć, ba, gdyby Panowała tu bardziej życzliwa atmosfera (niestety w przypadku wielu grup w mojej opinii tak nie jest) płaciłbym regularnie bez mrugnięcia okiem. Jeżeli jednak pobiera się opłaty za wersję premium, nie może być tak, że jeden administrator z sadystyczną przyjemnością bawi się w PRLowskiego cenzora, kasuje połowę dyskusji, zmienia wydźwięk polemik, tytuły wątków etc. Nie może być tak, że jednym przekleństwa uchodzą a innym nie. Za coś takiego nigdy nie zapłacę mimo świadomości ogromnej pracy Dawida. Program może sobie działać niestabilnie. Dawid robi to sam, więc wpłata to pewnego rodzaju wsparcie dla Jego inicjatywy. Podajcie mi jednak drugi środowiskowy portal, na którym administrator kasuje wątek tylko dlatego, że Jego autor definitywnie się wylogował. Płacenie za taką samowolkę (niektórych moderatorów!) to absurd, przy pełnej świadomości potencjału projektu i ogromu pracy Jego autora.
--
--
#113 magmar Archived
Cenzura za komuny też działąła selektywnie.
#114 komentator
Święte słowa, Magdaleno, święte słowa.
#115 Julitka
A Ty skąd wiesz, że ona nazywa się Magdalena? :D
-- (komentator):
Święte słowa, Magdaleno, święte słowa.
--
#116 magmar Archived
Przy odrobinie dociekliwości można do tego dojść, weź pod uwagę, że pokazuję się w różnych mediach, więc ta osoba albo mnie zna, albo potrafi czytać ze zrozumieniem i analizować informacje.
Nie wiem czy stety czy niestety.
#117 magmar Archived
CHoć by głos ALicja, wczoraj była informacja w Tyfloprzeglązie z odniesieniami do naszego bloga, poza tym pisałam o tym na Typhlosie.
#118 magmar Archived
Mamy przykład gry Scrabble.
Pojawiły się drobne usterki i "Fundacja Prowadnica" wymyślila sposób jak temu zaradzić.
Pewnie wejdą w koszta, ale dobra opinia pozostanie i na pewno to im w przyszłości zaprocentuje nawet jeśli teraz stracą.
Dlaczego tak samo nie może być z pakietami premium?
Przecież to ci sami ludzie.
#119 misiek
A co jest z pakietami premium?
#120 magmar Archived
Przeczytaj wątek.
-- (misiek):
A co jest z pakietami premium?
--