Trudno powiedzieć, ale chyba redragona kupie i na razie zobaczę.
Dzięki za porady.
Może wydzielić jakiś wątek pierwsza klawiatura mechaniczna czy coś.
-- (DJGraco):
OK.
Jeszcze zapytam? Jaki budżet? Do ilu?
Tak na prawdę to kwestjabardzo indywidualna co do profilu.
Zazwyczaj jak klawa jest na wierzchu to niski profil może być lepszym wyborem, ale tak jak tu wspomniałem nie jest to regułą.
Wiele zależy od wysokości biórka, wysokości samego siedziska krzesła.
Poza tym nie wszystkie klawy normalnoprofilowe są wysokie.
Przykład, mój MSI wigor GK 50 Elite, ale on nie ma kontekstowego i go nie polecam także ze względu, że słaba personalizacja jest.
Możesz wziąć tego Redragona, do którego Ci dałem linka. Sam nie widziałem go, ale Camila go testowała i poleca.
Ja widziałem Endorfy Thock w wersji pierwszej, v2 nie miałem okazji zobaczyć, ale pewnie będzie wyglądać podobnie. Sama klawa nie jest jakoś bardzo wysoka jak na swój standardowy profil oczywiście.
Endorfy Thock V2 chyba jeszcze nie można kupić, wczoraj się troszkę rozglądałem i nie widziałem żadnych ofert, więc pewnie jeszcze nie wprowadzili na rynek.
Ogólnie moim pierwszym mechanikiem była klawa o standardowym profilu, więc Tobie też bym tak polecał wziąć. Jest to na tyle specyficzny temat, że jak się nie jest totalnie zaznajomionym z tematem to nie warto inwestować w nie wiadomo co, co potem niewiadomo czy się nam spodoba czy nie.
Endorfy Thock v1 na prawdę ma spoko stosunek ceny do jakości, jednak ja poczekałbym na to aż wyjdzie dwujka, bo zapowiada się jeszcze ciekawiej.W porównaniu do jedynki ma być bardziej wygłuszona, ma mieć lepsze stabilizatory, i nie wiem czy nie Gasket mount też. Thock jedynka ma zwykły tray mount.
Endorfy ma gałkę do regulacji głośności, a redragon z tego co wiem to nie ma.
Nie wiem czy jest to dla Ciebie przeszkodą bo wiadomo taki to bajer, ale jednym się bardzo przydaje.
Więcej o tym Redragonie mogłaby powiedzieć @Camila, bo ja nie miałem z tą klawą w ogóle do czynienia.
--